Reklama

Reklama

Películas para no dormir: Adivina quién soy

(TV film)
  • USA Films to Keep You Awake: A Real Friend
všechny plakáty

Obsahy(1)

Osamělá Estrella je teenager, dobrá studentka, ale ve škole je outsiderem. Většinu času tráví doma, čtením a sledováním horrorů. Její matka Angela pracuje v nemocnici jako zdravotní sestra. Estrella miluje horrory Stephena Kinga a jejími jedinými přáteli jsou Vampír a Kožená tvář. Matka Angela v minulosti prožila těžké trauma, které se ji nyní připomíná. Bohužel se to týká i její dcery...... (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (33)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vypointovaná exkurze do dětského imaginací překypujícího pohledu na svět, kde usedlá racionalita světa dospělích nemá místo. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Slabé, zmatečné, bezduché, nudné, nesmyslné ..... a ke všemu chaotický konec! Neustálé představy pubertálního děcka, akce až na konci suma sumárům 10 minut! Ve srovnání s jiným příběhem, je film (Películas para no dormir: Para entrar a vivir") v poměru 100 : 1 k filmu (Películas para no dormir: Adivina quién soy) !!!! Dávám hvězdičku za masku vrahouna z filmu : Masakr s motorovou pilou! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dětské hrůzy bývají nereálné a pro dospělého jen těžkou uchopitelné. O to bizarněji pak vypadá jejich vpád do "našeho" světa. A jsou to vlastně hrůzy, když představují hrdinčiny jediné opravdové přátele? Geniální. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Děsná blbost o debilním spratkovi, co má vidiny. Tím jsem s Películas skončil, jelikož to nejlepší mám zřejmě za sebou. Nesympatické postavy, dějově taková matlanina, kněz sem asi zabloudil z Vymítače, a když má dojít na krev (jelikož strach tenhle film nenažene), kamera uhne stranou. Pro mne absolutní dno ze všech dílů, co jsem viděl... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to ani špatné, ani nějaké skvělé. Nápad to je velmi zajímavý, ale zpracování mělo být podle mého názoru mnohem zajímavější. Film trvá jen 73 minut, ale chvílemi se mi zdálo, že je to hrozně zdlouhavé. Závěr byl velmi mrazivý a vypointovanému konci musím dát palec nahoru. Dosavadní žebříček série Películas: 1. La Habitación del nino 75%, 2. Para entrar a vivir 65%, 3. Adivina quién soy 55%, 4. Regreso a Moira 45%, 5. Cuento de navidad 40% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na televízne pomery veľmi dobre natočené. Režisér zobrazuje Estrelliné predstavy ako snové sekvencie, kde sú klasickí hororoví záporáci postavení na stranu dobra a nahrádzajú kamarátov, ktorých nikdy nemala. V kontraste s tým sledujeme reálny svet a skutočného záporáka. Tieto dve dejové línie sú neustále v prepojení a tak až dokonca nevieme, čo z toho je skutočnosť a čo fantázia. A celé je to točené z pohľadu tej malej, ktorá je mimochodom výborne obsadená. Finálny zážitok potom pripomína nielen horor, ale aj (hodne temnú) rozprávku... Môj osobný rebríček Películas para no dormir: 1. Para entrar a vivir, 2. La habitación del niño, 3. Adivina quién soy, 4. La culpa, 5. Cuento de navidad, 6. Regreso a Moira. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Krásný a spíše smutný příběh o malé holčičce s velkou představivostí... Příběh o holčičce, která ráda čte a jejíž jediní přátelé jsou imaginární postavy z různých hororů... Příběh o holčičce jejíž fantazie se střetne s reálným světem... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Obrovská kravina schovávající svůj nulový potenciál za představivost mentálně chorého, ošklivého a nesnesitelně tučného dítěte. Příběh je opravdu nestravitelná debilita, pro kterou neexistuje omluva. K hororu měla tahle záležitost míle daleko. Příště se pokusím při výběru dalšího pokusu o horor ze série "Films to Keep You Awake" řídit zdejším hodnocením. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Películas, nedopadlo nějak špatně. Dostal jsem to co jsem od takovéhleho projektu čekal. Poměrně svěží atmosférický horůrek. Hlavní hrdinka kouká na horory a ty se pak stávají skutečností, ale ne že by se jí snžily zabít jako v jiných hororech, ale kamarádí s ní. Docela mě to překvapilo a ještě více mě překvapilo těch pár kamarádů, nečekal jsem že uvidím Orlocka či Leatherface. Je sice pravda že film není nijak výjmečný a na to že trvá 75 minut se docela táhne. Ale tam kde negativy začaly tam taky skončily, konec je nesmírně vydařený. Tenhle díl se povedl tak na půl cesty. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl série Películas. Celý snímek je zmatený, nudný, strašně se táhne a když se těšíte na rozuzlení zápletky tak zjistíte, že není co rozuzlovat. Jednu hvězdičku dám za masku z původní série Texaský masakr motorovou pilou. Vypadal srandovně a zároveň tak strašidelně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak kdo by se tady mohl bát? Snad Enrique Urbizu - o práci na nějaké další TV sérii a také představitelka Estrelly - dětské obezity... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Něco na tom je. Myslím, že tenhle film si zaslouží ještě jedno zhlédnutí a budu se opravdu snažit pochopit přesně, jak to autor zamýšlel. Škoda jen toho trochu táhnoucího se děje v první polovině filmu. Jinak to zatím vidím na slušné 3 hvězdičky a je jen otázka druhého zhlédnutí, jestli tu čtvrtou přidám nebo ne. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Malá holčička hodně čte a kouká se na filmy a kámoší se jen s leatherfacem a hrabětem Orlokem. Její máma byla dlouho sama, tak si pomáhá různými způsoby a do toho ještě přijde další upír a jakýsi chlap co ho loví. :) Celou dobu to vypadalo na úplně normální mysteriózní film na **** nebo možná dokonce i *** nebýt zívajícího Leatherface ve školní lavici, ale úplně vynikající konec to zvedl na *****, protože dodal nejdřív dost napětí a pak velmi vtipnou a vtipně zakončenou honičku a k tomu pár pěkných detailů na obraze. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani další díl série Películas nenaplnil má velká očekávání. Místo abych se dočkal slibované skvělé španělské hororové tvorby, již podruhé jsem musel sledovat obyčejnou průměrnou podívanou, která s hororovým žánrem jen koketuje a je spíš určená pro mladší publikum. V kině by to snad bylo do patnácti let nevhodné, ale jinak se dá říct, že jde o takový rodinný příběh s trochu „drsnějším“ koncem. Střídavě se zde objevují nudné a komické pasáže, které tvůrci tu a tam okořenili o nějakou tu ponuřejší scénu. Máme možnost vidět dalšího dětského outsidera (zde Estrellu), která ačkoliv pohledná a hodná holčička, nemá žádné kamarády, matka na ní nemá čas a její minulost skrývá nejeden otazník. Tato srdceryvná šablona není ničím novým a hodí se do dívčích románků. Očekával jsem kdy to Urbizu rozbalí, ale jelikož s hororem téměř žádné zkušenosti neměl (snad tak z TV), tak k tomu za celou dobu (tedy až na samotný závěr) nedošlo. Proto mu nezbylo nic jiného, než do toho všeho přimíchat potřebnou dávku černého humoru. Tato „injekce“ se posléze ukázala jako tím správným (leč jediným) impulzem k tomu, aby se to dalo vůbec dodívat dokonce. Opět velmi slabých 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v takovéhle rovině jste Leatherface ještě neviděli. Tak jsem si řekl, že si po letech doleju pohár mé oblíbené španělské série do plna a sjedu poslední dva díly, co mi chybí. A hned trochu zklmání. Možná pro tu popkulturní přebujelost, nadměrnou absenci atmosféry a ne zcela pochopitelný a když pochopitelný tak moc nezajímavý příběh, mě to prostě nevzalo. On ten film není natočen vůbec špatně, i ten příběh je v podstatě fajn a a nápaditost je zajímavá, ale prostě mi tam hrozně moc chybělo něco horrorového kromě toho, že se tam objeví přímé odkazy na horrorové postavy. Jako pouhé drama o spletitosti dětské duše mi to do série prostě nesedlo. Možná to bude chtít ještě jedno zhlédnutí s odstupem času, ale moc se mi do toho chtít nebude. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, i když ne zcela originální námět zpracovaný skromně, ale docela obstojně. Herecké výkony matky i dcery sympatické, twist poměrně nečekaný a jako celek to baví a uteče dost možná nejrychleji z celé série a to i navzdory pomalému tempu. Hororovou atmosféru to bezesporu postrádá, ale na to jsem si u téhle serie již zvykl. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Přiiznávam, že jsem po velkohubých tlaších na konkurenčním moviewebu čekal od této části Peliculas para no domir... nějaké překvapení. Děj originalitu nepostrádá, rozjeto to je na možnosti poutavě, ale něco mi říká, že Adivina quien soy chtěla být více mrazivější, než nakonec je. Přesto není možné tento 1/2horror mávnutím ruky odsoudit, ikdyž logika příběhu a divný závěr skřípe jako rezavé panty. 5/10 ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

...fascinujúce, aká tupá môže ľudská fantázia byť, však Jorge Arenillas? Spoiler → Nie, nepomohlo v posledných dvoch minútach všetko otočiť do detskej predstavivosti. Kravina. ()

SHI-SHA odpad!

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejslabší díl skvělé série. Celý nudný film očekáváte alespoň zajímavé rozuzlení, které se však ihned po svém odhalení popře. Že předchozí věta nedává smysl? Celý snímek nedává smysl. Jsem velice hrdý, že jako první můžu film ohodnotit odpadem, tohle byla naprostá ztráta času. ()

Reklama

Reklama