Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se vážně pobavil.První plus je herecký obsazení v čele s V.Vaughnem,kterej snad nehrál ve špatný komedii.Druhý plus je zběsilej děj a spousta gagů,který jsou až na hranicí vkusu,ale nejdou pod ní.Ty dva pokrytci spolu žijou,ale vlastně neznaj jeden druhýho,ale vlastně neznaj ani vlastní rodiny.No a třetí plus je střídmá stopáž,80minut bohatě stačí.No a konec taky dobrej.Celkově 70%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem si uvědomila že a) osobně dávám přednost tomu, aby protagonisté rom-com byli oboustranní sirotci b) přítomnost Reese Witherspoon není samospásná a na plátně zabírá znepokojivě málo místa b) další nepovedenou variaci na Rodina je lotr už vidět nepotřebuji d) je možné zahltit film vánočními dekoracemi, omotat řetízky a přitom vánoční atmosféru neucítite na míle celuloidu daleko e) klinická smrt romantického žánru trvá. P.S. Richarde Curtisi, zanedlouho zazvoním na tvé dveře a nepustím tě, dokud mi neslíbíš, že s tím něco provedeš. Pacient umírá. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Těch aktuálních 55% je podle mého naprosto spravedlivých. Není to bůhvíjak vtipná komedie, kde navíc kvalitu a zábavu u filmu hodně sráží český dabing. Spousta známých tváří je dabována ne dvorními dabéry (Witherspoon, Duvall, Voight) - vše špatně. Největší problém jsem měl ale s Vincem. Pan Hlavica, byť je to skvělý dabér, mi na Vince krajně neseděl. Navíc jsem nechápal, když pan Vondra ve filmu daboval vedlejší postavu (Tima McGrawa), tak proč se rovnou neujal hlavní role. To je spíše otázka k zamyšlení na jiný server (zdravím dabingforum.cz). Nicméně Four Christmases si myslím, že by mě ani v originálním znění tolik za srdce nevzaly. 55% (with J.) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodně mě pobavila první část komedie. Návštěva otce a bratrů Brada, instalace satelitu, či rozdávání dárků v ceně do 10 dolarů jsou povedené scény. Bohužel postupem času komedie upadá do více romantické polohy a řešení vztahu obou partnerů. Kdyby se snímek dál držel na "notě" ztřeštěností asi bych hodotil i výš. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zase další slátanina...K tomu zaobalená do smyslu Vánoc...Pche...Doufám, že nám Hollywood naukázal standard americké rodiny a společnosti...Možná nám chtěli ukázat, že rozvod, život na hromádce a nevázanost, je ukázkou svobody...To jo!!!...Taková kravina...No a ta americká církev?...Chápu, že v americe je možné všechno, ale když už se vysmívají manželství, tak se samozřejmě musí vysmát i tomu, který manželství stvořil - Bohu..."Čistým je všechno čisté. Ale poskvrněným a nevěřícím nic není čisté."(List Titovi 1,15)... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)
  • Podľa správ a médií sa Reese Witherspoon a Vince Vaughn počas natáčania navzájom nenávideli, hoci nikto nevie prečo. Počas výroby uniklo do tlače množstvo príbehov o napätí na scéne medzi nimi. (S.Kok.i)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama