Reklama

Reklama

Películas para no dormir: La culpa

(TV film)
  • USA Films to Keep You Awake: Blame

Obsahy(1)

Doktorka s lesbickými sklony nabídne své spolupracovnici - zdravotní sestře podnájem ve svém domě. Sestra se tam i se svou dcerkou nastěhují. Dům je starý a tajemný. Doktorka si navíc přivydělává na ilegálních potratech a sestra ji asistuje. Zanedlouho nastane i u sestry dilema - je totiž těhotná a rozhoduje se, zda si má dítě ponechat. Doktorka ji ale přesvědčí, aby šla na potrat. Nakonec už skoro 3 měsíční embryo zabije. Když chce doktorka embryo spláchnout do záchodu, zjistí, že zmizelo. Od té chvíle se dějí v domě podivné věci, na schodech je sliz, všude jsou zbytky jídel a něco pobíhá na půdě.. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (28)

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférické, minimálně krvavé a hororové snad jen díky vynikající hudbě. Pokud čekáte nějakou akci, rychlý dějový spád, tak to ste vešli do špatných dveří. Pokud však chcete dát jednou přednost pomalému psychologickému filmu, který nabízí zajímavý námět i rozuzlení, pak tohle je správná volba. 75% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No do háje od režiséra "Who can kill a child?" A "Residencia" bych čekal daleko, daleko více. Tohle je jen lehce podprůměrná kravina kde se chodí po domě, kecá se o dětech a nic extra jiného se neděje. Škoda protože ten barák vyloženě vybízel k atmosférické duchařině, ale kde nic tu nic. Nejslabší z Películas. Zatím. Ještě mi zbývají 3 díly. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle je mé třetí setkání se španělskou sérií Películas para no dormir a už si začínám pomalu zvykat, že o hororový nádech tu člověk pomalu nezavadí. I tento díl je na tom úplně stejně a opět to celé „zachraňují“ až poslední minuty filmu. Na rozdíl od Adivina quién soy a Cuento de navidad, které mi přišly spíše jako „černé komedie s přístupností pod patnáct“ se zde mohli tvůrci opřít přece jenom o ponuřejší scénář. Přestože nejde o nikterak originální myšlenku, tak těhotné ženy / dívky by se na to raději dívat neměly. Psychologický podtext se mi však líbil a bylo velice zajímavé sledovat postupné rozplétání příběhu. Našlo se zde totiž několik vedlejších aspektů, které výrazněji dopomohli vytvořit potřebnou atmosféru. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spíše než horror, bych tento příběh označil jako psychologický film. Doktorka s lesbickými sklony, nabídne své spolupracovnici - zdravotní sestře podnájem ve svém domě. Sestra se tam i se svou dcerkou nastěhují. Dům je starý a tajemný. Doktorka si navíc přivydělává na ilegálních potratech a sestra ji asistuje. Zanedlouho nastane i u sestry dilema, je totiž těhotná a rozhoduje se, zda si má dítě ponechat. Doktorka ji ale přesvědčí, aby šla na potrat. Nakonec už skoro 3 měsíční embryo zabije. Když chce doktorka embryo spláchnout do záchodu, zjistí, že zmizelo. Od té chvíle se dějí v domě podivné věci, na schodech je sliz, všude jsou zbytky jídel a něco pobíhá na půdě...... 60 minut vidíme příběh dvou žen, ilegální potraty, podivné sousedky.... a 12 minut slabé akce.... a konec: velice nudný, rozhodně jsem čekal zcela jiné zakončení! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ok, mimo posledných dvadsať minút to moc ako horor nepôsobí a z celej série Películas para no dormir z toho televíziu cítiť asi najviacej, ale 46%? Nechápem prečo. Obidve herečky sú presvedčivé a tá malá je úžasná. Téma lezbickej gynekologičky zaoberajúcej sa interupciou, navyše obohatená o niekoľko vedľajších, dramatických, dejových línií, ako napríklad samota, je originálna, sú tu z celej série asi najlepšie herecké výkony, a ten kritizovaný záver, bol podľa mňa jednou z najlepších možností ukončenia daného príbehu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama