Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Procházka po životních osudech Nataši Hodáčové, kterou široká veřejnost zná spíše pod pseudonymem Nataša Gollová. Ukázky z úspěšných filmových rolí zajímavé české herečky se prolínají s komentáři filmových historiků i pamětníků. Nejúspěšnější Natašiny filmy, jako např. Hotel Modrá hvězda, Kristián, Eva tropí hlouposti či Roztomilý člověk, vznikly mezi lety 1939-1943. Tehdy vrcholila její hvězdná kariéra. Dokument se zabývá ale i poválečnou kapitolou jejího života, která jí už mnoho důvodů k radosti nepřinesla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že Nataša Gollová patřila mezi nejvýraznější herecké tváře přelomu třicátých a čtyřicátých let jistě není pochyb. O tom, proč vznikl tento zmanipulovaný jímavý portrét pochyb je. Spoléhat se na to, že jediná pravda o Nataše Gollové vychází z úst Aleše Cibulky, je jedna velká bláhovost. Věřit tomuto dokumentu nelze ani nos mezi očima. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nataša Gollová, herecká hvězda. Ještě že se do ní zamiloval kromě Tristana Tzary i Aleš Cibulka, alespoň si můžu přečíst krásné vzpomínky na HEREČKU s kouzelným úsměvem, případně podívat na vzpomínkový dokument. Kdo má rád právě ten půvabný Naščin úsměv, nechť navštíví Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě, kde je její portrét od Josefa Šímy. Obraz vznikl ve 30. letech, kdy Nataša byla v Paříži. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O mrtvých jen dobře. Stejně tak o nejusměvavější a jedné z nejkrásnějších českých hereček. Lásce se často nedá odolat a neodolala ani Nataša G. S Adinou Mandlovou bojovaly v době okupace o jednoho Němce a obě je to stálo více méně kariéru. Bohužel svou roli sehrál zase alkohol, jako u mnohých skvělých herců a hereček. ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro laiky velmi příjemný dokument o Nataše Gollové, avšak je pravda, co píší v komentářích Véča a Marthos, opravdu když se člověk trochu vyzná a vezme to z jiného pohledu... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Portrét půvabné ženy, talentované herečky, děvčete z dobré rodiny, Nataši Hodáčové - Gollové. Z mého pohledu, jakožto z pohledu člověka platonicky zamilovaného, portrét té nejnádhernější a nejtalentovanější bytosti ženského pohlaví, jaká kdy obývala tuto planetu. Pevně věřím, že každého diváka jejích filmů musela krása a smích z očí této okouzlující dámy chytnout za srdce. Bůh dal, abys byla jednou z největších českých hereček a tou bezkonkurenčně nejlepší v mém světě, Nataško! Žádný dokument na světě mi nedovolí s tebou prožít Tvůj skvostný život, ale tento my aspoň zopakoval nebo přiblížil to nejvýznamnější z něj. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument uvedený v cyklu Příběhy slavných. Dlabu vám tady na řeči o tom, že dokument vidí Gollovou v růžových brýlích. Chtěl bych některé chytráky vidět, jak by se zachovali v době války, když by jim šlo o kejhák (životní etapy během války) a nebo kdyby jim umřela nejbližší osoba (problém alkoholismu po smrti manžela). Já si užil krásně a s úctou natočený dokument o nádherné československé herečce, kterou ve své době celý národ miloval a na konci jejího života o ní ani nevěděl. Hudební režie: Jiří Bura PS: potěšila zmínka, že v domově důchodců nebyla z důvodu, že by se o ní neměl kdo starat, ale pro své dobro ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová, jedna z nej hereček nejen první republiky. Bez diskuze. Natočit medailon takhle výrazné osobnosti musí jít skoro samo - no a nebo taky ne, jak je vidět. Pominu-li, že jsem u toho chvílema skoro usnul, tak volba "osobností", které na Gollovou vzpomínají by taky snesla větší snahu. Aleš Cibulka mi tam vadí asi ze všeho nejmíň, ale ten Harapes, to je jako co? Top hláška tohohle baleťáka na adresu Gollové v Císařově pekaři: "Mně se v tom líbila moc, právě tím, že nebyla žádná, jak se říká, nejčerstvější zelenina, už nebyla." Smekám, to je fakt absolutní dno, který asi někdo zapomněl vystřihnout. ()

Reklama

Reklama