Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (764)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

,,He? Lééédvinu? E? Ale tak jatýrka si dáme, ni...? Těší mě. Cynik jméno mé. Odpusťte mi krev na obličeji, byl jsem nakupovat.. '' V tom filmu si ale vůbec nikdo neviděl do huby. Černej týpek '' chci ti pomoct, tak já tě skoro zabiju''. Bílej týpek '' jsem teď napravený kluk sice s tisícovkou vybranejch schránek, ale člověk se mění'' - už nebude zabíjet na objednávku, ale pár podříznutejch krků navíc neva. Výborná kamarádská dvojka. O Mrs zpěvačce-terminátorovi ani nemluvim. Máma od rodinky dobrá pipka... Dokonce i ten kluk - plíce byl určitě křivej._____ Já bych tyhle komunisty zakázala. Chudák kapitalista chce vydělat, jenomže pár lidem jebne a začnou se na něj za to zlobit. Ještě že víme jak je zkrotit. HE!______Supr supr supr hudba. Bomba bomba bomba závěrečná show. labůžo krvavé lázně. Chodba před růžovkou-MLASK. Škoda kolísavé kvality. Spoiler: Jsem snad ůchyl, když mě přišlo závěrečné milování při lovení orgánů neuvěřitelně sexy? Asi jo. Noa... (3,7*) http://www.youtube.com/watch?v=X20e4na8-Es ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 90 minút to boli pekné 3*. Tá riedka zápletka (priznane vykradnutá z Montyho Zmyslu života) nemá dostatočnú silu, aby vybudovala dostatočne "dickovskú" atmosféru. Celý vývoj deja je absolútne predvídateľný - napokon, povstalcov proti systému, ktorému ešte nedávno prisluhovali, sme videli nielen v Minority Report či Equilibriu, ale aj v mnohých ďalších filmoch. Oduševnení herci (skvelý Jude Law - a veril som mu aj prácu s nožom) a príjemne neexhibujúca réžia to však držia nad priemerom. Čo ten film vystrelí k výšinám, je záverečná polhodina. Prečo? Pretože nekompromisné ultrabrutálne násilie je v dnešnej dobe taká vzácnosť, že jasám pri každej čepeli, s chuťou vrazenej do lebky. A tu ich je fakt požehnane. Poučenie: Neserte spisovateľov, hlavne ak píšu ešte na starom dobrom písacom stroji. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy si už ľudia môžu nahradiť prakticky všetky orgány, lenže kvôli cene ich majú mnohí problém splácať a od toho sú tu vymáhači dlhov, ktorí si ich násilne vezmú späť. Mladý muž je jedným z nich a má takmer úplne ideálny život, má skvelú rodinu, výborného priateľa a práca ho skutočne baví, pričom je v nej najlepší, ale všetko sa zmení, keď po jednej nehode dostane umelé srdce a keďže ho nehoda zmenila, nie je schopný ho splácať. Ale nehodlá čakať, kým si jeho srdce vezmú späť a tak sa spojí s mladou ženou, ktorá je na tom podobne a urobia všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o niečo lepšie. Film síce nepriniesol nič nové, ale to mi v akčnom žánri vôbec neprekáža, hlavne, že už od začiatku ma to začalo dosť baviť, prvok výberu orgánov tu pôsobí tak príjemne čiernohumorne a navyše mám veľmi rád tento typ zápletky, kde sa z lovca stáva korisť a idú po ňom bývalí kolegovia. Len škoda, že po nehode to na určitý čas upadne, dá sa na to pozerať, ale táto druhá štvrtina mi neprišla najideálnejšie zvládnutá a navyše aj to vloženie ženskej postavy tu pôsobí dosť samoúčelne. Ale našťastie v druhej polovici sa to zase výrazne vylepší a už je to výborná zábava až do konca s mnohými vydarenými situáciami, pričom rozhodne prekvapí záverečná pointa, ktorá mi síce v rámci filmu príde pomerne zbytočná, ale aj tak je zaujímavá. A veľkú pochvalu si zaslúži na pomery komerčnej produkcie až mimoriadne surové, morbídne a prakticky aj dosť úchylné podanie celého filmu, čo z toho robí prakticky nezabudnuteľnú záležitosť. Akcie je tu priemerné množstvo a je skvelá. Nájdu sa tu tri výrazné akčné sekvencie a niekoľko doplnkových, tvoria ju hlavne súboje, ale aj nejaké prestrelky a plno perfektných likvidácií, pričom všetky sú výborne natočené, kvalitne prevedené a nadmieru drsné. Najviac sa mi páči záverečný hromadný súboj v úzkej chodbe, ktorý síce evidentne vykráda podobnú scénu z filmu Old Boy, ale aj tento je výborný, no všetka akcia ma tu veľmi bavila. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jude Law v hlavnej úlohe tu drsniaka zvládol až prekvapivo dobre, k tomu príjemná Alice Braga, Forest Whitaker, Liev Schreiber a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, bezchybná vizuálna stránka, no hlavne to spomínané morbídne prevedenie, tu nemám žiadnych výhrad. A chválim aj vloženie skladby Canon od Pachelbela v jednej scéne, čo ma veľmi potešilo. Keby bola lepšie zvládnutá tá druhá štvrtina a pribudlo by akcie, možno by som dal aj plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, výborný akčný film. 78% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení a perfektní SF příběh vévodí tomuto docela nenápadnému filmu, který lidstvu realisticky předpovídá nepěknou budoucnost. Sice syrově akční, ale přesto je to kritika kapitalismu. Ne toho zdravého kapitalismu, který postrkuje společnost kupředu, ale oné shnilé houby, která požírá sama sebe. Korporace, které prodávají za jakoukoliv cenu, pro chuť zisku a moci, aniž by je zajímalo ono tupé stádo zákazníků, z nichž tyje. Je to taková nejasně naznačená antiutopie, kterou vede slizký, ale o nic méně sympatický Liev. Temně zobrazené polorozpadlé okraje společnosti jen hustí atmosféru bezvýchodnosti života v této realitě. Skvěle zahráno, výtečně napsáno a smysluplně zrežírováno. Nakonec překvapí zajímavá pointa jako třešnička na dortě. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Není exekutor, jako exekutor. Až vám panáček od soudu olepí samolepkama televizi a děti obrečí stupidní JimJam, přibalí rychlovarnou konvici, takže už si uvaříte jenom ledovou kávu, pořád si můžete blahopřát, že jste v pohodě. Exekuce na vaše nesplacená játra, nebo srdce, by proběhla poněkud dramatičtěji. Na druhou stranu, v den vyrovnání dluhu vám odpadne spousta starostí. Jako třeba co zítra na sebe, co budu v pátek vařit, nebo kdy sousedovi vrátím křečka. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama