Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Nečekaně silný příběh o poctivosti, která nepřináší peníze a majetek, ale něco mnohem hodnotnějšího. Chiwetel Ejiofor jako dokonalý zarytec, který nepotřebuje moc mluvit a přesto žijeme s ním, v této roli absolutně nepřekonatelný. Jeho upřímné a vědoucí oči jsou upřené na všechny ty lidičky kolem, dávají jim ale jasně najevo, že v jeho žebříčku hodnot jsou ty materiální hodně dole. Přesný střih, ve scénáři podraz jak od šachového mistra, který kombinuje zbytečně moc a proto se ještě nestal velmistrem. Zápasí se minimálně, zato věrohodně a bez efektů. 85%. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

bitky byly pěkně realistické, ale přišlo mi jich celkem poskrovnu, film jako by se pořád líně převaloval na místě a kromě pravdivé finální myšlenky o komercializaci bojových umění, díky níž přestavají být umění uměním a stávají se sportem v němž se točí obří peníze a výsledky zápasů jsou známé už hodně dopředu, mi celý snímek přišel takový nemastný neslaný.. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný bojový film, kde nejde vůbec o souboje. Je to film o životě, přístupu k němu, o lidech, o manipulaci, podvodech, moci peněz a jednom člověku, který chtěl zůstat čistý v tomto z*******m světě za každých okolností ... Neuvěřitelně morální film. Netušil jsem vůbec jak může skončit a dopadnout, aby hlavní hrdina zůstal čistý vůči všem sviňárnám tohoto světa a přitom nepadl na kolena v prachu ponížení. Závěr byl naprosto excelentní. Předáví rudého pásu od "Profesora", ve skutečnosti jednoho z nejlepších bojovníků této planety již od počátku 70. let, učitele, a ve své době také velkého přítele Bruce Leeho - Dana Inosanta, mi vehnalo slzy do očí ... Úžasný film ... ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Takové povedené drama ze sportovního zákulisí a docela jsem u sledování zapomněl, že se opravdu dívám na film .. vše mi totiž připadalo jako opravdová realita, kde skupina lidí dokáže člověka obrat takřka o vše a následně, kdy člověk si dokáže vzít svou čest zpět. U mě má tento film dva malé mínusy - prvním z nich - proč byl obsazen do filmu právě Tim Allen (který dodnes žije z nějak vtipného seriálu Kutil Tim). K druhému lze říci jen to, že pár otázek, které jsem si po zkončení filmu pokládal, zůstalo nějakým způsobem nezodpovězených. V celku slušných 75%. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na začátku byly tři kuličky. Ne zase až tak obyčejné kuličky. Dvě bílé a jedna černá...Ve škole bojových umění Jiu-Jitsu, kterou vede podle čistých nezkažených morálních zásad Mike Terry (výtečný Chiwetel Ejiofor) znamenají mnoho. Bílé jsou v nastávajícím zápase jakousi propustkou, černá ale znamená handycap. A o tom to celé je. Dnešním hnusným a zkaženým světem neposkrvněný Mike dostává souhrou (ne)šťastných náhod životní lekci z níž může a nemusí vyjít čistý a nezkažený. Pokud ale přijme pravidla okolního světa představovaná promotéry, kteří jsou za vidinou tučného zisku schopni udělat cokoliv, může být bohatý ale.. A počátkem všeho byly tři nevinné kuličky...a zásady jednoho muže, který měl jen svůj sen! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)
  • Davida Mameta čiastočne inšpiroval k napísaniu scenára aj Ed O'Neill, ktorého videl cvičiť brazílske Ju-Jitsu. (m.a.t.o.)
  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)

Reklama

Reklama