Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Manželku či manžela si vyberete, souseda ne... O tom se má přesvědčit mladý zamilovaný pár, který koupí dům hned vedle domu drsného poldy. Ten je vdovcem a své dvě dospívající děti vede ke kázni a pořádku, tak jako se to každý den snaží vštípit ve svém okrsku zločincům, dealerům drog a výtržníkům. Samuel L. Jackson od prvních náznaků nelibosti s přítomností nových sousedů dává snímku čím dál mrazivější atmosféru. Film se lehce otírá i o pozitivní rasovou diskriminaci. Není to však afroameričan Jacskon kdo je utlačován. Problém má naopak Patrick Wilson, jehož žena je tmavé pleti a sám je běloch. Wilson má celou řadu podezření, že nehody u nich doma má na svědomí Jackson, ale obviňte černocha a ješte poldu...To se v USA rovná sociální sebevraždě. Atmosféra paradoxně s nutně gradujícícm závěrem přestala působit v celé síle. Je bez debaty, že film stojí na Jacksonově výkonu. Role poldy, kterému už trochu hráblo mu sedla skvěle... Zkrátka, jedná se o povedené drama u kterého zívat nebudete a po jehož shlédnutí si možná oddychnete při myšlence, že váš nemožný soused by mohl být o dost hustčí * * * ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ideální sousedy si člověk nevybere. Zjistí to smíšený mladý manželský pár Chris Mattson (Patrick Wilson) a Lisa Mattson (Kerry Washington) poté, co se nastěhují do svého vysněného domu. Zjišťují, že mají za souseda černošského policistu Abela Turnera (Samuel L. Jackson), který sám vychovává svoje dvě děti a nijak nezastírá svoje rasistické názory. Mladí manželé jsou ze strany souseda vystaveni psychickému nátlaku a situace se neustálými naschvály vyhrocuje k tragickému finále, které navíc ještě podtrhuje blížící se požár...Civilní herectví Patricka Wilsona a Samuela L. Jacksona drží film malinko nad průměrem. Nebýt scénaristické nedotaženosti či rovnou bezradnosti s koncem, který je na psychologické drama, kterým "Dům na špatné adrese" zbytečným, byl by film možná trochu lepší. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Není to moc napínavé, gradace mohla být taky lepší a na psychologii postav se tu taky moc nehraje, naopak mi ty rozpory mezi hlavním párem přišly místy dost vyumělkované. Ovšem úplná nuda to vlastně taky není a Samuel L. Jackson hraje takovýho hajzla, že si celý film ukradl naprosto pro sebe, i když zbytek obsazení je také výborný. Nebýt Jacksona, tak se to nedostane ani do toho průměru. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Lakeview Terrace az moc casto preslapuje na miste, spoustu potencionalne zajimave latky jen nastini a pak od ni opet utece do nezajimavych poloh. Presto je zde nekolik zajimavych a k zamysleni podnetnych scen (setkani v baru a Abelovo narikani, ze bili si muzou vzit vse co chteji v kontrastu s konstatovanim Lisina otce, ze u soudu by ve prospech Abela hrala barva pleti) a hlavne pak vykon Samuela. Kvuli temto dvema aspektum stoji za to tento film videt. 3,5* ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Zaver, zaver, ach,...zas ten zaver, ktory filmu dava uplne inu vyslednu melodiu, oproti tonom, ktore pocas celeho filmu zneli a vytvarali vybornu atmosferu priklincovanu skvelym S.L.Jacksonom, hoc o jeho motivacii by som sa radsej nezmienoval. To ale nie je problem herca, ale najma scenaristu. Prevelika skoda, pretoze tento "susedsky" thriller mohol byt skutocne nadpriemerny, avsak idiotsky zaver ho degraduje niekam, kam by v rukach niekoho ineho, patrit nemusel. Ked som si teraz precital slovensky distribucny nazov, tak som sa fajne pobavil...ludom, co to vymyslaju urcite nechyba ani stipka invencie ;) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama