Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní středometrážní parodie na kovbojky ve stylu němé grotesky z Divokého západu. V jednom texaském městečku, kde žili své obvyklé životy kovbojové, místní padouch Bill Křivá Huba a jeho kumpáni hráli v saloonu karty a lapkové přepadali městečko, žil i rančer Andrews a jeho dcera Daisy. Jednoho dne podlehl rančer Andrews své zlé vášni a prohrál v kartách s Billem a jeho padouchy nejen dívčino věno, ale i celý ranč. Leč v tu chvíli se objevila záchrana v podobě šlechetného kovboje Sandyho, který se do dívky zamiloval a spěchal jí ku pomoci. Bohužel tatíček prohrál v pokeru i svou dceru. Před sebevraždou ho zachránil Sandy – vyhrál vše zpět. Pak nastala mela, při níž hosté vybílili celý saloon a vyhnali padouchy v čele s Billem Křivou Hubou. Daisy měla dotaz, jak Sandy nabyl těch peněz, které vložil do hry – vyhrál je v loterii Sportka. A tak jejich štěstí již nic nebránilo… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V kulisách a kostýmech Limonádového Joa vznikla kouzelná téměř-němá westernová groteska, napsaná a natočená s největší pravděpodobností hlavně pro radost. Němý děj přerušují zvukové reklamy na leccos od vápníku po požárníky, úžasný Otto Šimánek propadá hazardu, Václav Štercl jako hlavní hrdina nemá nejmenší chybičku a scénář je velmi vtipný, pokud tedy nečekáte eskapády jako od Bustera Keatona. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když kovboj Sandy sleze z koně, šlápne do kýble. Když hrají lupiči karty, házejí na stůl se sázkami papírky s nápisy jako „úpis na jednu dceru“ či „jeden statek“. Čili je to takové spíš jako klukovské blbnutí než sofistikovaná komedie. Některé momenty jsou vskutku zábavné (bizarní reklamní vsuvky, závěr s lepičem plakátů), některé až epické - překvapí, kolik toho tvůrci při natáčení této krátkometrážní srandičky mohli rozflákat. Prý prostě naběhli do kulis Limonádového Joea a řekli si - když už to tu stojí, proč z toho nevytřískat ještě nějakou srandu. Přesně podle toho ovšem výsledek vypadá. Jako když si s kamarády hrajete u starého bunkru za městem na vojáky. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

U Brdečky se neučili, sujet nevalný, gagy řekněme neurážející, ale láska k žánru se pozná, spojení parodie na western s groteskou je funkční, s cennými aluzemi na dobu a zemi vzniku ještě funkčnější (ranč U šesti křížků, "požárníci" etc. etc.),  dvojjazyčné psanné komentáře plní svou úlohu víc než obstojně, někteří protagonisté (Šimánek, Lohniský) jsou jedním slovem epesní (Šimánek místy geniální) a reklama na whisku je nejvíc. Ta by měla být archivována v národopisném museum hl. m. Prahy. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární středometrážní parodie na kovbojky v hlavní roli s populárním televizním a kabaretním komikem Jaroslavem Šterclem, který se v této roli evidentně cítil jako ryba ve vodě. Kdysi jsem to viděl snad ještě pod názvem Proč Sandy nechal vychladnout své pistole? Škoda že jen tento tuším že tenkrát dokonce i nějak oceněný snímek naše televize častěji nereprísují:-( ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Půvabně milá groteska se spoustou nápadů aneb Kdo je v Sportce vytrvalec, tomu štěstí drží palec. 1) 45letý Jaroslav Štercl (kovboj Sandy), 44letý Václav Lohnický (karbaník Bill Křivá Huba) a další nesmrtelní herci v jednohubce z Divokého západu._____ 2) Trochu méně grotesky by dojem vylepšilo._____ 3) Co by za směnku na jednu dceru dali pánové Melan a Trich? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama