Reklama

Reklama

Cheot nun

  • Jižní Korea 첫눈 (více)

Obsahy(1)

Kim Min (Jun-gi Lee) se narodil v Soulu (J.Korea) a doposud tam i spokojeně žil. V létě roku 2004 však odešel na rok do Japonska, aby následoval svého otce, který je hrnčířem. Ačkoli neumí japonsky ani slovo, hned zpočátku svého příjezdu se při prohlídce Kjóta (město v Japonsku) seznámí z pohlednou Japonkou Nanae (Aoi Myiazaki), do které se okamžitě zamiluje. Netrvá to dlouho a Min se i přes výraznou jazykovou bariéru z Nanae intimně sblíží. Krásný a dokonalý vztah odolává všem překážkám, až ztroskotá na nechtěném ač nuceném odjezdu Nanae z města. Min je otřesen nečekaným odjezdem jeho milované a marně ji po celém městě hledá. Po chvíli pochopí, že v pátrání nemůže uspět a protože už nemá důvod nadále zůstávat v Japonsku, vrací se zpátky do Soulu. Proč Nanae bez rozloučení odjela pryč z města? Splete jim osud jejich cesty znovu dohromady? (Káronoš)

(více)

Recenze (53)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ufon, protože jestli tohle má někdo za perfektní romantiku, tak nevím. Zápletka spočívá v tom, že se příslušníci obou národů snaží co nejvíc si zkomplikovat život v domnění, že tím budou šťastni. Nesmyslné chování, děsivě blbá konstrukce zápletky, nevěrohodné mezilidské vztahy, nefungující hlavní pár. Díkybohům kratší než korejský dvouhodinový standard, ale i tak strašlivě rozvleklé. Nic proti hezkým kulisám, ale takhle ne... :-( ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takový netypický korejský melodrama, který si tentokrát nehraje na žádnou smutnou smrt, ale zkouší vyždímat z diváka emoce trochu jinak, ale jelikož to je hodně přitažený za vlasy, kdy je přespříliš vidět, jak moc bylo potřeba příběh nějak rozseknout, aby se z diváka dalo vytáhnout pár emocí, tak to nefunguje tak jak je zvykem, jedině až na úplným konci, kterej to docela zajímavě vysvětlí a celej příběh dokončí ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Rozjívený korejský floutek poznává zevnitř japonské reálie a samozřejmě se zakouká do stydlivé japonské dívky, které se pozvolna dvoří... Koprodukční melodrama je zpracováním a vyzněním spíše japonsky subtilní a místy vypadá jako laciný art na hony vzdálený obvyklému korejskému cukrkandlu. Na proměnlivém vizuálu a málo využitém prvku pomalé adaptace na odlišné prostředí ani moc nezáleží, poněvadž po sobě pálí hodně sympatická dvojka a nějakou tu slzičku dojetí na tváři žrouta romantik se filmu daří vyloudit. I když já si na ni musel počkat až na závěrečné minuty... Do té doby to bylo sice bez jakéhokoliv překvapení, leč milé a s odzbrojující Aoi Miyazaki, takže nahoru zaokrouhlených 7/10. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vážně krásný romantický kousek, který si po delší době pořádně pohrál s mým srdcem a neskutečně mne zaujal, pobavil i dojmul. Už jen poslech samotné hudby mi občas vhání slzy do očí, co dodat. Samotný snímek by ještě lehounké doladění snesl, nicméně díky křehoučké okouzlující Miyazaki Aoi dostal opravdu punc zvláštnosti, nevinnosti a romantiky. Humor je zde přimíchán tak akorát a mile, hudba parádní, skvěle se do snímku hodí a výborně podbarvuje jednotlivé scény, prostě luxus. Rovněž lokace kde se příběh odehrává jsou nádherné. Hlavní představitelku netřeba dále komentovat, na tuto roli si lze těžko představit ideálnější herečku – tato něžná milá a nevinně vypadající dívka vás srazí doslova do kolen :-) Doplňuji - po pouhých 4 dnech jsem nevydržel a shlédnul to opakovaně - na mém dosavadním žebříčku nejoblíbenějších filmů se vyšplhal na absolutní vrchol a do Aoi jsem se podruhé v životě zamiloval :-) Jednoduše překrásné, nejmilejší romantika jakou jsem kdy viděl! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má několik momentů proč mu musím dát pět hvězdiček. Ta první je za Kjóto, propojení děje s jeho nádhernými zahradami byl víc než dobrý tah. Druhá je za hudbu, která se mi líbila velice velmi a přesně mi do děje zapadala. Třetí hvězdička je za něžnou romantiku namíchanou bez zbytečného kýče. Čtvrtá se rozsvítila díky hlavním představitelům. Chtěla jsem vidět Leeho v něčem jiném než byl historický Wangui namja a jsem ráda, že jsem si vybrala zrovna tenhle film. Miyazaki byla IMHO ideální představitelkou stydlivé, křehké a přitom tak silné Nanae. Pátá hvězdička je pak za závěr. Já na "věčnou" lásku věřím neb mám ve svém okolí pár, který se setkal po xxx letech během kterých na sebe nezapomněl a od té doby jde už deset let životem společně... Takže "o dva roky později" mě nemůže vůbec překvapit. :^) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama