Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už šetřím na letenku směr North Braddock a budu doufat, že ještě zastihnu ocelárnu v provozu a až odevzdám strukturovaný životopis a trochu se zabydlím v jedné z místních lepenkových nemovitostí, dalším krokem, co podniknu, bude vytetování dalšího páru obočí - bude se hodit pro snažší identifikaci, kdyby se mně, nedej Bože, něco stalo... Drsné podmínky v průmyslovém zapadákově jsou ještě selankou proti tomu, co se děje o pět hodin jízdy dál, v Apalačských horách, kde vládne kapku tvrdý obchodní partner Woody Harrelson (bojím...), proti kterému je načesaný Willem Dafoe chápajícím taťkou. No a přesto, že má Woody problém s každým, Christian Bale ♥ bude mít hlubší důvod, jak právě ten jejich vyřešit... A to je v podstatě vše, co film nabízí, tedy mimo ze všech úhlů zabíraná komínová panoramata, fachu v ocelárně, něco pěstních soubojů, dobrou hudbu a výborné herecké výkony, a přesto, že mně v tom hnusu ve vlastní šťávě leccos neštymovalo, včetně laxního závěru, na druhou stranu, co dělat v Braddocku, když člověk nežije.... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hudba je jeden z mála kladů, které mohu najít. Utahané, nudné a příběhově velmi slabé. Dějová linie je sama o sobě docela problém, protože těch silnějších míst je opravdu málo. První hodina je hodně o ničem, chybí nějaké emoce, aby divák cítil aspoň malinko s herci, chybí napětí a nápad, který by Out of the Furnace oživil. Ačkoliv je Christian Bale kvalitní herec, tak tohle by nezachránil ani Chuck Norris. Zoe Saldana, Woody Harrelson nebo Casey Affleck, vždyť je to sestava na thriller roku, ale místo toho jsem dostal zklamání a propadák roku. Čekal jsem daleko více .. 2/10 = 29% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dej sem ten zkurvenej Hod Dog!!!............ Vadí mi, že ve filmu není řešena časová linie. Stačilo by jen dodat malý titulek, jako třeba "o měsíc později" nebo o"o deset let poté". Zatím musím napsat, že po půl hodině mě to nějak moc neoslovilo. Nejlepší vystoupení měl Woody Harrelson v úvodu příběhu. Jeho postava působí krutě a náušnice v levém uchu mu dodává brutalitu. Po hodině příběhu mě to celkem přestávalo bavit. Rodney je idiot a lidská blbost je neomezená. Začal jsem fandit záporákům z hor v čele s Woodym. Perfektní herecké obsazení, celkem povedený hudební doprovod, příběh sám však od své druhé poloviny stagnuje a táhne se jak pobyt v kriminále. CITÁT - Fuck you......... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film bez zvláštnych efektov, postavený na scenári a atmosfére utiahne len veľmi dobrý herec a v Out of the Furnace je ich celý rad. Vlastne je pozoruhodné, v čo všetko sa vie premeniť Christian Bale. Má tiež obrovskú výhodu v tom, že čím je starší, tým je zaujímavejší. Parádne obsadený a natočený thriller. Nejedná sa o žiadnu zbesilú akčnú jazdu, práve naopak - rozjazd je pomalý. To ale nie je úplne na škodu - veľmi pozvoľným tempom sú detailne vykreslené hlavné postavy, ich premeny a motivácie. Postupne je čím ďalej tým jasnejšie, kam všetko smeruje, ale aj napriek tomu ma tvorcovia v "ten moment" dokázali prekvapiť. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia tohtoročná dráma z prostredia amerického zapadákova s polorozpadnutými fabrikami a postavami bez akýchkoľvek ilúzii zo začiatku rozohráva pomerne drsnú a na autenticitu mierenú drámu bez príkras a taktiež aj štylizácia do sivo-žltých farieb vyvolá prísľub ponurého thrilleru, ale nasleduje zistenie, že na prvý pohľad precízne vystavaný dej vo svojom jadre smeruje od ničoho k ničomu a nemá potrebnú katarziu. Nevyrovnaný scenár síce kladie postavám do úst slušne napísané dialógy, ale chýba mu akákoľvek gradácia a čo je horšie nefunguje ani po emocionálnej rovine. Nevyvoláva žiaden súcit s postavami, ktorého sa tak dožaduje (neposlušný brat, ktorého zdeptala vojna) a aj zásadné udalosti (SPOILER smrť jedného z bratov KONIEC SPOILERU alebo v podstate aj celý záverečný akt zúčtovania) sú riešené bez akéhokoľvek zaangažovania diváka, nemajú potrebný efekt a v podstate nevyvolávajú potrebný záujem. Navyše chýba napätie a v druhej polovici aj spád. Precízne vedená režisérska ruka (od Coopera si určite rád pozriem aj jeho nasledujúci film) síce bráni filmu, aby sa z neho stal vyslovene zlý produkt a rozhodne ho zachraňuje aj skvostné herecké obsadenie - Christian Bale je jedným z mojich top hercov a nemôže sklamať snáď v žiadnom filme, navyše je zaujímavé ho vidieť po všetkých tých heroických Batmanoch v úlohe životom ubitého muža; Woody Harrelson ako slizký buran odvádza svoj štandard; poteší aj civilná Zoe Saldana, ktorá tento krát nie je modrá, zelená, ani sa nepovaľuje nikde vo vesmíre; a Casey Affleck dokazuje, že tomuto chlapovi by sa malo konečne dostať viac pozornosti - ale čo z toho, keď výsledkom je len uťahaný, dejovo slabý film na pomedzí plytkej drámy a thrilleru bez napätia, ktorý síce má určité kvality a v úvode vyvolá prísľub kvalitnej filmárčiny, no nakoniec skĺzne len do príliš štandardnej rutiny a vyšumí absolútne do prázdna. Neurazí, ale ani nenadchne. CELKOVO: 3* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama