Reklama

Reklama

Za jedné bouřlivé noci

  • Japonsko Araši no joru ni (více)

Jedné noci se ve staré stodole setká malý kozlík s hladovým vlkem... Pro velké hladové vlky je kůzle oblíbená kořist, to ví přece každý, i malý kozlík Mei a vlk Gabu. Za jedné bouřlivé noci se ale oba schovávají před deštěm v temné stodole a dají se do řeči, aniž by na sebe viděli. Výborně si rozumí, jsou si velmi sympatičtí a tak se domluví, že se další den znovu setkají. Nikdo dosud neslyšel o tom, že by vlk a koza mohli být přátelé a tak se to Mei a Gabu rozhodnou držet v tajnosti. Vlčí smečka nebo kozí stádečko by jejich náklonnost jistě nepochopily a mohly by z toho být velké problémy! Okouzlující japonský animovaný film o síle vzájemného přátelství, které se neohlíží na předsudky a odlišnosti, vychází z příběhů obrázkové knihy japonského herce Yuichiho Kimury. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná pohádka o zakázaném kamarádství vlka a kůzlete, která dokáže roztát ledy snad v každém srdci ^_^ Přistihla sem se při koukání, že fandím hlavním hrdinům při každém nebezbečí, které jim hrozilo, jako malé dítě, a to mě svým způsobem nejen překvapilo, ale i potěšilo. Tak jednoduchý příběh s tak naivními dialogy, a přece mě dokázal dostat do dětské nálady už po prvním jejich setkání. Nakonec dávám hezkých 5 za ty scény s řekou, měsícem a nesmím ani zapomenout na poslední vlčí scénu ve sněhu! Více už by byl spoiler.. :P ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Trochu prisladene. Kozicka by mala byt trochu menej milsia, vlk zase ... no, naopak. Niektori recenzenti pisu, ze je to nerealne. Ale je to rozpravka. Navyse - co je realne na tych bombastickych polo-animakoch typu "Spider Man", "Super Man" a ostatnych "Manoch"? "Matrix" nevynimajuc. V umelych podmienkach toto spojenie predatora a koristi je realne. Staci si na XYZ-Tuboch vyhladat videa so zajacikmi a psami, prip. ine kombinacie, ktore by asi v reale skoncili dost brutalne, pokial by nebol dostatocny prisun potravy pre predatora. Videl som opacny tragicky pripad - realny dokument z africkeho busa. Levica, ktorej zahynuli mladata, sa ujala obetavo mladej antilopy. Idylka ako vysita. Az do momentu, ked mlada umrelo od hladu, pretoze nahradna mamina nechapala stravovacie navyky bylinozraveho adoptivneho decka a urputne v ramci materinskej lasky zabranovala kontaktu s ostanymi antilopami, ktore vnimala ako nebezpecenstvo pre jej mlade. Howgh! ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Kozlík Mei a vlk Gabu se jedné bouřlivé noci potkají v opuštěné stodole. Za jiných okolností by Gabu kozla slupl jako malinu, ale jelikož neví, že Mei je kozlík a Mei neví, že Gabu je vlk, povídají si a začne se mezi nimi rodit přátelství. Co však na to ostatní vlci a kozy? A vůbec, jak to navléct, aby se vlk nažral a kozlík zůstal celý? Verdikt - Rodinný, sladkobolný a naivní film, který bych normálně přiřkl spíše do děl rodinny Disneyovek než anime. A to i pokud jde o kresbu. Navíc je vzhledem k tématu příliš dlouhý. Slabší ***. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Netradičný animák o zvieratkovských "nepriaľoch", z ktorých sa z dvoch jedincov stanú priatelia. Na jednej strane je to dosť naivné, na druhej strane príbeh od začiatku chytí a nepustí. Vadili mi v podstate iba trápne dialógy a do toho trápne smiechy, občas priateľstvo prerastalo do zamilovanosti (a tým pádom do nechutnosti až úchylnosti) - takéto niečo môže výjsť jedine z japonskej hlavy. Animácia v pohode, akurát až veľmi veľký rozdiel bol vo vykreslení kôz a vlkov - kozy roztomilé, bucľaté, biele, vlky zasa ako krvilačné príšery so svietiacimi očami. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pro děti to není, což je škoda, ale místy je to děsivé a vlci se občas projevují docela vulgárně. Ale je to o vzácném přátelství, kdy jednoho ctí jeho činy a druhý zas oplývá takovou roztomilostí, že se zdá až neuvěřitelné toho dosáhnout animací, která navíc v tomto případě není nijak zdobná, ale naopak celkem prostá. Možná i v tom leží trik, ale pravda je, že se film místy umí dotknout srdce. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama