Reklama

Reklama

Películas para no dormir: Cuento de navidad

(TV film)
  • angličtina Films to Keep You Awake: A Christmas Tale

Obsahy(1)

V pobřežním městě v roce 1985 kamarádi Koldo, Peti, Tito, Eugenio a Moni narazili v lese na ženu oblečenou v kostýmu Santa Clause a uvězněnou v díře. Zatímco chlapec jde vše ohlásit na policii, ostatní se pokouší ženu vytáhnout Jenže se dozví, že žena je hledaná nebezpečná zlodějka, která ukradla z banky 2 milióny peset. Skupinka dětí se rozhodne, ženu ponechat v díře a vydírat ji, aby jim odevzdala všechny peníze. Kluci jsou také fandové filmu "Zombie Invasion" a rozhodnou se ženu transformovat do Zombie. Když ale žena unikne z díry, pomsta přichází.......... (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (35)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Značne schizofrenické. Na jednu stranu je tu zranená žena v jame, v obleku Santa Clausa. Scény s ňou sú naturalistické a celkom slušne zahrané. Na stranu druhú sú tu deti. A až na Ivanu Baquero (ako som čakal) a toho jej frajera, ale tie deti vôbec nevedia hrať, a nie je mi jasné, jak spolurežisér Recu mohol niečo také absolútne ignorovať. Ich gestikulácia je veľmi veľmi prehnaná a človek si to proste všimne. Časť s deťmi je nerealistická, nezábavná a hlavne zle zahraná. Ja viem, že som to už hovoril, ale ak sa aj dokážete prekusnúť cez nudnú detskú časť (väčšina stopáže), tie zlé výkony sú natoľko doočíbijúce, že vám to výsledný dojem aj tak pokazí. To je prvých 45 minút filmu; striedanie záberov do jamy a na deti, ktoré sú príbehovo aj kvalitatívne dosť vzdialené. Potom ale žena z jamy vyleze a celé sa to spojí dohromady v nejakú hodne trápnu španielsku variáciu na Sám doma. A tie svetlé momenty, ktoré sa v prvých dvoch tretinách objavovali aspoň sporadicky, vymiznú úplne a výsledný dojem nielen, že je slabý, ale záverečným karatekid výkopom mení film na to, čo sa dalo celý čas čakať. Paródiu. Vlastne jediné, čo tu naozaj stojí za zmienku, je jedna super scéna (paradoxne skoro v závere), za ktorú by sa nehanbili ani Pegg s Frostom, alebo iní osvedčení zombiekilleri. A za ňu som aj pridal tú jednu hviezdičku inak dosť podpriemernému filmu. “Yes sir, I can boogie, boogie woogie..." ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rodinný horůrek s dětmi a zlou paní, co spadla do jámy. Pořád jsem doufal, že se to změní v něco napínavého, ale to se nestalo. Asi jsem se měl vrátit do minulosti a kouknout na to, když mně bylo asi tolik kolik hlavním hrdinům, to by se mi to možná líbilo a dokázalo mě to i vyděsit, ale bohužel film byl natočen až v roce 2005, takže bych to stejně už nestihl. No, nemůžu hodnotit jinak než 2 hvězdičkami, víc nedám ani omylem. Přestože to bylo poměrně nudné a s množstvím hloupostí, tak aspoň ty 2 hvězdy si film zaslouží. Mladí herci to odehráli dobře a ta mařka vypadala hrubě. Narozdíl od ostatních se mi líbil víc začátek, pak to šlo do kytek a až úplný konec potěšil. Ale jinak to byl docela trapas, hlavně v tom aquaparku to byla solidní komedie. Po skvělém "La habitación del niño" a "Para entrar a vivir" je toto velké zklamání. Dosavadní žebříček série Películas: 1. La Habitación del nino 75%, 2. Para entrar a vivir 65%, 3. Adivina quién soy 55%, 4. Regreso a Moira 45%, 5. Cuento de navidad 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela mišmaš tenhle díl, nicméně i tak se mi líbil hodně. Plaza natočil něco jiného než je zvyklý, natočil spíše dětský film, který se ke konci docela zvrtne. Co mě na filmu štvalo byl právě závěr, čekal jsem že(SPOILER) nějaký děcko zařve, nebo cokoliv jiného, protože takhle jsem neměl důvod bejt nějak na ty děti upjatej. Celej film se sice táhne ale já se nenudil. Jen opravdu konec za moc nestojí. Ty kraviny ve woodoo stylu byly spíše na obtíž. Ale zatím pro mě asi nejlepší Paliculas. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý na tento díl od Paca (jednoho z autorů REC), protože si pořád myslím, že on je tím slabším režisérem z této dvojice a ani tentokrát mně nedokázal přesvědčit o opaku. Nechci sice tvrdit, že jde o vyloženě špatný film, ale když už jej zařadil mezi hororový žánr, tak bych očekával přece jenom trochu více. Po přečtení několika komentářů a jejich srovnávaní s „rodinným filmem“ musím s těmito lidmi souhlasit. První polovina mi přišla jako takový mix komedie a dramatu, kdy pětice výrostků tráví prázdniny díváním na filmy, jízdou na kole a poflakováním. No já to taky dělal, takže nic proti tomu, ale s hororem jsem se tu potkal jen v jejich TV. Když se na scéně objevila ona uvězněná žena, začal jsem se konečně bavit. Ne však po hororové stránce, protože ta mi nabídnuta nebyla, ale spíše co se komických prvků týče. Dětské vydírání a jejich naivita určitě stojí za pousmání, stejně jako ten brýlatý debílek ala Karate Kid. S druhou polovinou konečně dorazila i kapka napětí a trošku zhoustla i atmosféra. A to i přesto, že honička v parku diváka taky spíše rozesměje. ()

Zajímavosti (1)

  • Vyjma Rebecy (Maru Valdivielso) a herců v TV nelze ve filmu vidět obličej žádné dospělé postavy. Vždy jsou nějakým způsobem zakryty, např. schovány za novinami nebo za hranou obrazovky. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama