Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Reggie se chce rozvést s nevěrným manželem Charliem, ale než mu to stačí říct, najde vyklizený byt, vybrané konto a vzápětí se dozví, že policie našla manžela mrtvého. Pak se objeví tajemný Joshua a řekne jí, že ho její manžel připravil o 6 milionů dolarů a že je chce zpátky. Reggie o penězích nic neví, postupně ale zjišťuje, že Charlie vedl dvojí život. Před Joshuou ji zase varuje Bartholomew, údajně zástupce amerického velvyslanectví. Tvrdí, že mrtvý manžel byl ve skutečnosti americký agent a že pracoval na nějaké přísně tajné operaci. Kolem Reggie se rojí podivní lidé, jeden tvrdí to, jiný ono a Reggie už neví, čemu může věřit a kdo lže. Jediný, kdo je snad na její straně, je Joshua... (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pravda o Charliem na první pohled zapůsobí strašně lacině. Kamera jak z druhořadého seirálu, záběry opravdu strašidelné a o efektech taky těžko mluvit, vlastě s eo nich většinou jen promluví a tím se stanou. Spletenec zápletky je postupně rozpúlétán, aby se na konci ještě víc zamotal. Každý má několik jmen, každý lže, několik scén jsem prospal. Stejně to ale asi nebylo tak mco složité, když se dalo všechno pochopit z první a poslední pulhodinky :) ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že se původní scenárista nechal vymazat z titulků a nechtěl s tím mít nic společného a že s natočením nesouhlasil. Přesně o tomhle psal Carriére u jednoho námětu svého studenta, který byl zajímavou historickou detektivkou, a produkční studio z toho pak udělalo tuctovou kriminálku ze současnosti s rozervaným detektivem, jakých jsou stovky. Vezměte to nejlepší ze Šarády a dejte to pryč - sex appeal hlavní představitelky, chytré a vtipné dialogy, hru s kulisami a lokacemi, přehledně rozvíjené napětí apod., a nahraďte to psychedelickým výpotkem, který nemá vtip, je vyprávěn naprosto tuctově a zmateně, s neustále rotující kamerou kolem své osy, a dokonce ani z té Paříže nedokáže film nic pořádně vytěžit, a vše nahraďte jedním klišé za druhým včetně závěrečného skoro desetiminutového povídání mezi padouchem a hrdinou - v dešti! K tomu přihoďte multikulti armádu, kde v jedné jednotce bojují Asiat i černoška (!), a nakonec, jako abyste diváky fakt dorazili celkovou stupiditou filmu, kde ani chemie mezi oběma postavami nefunguje, přidejte Charlese Aznavoura, který naživo odezpívá ústřední dvojici v angličtině (!) písničku o lásce, sekretářka u toho bude slzet a poslední záběr bude na Eiffelovku. Fuj! A úplně nejhorší je ta mulatská Linda Rybová, co se snaží dělat, že umí hrát. ()

Reklama

Lookass 

všechny recenze uživatele

Pravda o Charliem je remakeom filmu Stanleyho Donena Šaráda (Charade) s Audrey Hepburn a Carym Grantom. Remakeom, ktorý dejovo takmer úplne kopíruje originál a predsa je medzi oboma verziami priepastný kvalitatívny rozdiel. Kým pôvodný film mal žánrovo bližšie k romantickej komédii, Jonathan Demme sa celkovo viac posunul smerom k mysterióznemu trileru. Aj keď to na prvý pohľad môže vyzerať ako dobré rozhodnutie, po niekoľkých minútach novej verzie musí zmeniť názor každý, kto videl režijnú, scenáristickú a hereckú „ľahkosť“ klasiky zo začiatku šesťdesiatych rokov. 2/10 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto film vás príjemne zabaví, svojou infantilnosťou, niektorými ťahmi hlavných hrdinov a pár naozaj dobrými vtipmi.Film pôsobí o to komickejšie, že má neuveriteľný soundtrack. Číro Francúzsky a veľmi dobrý. U takéhoto B-čkového filmu by som čakala to, že si soundtrack ani nevšimnem. Celkovo to bolo zaujímavo strávených 100min. Film je čistý priemer 50% Herecké výkony sú no, zaujímavé. Taký Tim Robins je úžasný ale ostatní sú veľmi nevýrazní. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesourodá směsice akce, romance a zvláštní atmosféru dělající deštivé Paříže, kde nevíte kdo je hodný a kdo zlý, přičemž rozuzlující finále patří k tomu nejhoršímu, co film nabízí. Nejsou to ani vnady Thandie Newton, které by film posunuly někam do vod průměrného béčka. Neuvěřitelné jak mistrný a nápaditý Demme (Jahňátka) klesl v produktivitě a s odstupem více než dekády dokáže od démonického, scénáristicky naprosto brilantního thrilleru klesnout k tupé a naprosto nezáživné tuctovce, kde se výčet hvězdných jmen automaticky nerovná solidní podívané. Úvodní titulky jsou nápadité, hudba relativně dobře zvolená, zbytek už nestojí za hodnocení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Peter Stone (scénárista původní Šarády) byl zásadně proti natočení remaku; kvůli tomu se musela nakonec hlavní mužská postava přejmenovat na Joshuu Peterse. Peter Stone si zároveň vymínil, že se (jako původní autor námětu) neobjeví v titulcích. (Rodriguez)

Reklama

Reklama