Reklama

Reklama

Dějiny píší poslední dny 2. světové války a Rudá armáda postupuje neohroženě na Berlín. V centru válečného běsnění se ocitá také britský důstojník, který je k Sovětům přidělen coby pozorovatel. Na své osudové cestě potkává také německého vojáka, který sběhl od fašistů. Společně se stanou svědky popravy polské dočasné vlády, ke které dal příkaz samotný Stalin. Tato událost může zásadně ovlivnit již tak dosti křehké vztahy Spojenců a otřást tak samotným závěrem války. Předtím, než však oba hrdinové stačí informovat britské velení, ocitají se v ruském vězení, ze kterého, jak se zdá, už pro ně nebude úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl hodně naivní, když jsem se v tomto případě s radostí těšil na nový americký válečný film. K mému překvapení to byl silný amaterský propadák, kde by to zahráli a zrežírovali lépe 15-leté děti zapálené do války. Pokud se chcete podívat na film, který pojednává o zvěrstvech Rusů v Polsku, tak doporučuji Katyň. To má alespoň úroveň. Ikdyž na příkaz Stalina opravdu Rusové pozavírali a povraždili exilovou vládu, tak v tomto filmu zprasili tvůrci skoro vše a některé scény jsou docela k smíchu. Shodou okolností jsem po tomto filmu koukal na Moje válka, kde hráli v hlavní roli děti od 5-10 let a proti tomu to byly mistrovské oscarové role! Ta jedna hvězdička je opravdu za snahu a za strašlivý výraz Berrymana v roli ruského zlého důstojníka. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Besniace peklo na sklonku druhej svetovej vojny je znazornene v tomto filme, kde uz od zaciatku zacala akcia medzi Nemcami a Rusmi. To ma spravne navnadilo na tento film a cakal som ako sa to bude vyvijat dalej. Ochh co sa to deje na obrazovke? Po uvodnom boji, kde islo o vsetko sa to nejako sklzlo dole brehom a zvysok filmu sa len tak prebijal az do zaverecnych tituliek nudnymi scenami, ktore boli na amaterskej urovni a aj dost trapne. O hercoch v tomto filme sa ani neda povedat, ze by to aj boli nejaky herci, ktory ovladaju svoje remeslo do najmensieho puntiku. Akcie boli katastroficke a take nasilu robene, akoby sa ani akoze hercom nechcelo to zahrat, co im bolo dane v scenari. Vo filme si zahrali podradni herci, ktory mi nic nehovoria a jedine ten rusky major, ktoreho si zahral Michael Berryman mi bol znamy a druhy bol nemecky dostojnik, ktoreho si zahral Olivier Grunner, skor znamy z beckovych akcnych filmov. Vo filme z Rusov narobili pekne svine a Nemcov pomaly lutovali, ake su to neviniatka. Do toho sa este zamiesal britsky dostojnik a polska zenska, ktory to spolu tahali s tym nemeckym kapitanom a pomalicky putovali ruka v ruke prec od ruskej armady. Dialogy pouzite vo filme ma pekne hnevali a neboli zrovna tie najlepsie, skor amaterske. Zo vsetkeho bol najlepsi obal DVD, ktory je na prvy pohlad krasny, co sa zas netyka filmu. Ten sa skor utopi v nejakej odpadovej zumpe, z ktorej niet navratu:) ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac moc nechápem, čo toto malo znamenať... Členovia amerického klubu vojenskej histórie nám chceli ukázať ako si predstavujú koniec vojny v Európe? Nejaký zmysluplný dej radšej ani nehľadám, herecké výkony radšej nekomentujem, to že vo filme sa odohrala aj poprava dočasnej polskej vlády som sa dozvedel až tu na csfd z obsahu filmu. Doteraz som si myslel, že sa jednalo len o zabitie hŕstky bezdomovcov v kabátoch a s flašou vodky... Proste fuj. Jednu hviezdu dávam jedine za to, že ma film potešil bojovými scénami, ktoré ovšem boli silne presiaknuté heroickými replikami a celkový dojem z nich bol presne taký istý, ako keď si človek pozrie na poli bojujúcich amatérskych vojnových nadšencov. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní amatérské dílko, které se pokouší vyobrazit.. Jen kdybych věděl co. Autoři asi původně chtěli ukázat, že na konci války už se jako lidské zrůdy chovali úplně všichni. Nicméně to nejvíce slízli Rusové. Atmosféra spíše nudná a obtěžující, než aby se člověk nějak dostával do depresivní dramatické ponuré nálady válečných časů. Kulisy prakticky neexistovaly a kamera byla velmi amatérsky příšerná. Dialogy stály za hovno a hlavní herec byl zjevně klučina, kterého zrovna vytáhli zpod činky v posilovně aniž by zjišťovali, jestli umí hrát. Hlavní záporák rozhodčí Collina. Zbytek jen nevýrazné křoví. Velmi slabé. 10% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám vtip. Potká Němec Angličana a ti pak potkají Polku a tak spolu jdou skrze frontu. Cestou potkávají Rusy, Němce a nakonec Amíky. To je celé. Sice mne černá procentuální čtyřiadvacítka zdejšího hodnocení předem varovala, ale nejsem páprda a okusil jsem to na vlastní kůži. Já už viděl nejeden amatérský počin, kterých zejména Amíci poslední dobou chrlí celkem dost. To se takhle vždycky sejde parta na louce, jedni jsou Skopčáci, druzí Amíci. Všichni maj svý břucha jen tak tak nacpaný do celkem slušnejch kopií dobovejch uniforem a každej má tu svou M1 nebo empéčko.. Maj sebou haldu kapslíků, nějakou tu petardu či dýmovnici a ty bohatší kluby občas vyndaj z garáže vypulírovanej jeep (někdy teda až ten z vietnamskýho konfliktu ehm..) či dokonce maketu tanku nebo M3A1 stříknutej na šedo s křížema... No a pak stačí pár týpků s digitální kamerou, pár dní makačky po večerech v moviemakeru na compu a je tu další válečný film o ničem... --- Tohle bylo hodně amatérské, ale přesto přeze všechno ne až tak moc jako to co poslední dobou prošlo mým DVD přehrávačem... Digitální efekty byly hrozné, přesto ale oceňuji snahu bojiště pojmout komplexněji včetně prolétávajících letadel (nebo dokonce nočního náletu Lancasterů). S čím se mám vždy problém identifikovat je filmový hrdina Němec, tedy okupant... Tady to tedy nejvice schytávaj Rusáci a právem. Příběh je jak ze šestákového románu, ale bylo tam pár zajímavých momentů. Jakmile však ústřední duo potká ošetřovatelku, jde to už s i tak amateřinou smrdícím filmem z kopce. Trio je neskutečně sounáležité se vším co potká a tak přes důležité poslání, které má britský výsadkář Andrew, skupinka nepochopitelně ošetřuje cestou nalezené raněné, odřezává z dubů popravené vojáky za dezerci z oprátek atd.. Opravdu jsem se bál, že cestou potkají ježečka s poraněnou pacinkou a budou se shánět po bedýnce se suchým listíčkem, žížale a lesní zoo... Konec na americkém velitelství celkem mile překvapil. I když to nebyl žádný odvaz, přesto jsem z filmu cítil snahu o příběh, byť byl šíleně převyprývěný a těžko uvěřitelný. Ale nešlo zkrátka jen o přestřelku na louce a to cením na dvě hvězdy. * * ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama