Reklama

Reklama

Kataude mašin gáru

  • Japonsko 片腕マシンガール (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Mia a Yu Hyuogatovi jsou sourozenci. Jejich rodiče byli falešně obviněni z vraždy, kvůli čemu spáchali sebevraždu. Yua a jeho kamaráda šikanuje parta kluků v čele s Sho Kimurou, synem člena yakuzy. Přeženou to a oba chlapce zabijí. Mia je posedlá touhou po pomstě, chce zabít všechny co měli něco společného z vrždou Yua, hlavně rodinu Kimuru. Začína krvavá a nelítostná pomsta. (Stodvacet)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Rozstřílím vás na hadry!" A nejen to, ale taky rozsekám, rozřežu a rozkopu. Klasická japonská fontánová komedie o pomstě až do poslední kapky krve. Srdceryvné drama je protkáno akčními scénkami, které vrcholí létajícími hlavami, rukama a jinými rozličnými částmi těla (populární jsou prsty...třeba jako sushi) za doprovodu mohutných gejzírů krve. Rozsekávané oběti disponují několika hektolitry životadárné tekutiny... Jistě, kdo má tenhle žánr nakoukaný, nic moc nového neobjeví. Alespoň se ale může utvrdit v tom, že Tarantino tyhle filmy miluje (i když plná inspirace je jen v Kill Bill). Horor ani thriller ne! Když rotační kulomet obere maso až na kost, je to opravdu k smíchu. A což teprve ocelová podprsenka s vrtáky! Tenhle film si buď užijete, nebo spláchnete do kanálu. A musím říci, že zde mi mizerná kvalita triků vůbec nevadila...je to přeci prča, ne? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

I keď sa film hrdo hlási k splatter exploitation, čistokrvný splatter to rozhodne nieje - tie majú na rozdiel od The Machine Girl dosť šialené príbehy a viac gore scén. Skôr ako nejaký splatter mi The Machine Girl počas celej doby filmu evokoval americký Kill Bill, príbehovo sa to moc neodlišuje. Holka sa rozhodne pomstiť smrť svojho brata a odpraviť každého na zozname nenávidených ľudí, ktorý po sebe zanechal. Klasický scenár pomsty za každú cenu. Akcia je svižná, gore efekty síce prehnané (tí japonci majú snáď o 20 litrov krvy viac ako bežný človek), no filmu sa aj tak darí udržať perfektnú zábavnosť. Bohužiaľ po uplynutí cca. takej hodinku aj niečo sa dostaneme k záveru filmu, keď dve "machine girls" - jedna s pílou miesto nohy a druhá so zbraňou miesto ruky, vtrhnú do lesa a tu to už začína byť moc prehnané. Akcia začne byť dosť nevýrazná a neprehľadná, scénar priblblý ("Uži si môj vrt!" ), dosť scén prehnaných (rodičovské komando, žena s vrtákovou podprsenkou) atď. Škoda mohla to byť prvotriedna Béčkova zábava, niet tej prehnanej až Céčkovej poslednej 20 minútovky. Takto "iba" za 3,5* PS: The Machine Girl ma taktiež príjemne navnadila na ďalšiu tohto ročnú japonskú ujetosť - Tokyo Gore Police ()

Reklama

Ender66 

všechny recenze uživatele

Psychopatická poradňa doktora Pastorkoviča Ona: Pán doktor, šialená yakuza family mi najprv zabila môjho malého bračeka, potom ma neľudsky mučila a nakoniec mi odsekla moju ľavú ruku. Krajšiu ruku. Milovanú ruku. Čítajúc ale práve filozofické dielo veľkého Lao-C´som zistila, že žiadna ruka aj tak nie je, tak som si povedala, že kašlať na pomstu a hor sa na drienkovicu (tá síce tiež nie je, ale po 6 pohárikoch na to väčšinou zabudnem a ďalších 6 si potom naozaj užívam). Doktor Pastorkovič: Musí jebať. Nachaj ty dívče Lao C´pekne Číňanom. Ja vravím, prst za ruku, liter krvi za vagón. Myslíš si, že inak by tvoj malý milovaný bráško mohol spočívať v pokoji? Neodpovedaj moja, to bola rečnícka otázka. To je taká, ktorá nečaká odpoveď. Tu máš machine gun ukovanú z mesačného kameňa samotným Hatori Hanzom, namontuj na ruku, nájdi sidekicka, ktorý zařve na konci záverečnej bitky namiesto teba, aby osud nepindal, že exínajú iba bad guys. A nezabudni kúpiť náboje. Veľa nábojov. Mraky nábojov. Budeš ich potrebovať. Veľmi potrebovať. A teraz ma už prosím nechaj pozerať anime. Práve beží 1560-ty diel Inuyashu. Môj obľúbený. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že po tom, co jsem viděl na začátku, to bude celý v duchu komedie. Ono taky ze začátku to sranda je, ale když se to pak opakuje pořád a pořád dokola, akorát s jiným masakrem, tak už to začne být nuda. A někdy se to dokonce zvrhne na totální trapárnu. Je to škoda, protože námět nebyl zas tak špatnej. Ale vyhánět to do extrémů, to byl blbej nápad. A těch extrémů tam bylo moc. Mlátičky hodně amatérský. Gore taky jak z nějakýho večerníčka, samá guma a místo krve voda obarvená na červeno. Schopnost uhýbat kulkám z rotačáku nebo je odrážet. Chrstance krve spíš jako rozprašovač. A vrtáková podprsenka na konec, to už se nedalo. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vynikající náladu, když jsem viděl tento film, asi kdybych ho viděl ještě jednou, tak bych musel hodnocení snížit. Ale takhle jsem se neskutečně nasmál. Herecké výkony nebyly vůbec znát, většinu úloh by zahrál každý kdo se umí tvářit naštvaně. Efekty byly tak umělé, že jsem chytal záchvaty smíchu. A jelikož jsem se tak nasmál a má to žánr komedie, tak to hodnocení 70% prostě dám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Když mučí Miu, nejprve jí useknou prsty na levé ruce, poté pravou paži, na druhém záběru má pravou ruku celou a chybí jí levá paže. (Stodvacet)

Reklama

Reklama