Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný drama z vězeňskýho prostředí, který sice příběhem, ani hereckými výkony nemůže konkorovat tomu nejlepšímu,ale přesto se jedná o dost zajímavej film a hlavně celkem originálně zpracovanej. Krom toho o sílný a emocema nabitý scény neni nouze a hlavní trojice Stephen Dorff, Val Kilmer (mimochodem vypadá jak Jeff Bridges v Big Lebowski) a Harold Perrineau se překonavá. Já sem rozhodně celkem překvapenej, že to bylo tak kvalitní ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Doposud nevýraznému americkému režiséru Ricu Romanu Waughovi se podařilo natočit patrně jedno z nejlepších vězeňských dramat, které více než dobře rozvíjí železná pravidla a zákonitosti tohoto osobitého filmového subžánru. Vězeňské snímky jsou zpravidla hodně sociálně kritické a ani Zločinec netvoří výjimku ve své reflexi toho, jak zkostnatělý je systém. Prostředí subordinace si přímo zakládá na uplatňování a projevech moci, od čehož je už jen krůček k jejímu zneužívání, prostředí věznice je pak živnou půdou bujení toho animálního v nás. Režisér umně použil rastr syrovosti (bez zbytečně naturalistických scén), přičemž stěžejní úlohu hraje tíživá atmosféra. Asi je to film především pro muže, jelikož vypráví příběh z mužského pohledu a využívá mužské vidění světa. Zobrazované americké státní vězení je zdánlivým anachronismem, jakoby se tu zastavil civilizační běh v dobách patriarchálně řízeného středověku, jediné právo je právo silnějšího a jedinec tu má jen pramalou šanci (přežít). Felon je skutečně silný film, který umně nastiňuje to málo, co udělá ze slušného člověka zločince... Jak dalece je celý snímek realistický, to patrně pro většinu z nás zůstane celý život jen hypotetickou otázkou... Podobné filmy: Cela 211, Brubaker, Věznice, Prorok, R, Vzpoura ve věznici Carandiru ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Zločince jsem se těšila především kvůli Stephenu Dorffovi a mému oblíbenému vězeňskému tématu. Val Kilmera nemám nijak v oblibě, ale jakmile se objevil na scéně, exceloval v každém záběru. Protřelý vězeňský veterán, obtloustlý, fůsatý a s brýlama. Dostal mě:) Půvabnou stránku v tomto drsném, chlapském prostředí zastává krásná Marisol Nichols. Zločinec ukazuje krutý, tvrdý a brutální portrét života v tom nechvalně proslulém vězení San Quentin. "Tak jo, ty ucho, budu hodnej veterán a naučím tě vězeňský politice." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pojďme si společně znovu připomenout, jak to bez přehánění a bez výjimky chodí v amerických věznicích. Cely jsou vždy zatuchlé a chladné, trestanci nadržení a rasově nesnášenliví, dozorci mají sklony k brutalitě a ponižování bezbraných a hlavní hrdina, samozřejmě nevinný a dobrotivý, najde oporu u zkušeného spoluvězně, který se skrze svou vinu nějak prokousal k lepšímu já. A jakkoli není Zločinec vůbec špatný film, herci v něm hrají jako o život a příběh ani na chvíli nedává prostor k vydechnutí, všechna ta nahromaděná klišé a pocit deja vu schovaný za kazdým slovem i zvratem mi tentokrát ve vyšším hodnocení bohužel brání. Ale i tak.... Dobrá práce:-) 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Názor po prvním zhlédnutí: Špička mezi vězeňskými filmy a zároveň více než zdatný konkurent Kultu hákového kříže. Otázkou je, jak by na mě Felon působil, kdybych o jeho ději věděl něco předem. Vyhýbejte se spoilerům, jinak se připravíte o silný emociální zážitek! Pomalu se chystám použít prubířský kámen druhého zhlédnutí, tak jsem zvědav, zda si tenhle Zločinec udrží mé maximální hodnocení. Věřím, že to zmákne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente filmu John (Val Kilmer) spomína svoju dcéru. Hovorí, že teraz bude mať 27 rokov. Podľa jeho tetovania na jej ruke by však jej aktuálny vek bol 22 alebo 23 rokov. (Arsenal83)
  • Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s účasťou na tomto filme vedľa jeho práce na filmovom investičnom programe v Novom Mexiku. (Arsenal83)
  • Na začiatku filmu mu Wadeov (Stephen Dorff) obhajca povie, že jeho kaucia je jeden milión dolárov a potom sa spýta, či má toľko peňazí na kauciu. V skutočnosti však na to, aby sa človek dostal z väzenia, potrebuje zaplatiť 10 % z tejto sumy, čo by ako právnik mal vedieť. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama