Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Čekal jsem pěkný a příjemný film, který mi zpříjemní jeden nedělní večer. Dočkal jsem se filmu, který ve mně zanechal spoustu otazníků, na které vlastně ani nechci znát odpověď - docela tragédie. Vztah hl. hrdiny s jeho ženou, která, jak jsem pochopil, byla sestrou jeho nepřátel - brazilských 'mafiánů', pořádajících ultimátní zápasy, kteří se kamarádíčkují s agentem jednoho herce, který se šel záměrně porvat do baru, kde se nachází náš hl. hrdina, aby ho hl. hrdina vzápětí zachránil, byl odměněn, ale jak posléze zjistí byl lacině zneužit, přišel o všechno - nejen o jakýsi pofiderní nápad se třemi kuličkami (2 bílé = propustka, 1 černá = handicap), ale i o peníze, kamaráda, o čest a celé to byl od počátku jeden dábělský plán? Čí plán? Do toho uměle nastrčena scéna s právničkou Emily Mortimer (chudák přece nemá peníze, ale právníka potřebuje - rozbije mu tedy okno a pak mu zdarma poskytuje právní služby), podivné situace - zápasy byly nelegální a proto měl hl. hrdina morální problém se jich zůčastnit? Nebo byly legální a plně profesionální- vysílání v TV, policie u ringu? Pokud byly profesionální, proč tam bylo naprosto amatérské zázemí? Japonský velmistr, jediný držitel červeného pásu na světě tam sedí mezi ostatními lidmi na tribuně? No a poslední desetiminutovka to zabíjí úplně. Mám pocit, že kdyby místo Ejiofora obsadili Van Dammeho (role pro něj jako stvořená), tak je z toho ''pěkné'' moralizující béčko, takhle je z toho pěkná, rádoby intelektuální a komorní blbost, kdy scénarista moc nepřemýšlel (nebo si s jeho myšlenkami pohrál nezbedný šotek ve střižně). There's always a way out. You just have to find it. -> Já jen lituju, že jsem se nechopil téhle citace z filmu, díval se až do konce a nevypnul to, ale když ona ta hloupost byla opravdu dobře zamaskována... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení...tento film vystihuje lidskou prohnilost a korupčnost mimořádně lehce, s nadhledem a neprvoplánově. Mamet zde prezentuje řadu negativ současného sportu ale i společnosti jako celku - úpadek morálních hodnot, chamtivost, bezohlednost, touhu po penězích. Ale film nekárá ani nepoučuje, reflektuje současný stav věcí a až s určitým hořkým pochopením bere na vědomí, že to tak zřejmě bude i nadále...společnost se jako celek nezmění. Občas se ale objeví lidé, kteří jsou ochotní a schopní se zmiňovaným negativům postavit. A takové lidi tento film oslavuje, jelikož si zaslouží úctu a uznání. Nebo červený pás:-) Bravo. Přiznávám, že mne konec dojal. Nechápu proč tento film neměl větší úspěch:-/ ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Ta frustrace ze zruinovaného scénáře se nedá vůbec vyčíslit ... Asi nikdy jsem nezažil, aby součet tolika kvalitních částí dával dohromady tak nízký celkový dojem. Pokud chtěli mafiáni zaopatřit rodinu, nemuseli k tomu nutit neznámého učitele bojových umění k účasti v předkole turnaje, kde hlavní hvězdu stejně představuje jeho švagr, stačilo donutit sestru, aby se s ním rozvedla a nemusela tak komplikovaně předstírat půjčku od lichváře na obchod s hvězdou, jejíž manažer mohl ušetřit jedny kradený hodinky ... ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Takové povedené drama ze sportovního zákulisí a docela jsem u sledování zapomněl, že se opravdu dívám na film .. vše mi totiž připadalo jako opravdová realita, kde skupina lidí dokáže člověka obrat takřka o vše a následně, kdy člověk si dokáže vzít svou čest zpět. U mě má tento film dva malé mínusy - prvním z nich - proč byl obsazen do filmu právě Tim Allen (který dodnes žije z nějak vtipného seriálu Kutil Tim). K druhému lze říci jen to, že pár otázek, které jsem si po zkončení filmu pokládal, zůstalo nějakým způsobem nezodpovězených. V celku slušných 75%. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na začátku byly tři kuličky. Ne zase až tak obyčejné kuličky. Dvě bílé a jedna černá...Ve škole bojových umění Jiu-Jitsu, kterou vede podle čistých nezkažených morálních zásad Mike Terry (výtečný Chiwetel Ejiofor) znamenají mnoho. Bílé jsou v nastávajícím zápase jakousi propustkou, černá ale znamená handycap. A o tom to celé je. Dnešním hnusným a zkaženým světem neposkrvněný Mike dostává souhrou (ne)šťastných náhod životní lekci z níž může a nemusí vyjít čistý a nezkažený. Pokud ale přijme pravidla okolního světa představovaná promotéry, kteří jsou za vidinou tučného zisku schopni udělat cokoliv, může být bohatý ale.. A počátkem všeho byly tři nevinné kuličky...a zásady jednoho muže, který měl jen svůj sen! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Davida Mameta čiastočne inšpiroval k napísaniu scenára aj Ed O'Neill, ktorého videl cvičiť brazílske Ju-Jitsu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama