Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (254)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Objektivně tak okolo 50% (už kvůli mizernýmu castingu--neměl by taková vybírač herců nejdřív si přečíst něco od pana Pratchetta a pak teprve obsazovat role?, nemusel by potom tolikrát šlápnout do .....). Když se mi ale celkem v pohodě podařilo potlačit slabší chvilky (takže většinu času) filmu a užít si to málo co z Terryho zbylo a Cohena zvláště, dám 70%,a taky proto,že je zatím Pratchetta tak málo ve filmu. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně zpracované, to ano, ale Barva kouzel zrovna nepatří k mým nejoblíbenějším příběhům Zeměplochy. Najdou se na ní zajímavější a dle mého názoru lépe napsané kousky, které by stály za filmové zpracování. Třeba se někdy dočkám filmových Pyramid, Sekáče nebo Morta a rozvinutí Pratchettových geniálních obrazů a humoru v plné parádě. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kniha je zábavnější. Tak to většinou bývá... Dokud se neobjevili draci, překonával jsem nudné pasáže bez vtipu a nápadu. Pak se příběh přeci jen rozjel. Mrakoplaš je mi v předloze sympatický, zde jsem místo něj stále viděl - nemohu si pomoci - ševce z Pyšné princezny... S postupujícím dějem došlo i na humor - pošlou nás domů v obálce - a akci. Triky značně nevyvážené, povětšinu mizerné. Jistě, jde o TV film, ale Kouzelná země skřítků či Merlin nebo Alenka z produkce Hallmarku ukázaly, že je-li dostatek financí, i TV film může triky oslňovat. Nu, Britové asi financí moc neměli, a tak svět Zeměplochy připomíná levné PC hry. Naštěstí herci, včetně Smrtě, vše zachraňují. Nejlepší je asi Tim Curry... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podruhé vydal na magickou Zeměplochu, tentokrát dokonce s vůbec prvním turistou na světě, který jako postava skvěle paroduje tuto skupinu fotoaparátem vybavených tuláků. Oproti předešlému filmu mi zde trochu vadila jakási epizodičnost, jež je, jak jsem později zjistil, založena na samotném rozdělení knihy do povídek/kapitol. Co musím na filmu pochválit jsou komičtí čarodějové, jež mě bavili daleko více než v minulém snímku, hlavně Mrakoplaš je úplně perfektní. Ke konci se k hrdinům připojí ještě skvělý barbar Cohen v důchodu a občas se tu mihl i můj oblíbený Smrť. O něco horší film než Otec prasátek, ale pořád se jedná o povedený vstup do světa Zeměplochy. 80% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme tak nějak neúředně mrtví..." Dobrodružství v podání nejneuvěřitelnějšího čaroděje všech dob, Mrakoplaše (a to nejneuvěřitelnější není míněno jako kompliment) a turisty Dvoukvítka (no jo, málo se Samvěd Křepelka naběhal za Frodem, teď musí obíhat celou Zeměplochu), a přitom Barbar Cohen is my hero! Trochu slabší než Zaslaná pošta, ale i tak potěší všemi postavami, které vznikly díky nápaditosti sira Terryho. Dnes sledováno na jeho poctu, R.I.P. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)
  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)
  • Herec Richard da Costa (Zavazadlo) hraje též Knihovníka. Pro tuto roli samozřejmě studoval v ZOO pohyby skutečných orangutanů. Mimochodem v tomto snímku není nikdy vidět v lidské podobě. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama