Reklama

Reklama

Riarizumu no yado

  • USA Ramblers

Obsahy(1)

Na zastávce v horské vísce se potkávají dva mladí nezávislí filmaři, kteří se navzájem neznají, ale oba čekají na společného kolegu, který s nimi chtěl zorganizovat natáčení filmu. Ten však má několikadenní zpoždění a dvojice mladíků mezitím poznává výstřední obyvatele ospalého zapadákova a dostává se do surreálně absurdních situací. Godotovská fraška vyprávěná ve strohých obrazových kompozicích, které umocňují decentnost a nekřiklavost zdejšího humoru, představuje úsměvnou filmovou sebereflexi a zhmotňuje režisérův pohled na nezávislé filmaře coby společenské outsidery. Současně ji lze skrze obsažené hovory o neexistujících filmech a směšnou nedramatičnost vnímat jako nenápadnou opozici vůči tarantinovsky metafilmovým snímkům. [EIGASAI 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Jiz od prvnich okamziku filmu je nam jasne , ze v tomle japonskem snimku se operuje hlavne na poli vtipnych dialogu, nepredvidatelnych situaci a pozvolneho vykreslovani charakteru dvou hlavnich protagonistu. "Trapno a lidskost" je charakteristicky atribut Yamashitovych filmu, to je bez debat, at je to pro nekoho pozitivem a pro dalsiho klidne negativem. Netradicni a velmi vtipna road movie, skoro bych dodal japonska odpoved na Jarmusche. Stejne jako v Rinda, Rinda, Rinda ! - slava outsiderum ! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto sa mi páčilo. Netradičný príbeh dvoch amatérskych filmárov, ktorých stretávajú úsmevné a prapodivné zážitky. Nemá to dejovú líniu. Je to len akési čakanie a konfrontácia s luxusom a biedou, s ľudskou prostoduchosťou. Sú turistami a akokoľvek sa môžu javiť intelektuálne vyspelí, tak na to na každom kroku doplácajú. Jamašita tu obsiahol veľa nápadov a vytvoril zaujímavé postavičky. Škoda len že podanie niektorých vtipov nie je tak úplne správne načasované. V tomto je majster Kitano, ktorý šplechne takú scénu do drámy, že vyprsknete smiechom. Ale aj napriek tomu, začínam tomuto independent japanese štýlu prichádzať na chuť. ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Mám rád Takeshiho Kitana a jeho způsob vyjadřování pomocí montáže, tudíž tento odkaz musím hodnotit pozitivně. Veškeré humorné stuace vycházejí právě ze skvěle použitého střihu. Charakteristika postav také nemá ke Kitanovi daleko. Jinak má ale film dost much na to, aby si zasloužil absolutní hodnocení. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto výborná věc s neuvěřitelně příjemnou kamerou. Je to hlavně o rozdílu mezi realitou a jejím vnímáním ze strany jednotlivce, ovšem bez jakýchkoli epických či patetických rozměrů, vše se děje "v malém" a decentně. Bohužel nemám možnost porovnat s orig. komiksem, tak se neodvážím dát 5*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Některé scény a jemné absurdní gagy fungují skvěle a taky mě potěšilo, že to je road movie (jen bez cestovních scén, oba mladí režiséři se prostě objeví v dalším záběru na jiném místě a je to), ale výsledné dojmy mám průměrné. S Jamašitovou poetikou jsem si tentokrát moc nesedl, absence děje mi taky vadila a celé to hlavně má dost ospalé tempo, takže jsem měl i problém se do toho dostat. Kitana mi to taky chvílemi připomnělo, ale ten s tím umí lépe pracovat a hlavně zvládá nápaditě podávat i scény, kde se zrovna nic neděje. Takové tu jsou taky, ale prostě jen jsou, chybí jim něco navíc, jako celému filmu. Ale nápad to mělo dobrý, zpočátku se mi dost líbil i jeden zajímavý filmařský nápad a pár vtipných scén tam je, akorát tomu chybí něco více zapamatovatelného. 3* ()

Galerie (4)

Související novinky

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

09.01.2008

Ve dnech 10. 16. ledna 2008 se v pražském kině Lucerna koná přehlídka soudobých japonských filmů EIGASAI 2008. Pro letošní pilotní ročník bylo vybráno 6 snímků z rozmezí let 2000-2004. Všechny… (více)

Reklama

Reklama