Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a překvapivě velice kvalitní podívaná. Příběh je poměrně jednoduchý ale o to působivější. Ve své podstatě jde o to, že učitel bojových umění, pro kterého je nejdůležitější čest a nikdy by nezápasil v ringu, prochází finanční krizí. Poté co zachrání filmovou hvězdu to vypadá, že by se mu mohlo dařit lépe ale nakonec propadne tak hluboko, že se boje v ringu účastnit musí. Může to vypadat jako akčňák ale jedná se o propracované drama s výbornými herci, kde exceluje Chiwetel Ejifor. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčnému filmu vie dať šiesty zmysel len veľmi málo režisérov a týmto počinom sa Mamet medzi nich zaradil. Prakticky celú úvodnú hodinu sa v tomto príbehu nezrodí žiadna poriadna zápletka, ktorá by naznačovala jeho smerovanie. A tak necháva diváka napäto čakať čo bude nasledovať. V tejto čakárni je divák obklopený skvelými hereckými výkonmi, senzitívnou atmosférou boja dobro vs. zlo, a triezvou, uvážlivou réžiou. Spočiatku som sa bál otrepaného príbehu bojových filmov na štýl 'No Retreat, No Surrender', neskôr ma film začal svojim ničnerobením trošku nudiť, ale potom som si uvedomil, že všetko malo svoj účel. Záverečná polhodinka je vrcholom akčnej tragédie a navyše fyzická zdatnosť Chiwetela Ejiofora bola pre mňa veľkým prekvapením. 80%. ()

Reklama

Matros 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně akce, ale dostal jsem silný příběh se spoustou morálního ponaučení. Příběh se pomaličku nenápadně rozjíždí a nakonec dojde k pravému sportovnímu vyvrcholení. Bojového umění není tolik, kolik byste čekali, ale na konci se akce dostaví. Zaujal mě nápad se třemi kuličkami a následném handicapu. Chiwetel Ejiofor předvádí skvělý herecký výkon, ale nechápu co tu dělal zrovna Tim Allen, i když nemohu říct že by hrál špatně. Prostě se mi tam jen nehodil. Pokud jste fanoušci bojového umění (já jsem), tak rozhodně doporučuji ke shlédnutí. A pokud nejste, tak vás možná zaujme zajímavý příběh. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já jsem se komentáři k Červenému pásu moc dlouho vyhýbal, protože jsem prostě netušil, jak ho okomentovat, ohodnotit, jednoduše nic. Nevím to tedy ani nyní, mé pocity z něj jsou zkráka pro mně stále naprosto neuchopitelné a velmi těžko vysvětlitelné, ale já ho prostě nevstřebal. Sice jsem od začátku věděl, že jdu do filmu, který je o boji, ale akce se v něm nedočkám. Celé je to o duchovní síle, o víře v lidskost, o odhodlání pro věc a tak nějak podobně. Ale ať jsem se po celou dobu snažil jak chtěl, pocity jsem z toho neměl pořád vůbec žádné. Červený pás na mě zkrátka nezafungoval ani emocionálně, ani efektně, ani věrným zobrazením lidských charakterů, a to ať už těch prohnilých, tak těch čistých. Nakonec mě tak oslovil svým výkonem, ovšem to zas nebylo žádné překvapení, pouze Chiwetel Ejiofor, kterému jsem zbaštil každý jeho výraz, každé gesto, každý čin. Ale jinak zkrátka nevím. Červený pás tak musím označit za prazvláštní a především originální snímek, který si právem zaslouží mnoho obdivovatelů, na mě ale svým poselstvím zapůsobit nedokázal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekat nic a dostat velmi mnoho. Tak bych shrnul své dojmy z filmu, o kterém jsem nevěděl nic kromě jmen několika herců, a dokázal mě jednoduše a velmi rychle uchvátit. Bojové prostředí je odjakživa velmi zajímavým místem pro film, avšak v provedením, v kterém ho ukazuje David Mamet jsem ho nikdy neviděl. Naivní a slušný učitel ve škole Ju Jitsu nemá peníze na rozdávání, přesto se snaží udržet fungující školu svého milovaného bojového umění. Jednoho dne se připlete do rvačky filmové hvězdy s několika dalšími muži a nahlédne do světa, který by raději nikdy neviděl. Sonda do vesmíru, kde vládnou peníze, jakékoliv ctnosti se prodávají za pár dolarů a kdejaký boháč může koupit celý váš život. Tento film působí jako probuzení ze sna, který byl životem do reality, kterou člověk vidět nechce. Rozjezd je jemný a po chvíli vám dojde jak je důležitý. Během celého filmu se tempo stupňuje přesně podle divákova divákova úžasu, který mu film přináší. Chiwetel Ejiofor odvádí fantastický výkon, který mě v závěru, také díky velmi příjemné režii a skvělé atmosféře dotvářené jemnou hudbou, dokonale pohladil po duši. Vedle něj září i další známí herci, ale on je prostě jedinečný a jeho talent se prokazuje v každém jeho snímku. Konečně už by z něj měla být hvězda, kterou v mých očích je. Nejzajímavější film o bojových sportech, v kterém nikdo neumře a vy si po něm ještě řeknete, že třeba stále existují lidé, pro které nejsou peníze první a poslední věcí na tomto světě... PS: možná si tento snímek 5* nezaslouží, ale moje pocity po jeho dokoukání se nedají srovnat s mnoha filmy, kterým jsem dal 4*... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Kalifornii. (reich)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama