Reklama

Reklama

Gulp

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2001, 7 min

Obsahy(1)

Francis vyměňuje vodu v akváriu a jeho rybičce se v pytlíku s vodou značně přitíží. Zavolá svému kamarádovi a ten ho upozorní, že se pravděpodobně jedná o druh, který potřebuje mořskou vodu. A pokud je tomu tak, rybička nemá příliš času. Francis neváhá a vydává se do města pro pomoc... (J.Connor)

Recenze (49)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pekelně ostrá - a VTIPNÁ - studie na téma McGuffin, tentokrát s rybičkou, které utíká čas, a jejíž "páníček" má kromě lehké kocoviny i výčitky svědomí. Žánrové vizuální rekvizity na svých místech, adrenalinový Lola Rennt feeling rovněž přítomen, stejně jako opět pěkně úlisně zlý ksicht Jeff Witzke. K tomu nátěrové předčasné "rozuzlení" a konec jako z povrchního dramatu/horroru a skutečné vyvrcholení v podobě vyvedené titulkové písně. Kvalitka hodná 80% aneb velmi nadějný nádech před totálně rozsekávajícím Consentem (v němž Jeff Witzke absolutně válí a kde je závěrečný song schopný zabíjet;)) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Taková chlapská Lola běží o život. Perfektně natočená jízda autem, skvělý střih, výborná scéna ve zverimexu a vtipný závěr. Takhle si představuji krátkomentrážní film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl Reitmanův druhý počin smést ze stolu jako "akční nudu", která po nápaditém In God We Trust znamená nepříjemný krok zpět, ale pak přišlo milé a vtipné vyvrcholení sekvence ve zverimexu i dobrý závěr celkově (hořkosladký tak, jak bychom od krátkometrážní "blbůstky" rozhodně nečekali), takže zklamání se nekoná a já mohu dál věřit v Reitmanův smysl pro lehkost a inteligentní humor... 6/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších kraťasů, jehož hlavní náplní je honba za záchranou malé rybky, která nutně potřebuje slanou vodu. Skvělá kamera, střih a samotný nápad. Scéna se "solením vody" byla vtipná! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som to ustálil na takých serióznejších 4*. ale rozhodne je to fantasticky spracovaný kraťas. tak isto ako in god we trust aj tu si reitman napísal scenár a rozhodne daný námet dýcha originalitou. Celkové spracovanie je viac než úctyhodné vzhľadom na to že to má 7 min. Vystupuje tu kopec postavičiek a najviac sa mi okrem hlavného hrdinu ešte páčil samozrejme blb v obchode s akvaristikou ktorého sme mohli vidieť v predošlom filmíku IGWT. veľmi príjemné a rozhodne nie stráta času ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tomuto se říká opravdu vtipný, nápaditý a originální kraťas. Kamera a střih tu hrají asi hlavní prim, a proto tato šílená jízda působí tak svěže. No a ten konec... jak nějaký záběr z psychologického dramatu, ale tak může se furt utěšovat, že mezi tím, co se snažil zachránit svou rybku, tak si ještě nabrnknul rande. A jak jsem teď zjistila, tak Reitmanovy krátkometrážní snímky jsou snad pomalu lepší než některé celovečeráky. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

:-) Snad mu rybka stihla aspoň splnit 3 přání. A snad mu to aspoň dobře dopadne s tou holkou - evidentně láska na první pohled :-) ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší začátek brzy nabere na obrátkách a sedm minut uběhne bleskovou rychlostí. Takhle akční kraťas jsem asi ještě neviděl. Se zatajeným dechem jsem sledoval tento souboj s časem o rybí život! // 80% ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Na sedm minut výborné — doufejme však, že tuhle roadmovie à la O slepičce a kohoutkovi někdo iniciativně neprotáhne na desetinásobek. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Rychlý, nápaditý, originální, vtipný. Přesně tak by měl vypadat kraťas talentovanýho režiséra. Je to jednoduchý, hodnotit to takhle až po Juno, že jo :-) Ta troška sentimentu na konci je důležitá pro zapamatovatelnost filmečku. Jinak scéna ve zverimexu je super a následně před ním, to je bomba. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Aneb "Pomož bližnímu svému". Je tu pěkná atmosféra, kde vidíme, co je schopen člověk udělat pro druhou bytost. Ale jinak to není nic světoborného. Od Reitmana určitě trochu slabší dílo, co se týče krátkometrážních filmů, ale přesto stojí za to vidět. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Niektoré krátke filmy sú fakt trochu odveci, toto je jeden z nich. Ale aj tak oceňujem aspoň originalitu a opäť "boj s časom", ktorý býva dosť častou témou krátkych filmov. Zaujímavá štúdia o spontánnosti, keď zistíte, že vaša rybka potrebuje slanú vodu... a vy ste jej dali z nevedomosti obyčajnú vodu z umývadla. ()

Reklama

Reklama