Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o bojových sportech, který je hlavně o postavách a děním v zákulisí a ne o tom, kdo koho kam praští. Vystavěný je to dobře, ale mě to prostě nějak nesebralo. Postav tam bylo až moc a kromě té hlavní vás ale pořádně žádná nezaujme, protože nemáte moc šanci si k ni "přičichnout". Atmosféra tam byla a příběh ke konci velmi příjemně nabírá na obrátkách, ale ten začátek byl pomalejší a mně moc nesednul, i když vlastně chápu, proč ho tam dali. Chiwetel Ejiofor je ale vynikající a táhne ten film od začátku do konce, který se mi velice líbil. A ostatní herci taky nejsou k zahození a i když takovej Tim Allen tam zrovna moc není, tak je příjemné ho vidět, jinde než v komediích. Vcelku se jedná o zajímavě pojatý film, chyby tam ovšem jsou a působí to možná až trochu nedotaženě. Ale Ejiofor každopádně rullez! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou už nékolikátý film, který mě celou dobu neskutečně bavil a já hltal každou scénu, jenže přišlo poslední desech minut a já opět seděl v pozici WTF a nestačil se divit. Možná nějak degeneruju či co, ale co to jako mělo znamenat? Takhle dobře vystavěný příběh, aby zakončila taková neskutečná blbost. Nevím nevím. Každopádně Chiwetel Ejiofor tady sedí skvěle a jeho mistr jiu-jitsu Mike Terry je parádní charakter. Dnes aby člověk tak čistou a zásadovou postavu v hollywoodské prudukci pohledal... Takže tři hvězdy a děsná škoda. There's always an escape. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčnému filmu vie dať šiesty zmysel len veľmi málo režisérov a týmto počinom sa Mamet medzi nich zaradil. Prakticky celú úvodnú hodinu sa v tomto príbehu nezrodí žiadna poriadna zápletka, ktorá by naznačovala jeho smerovanie. A tak necháva diváka napäto čakať čo bude nasledovať. V tejto čakárni je divák obklopený skvelými hereckými výkonmi, senzitívnou atmosférou boja dobro vs. zlo, a triezvou, uvážlivou réžiou. Spočiatku som sa bál otrepaného príbehu bojových filmov na štýl 'No Retreat, No Surrender', neskôr ma film začal svojim ničnerobením trošku nudiť, ale potom som si uvedomil, že všetko malo svoj účel. Záverečná polhodinka je vrcholom akčnej tragédie a navyše fyzická zdatnosť Chiwetela Ejiofora bola pre mňa veľkým prekvapením. 80%. ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Film mě nepřestával překvapovat. K takové hlavní zápletce se v podstatě dostaneme skoro až po hodině filmu (2/3). Do té doby hodně zajímavý příběh, ale najednou mi přišlo, že prudce ztrácí na originalitě a kvalitě a hle. Znovu překvapení, které by asi málokdo čekal a vrací se zpět do postavení kvalitního snímku. Možná občas trochu slabší scény, ale tím film až tolik netratí. 4* si zalouží určitě... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v kůži Mikea v závěrečných deseti vteřinách filmu by chtěl být každý sportovec, který trénuje opravdovým srdcem a mozkem, a ne srdcem zvýhodněným dopinkem a mozkem zalitým vidinou peněz. Jenomže to se dnes nenosí. Kdo dnes dělá sport pro radost, dobré pocity a z lásky k němu, nemá šanci být na světové špici. Tak trochu mi Mike Terry připomněl mě samotného v šestnácti, sedmnácti letech, kdy jsem ještě naivně věřil, že všichni bodybuildeři v časopisech mají své svaly od poctivého tréninku, neříznutého chemickými laboratořemi. Kdepak, prachy svět ovládly. Jsem rád, že vznikl film, který se touto problematikou zabývá, a i když není v každém momentě zcela přesvědčivý, určitě stojí jej shlédnout a pozastavit se nad ním. Chiwetel Ejiofor moc dobře. Vůbec mi nevadilo, že ačkoliv se snímek točí kolem brazilského jiu-jitsu, nenabídl příliš mnoho soubojů, potažmo různých technik. O to tady však vůbec nešlo. 90% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku. (JardaBauer)

Reklama

Reklama