Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 452)

kitano 

všechny recenze uživatele

Comeback Raimiho ako hororového guru ? Čiastočne. Čiastočne pre to, lebo ikeď je film skutočne akýmsi návratom k Evildead, scénár - minimálne prvá polovica filmu - je písaný s veľkým ohľadom na súčasné trendy. To jest viac menej klasická zápletka, ktorá sa príliš nevymyká súčasnému priemeru. Druhá polovica, to je už číry Raimi-fest, s fúrov nádherných staromilských efektov, ktoré akoby vypadli z 80-tych rokov. A áno, je prítomný aj - pre sériu Evil Dead tak typický - humor, to ma najviac a veľmi milo prekvapilo. Je však stále cítit, že toto nebol projekt, ktorý by dovoli Raimimu sa naplno odviazať. Keď sa tak však nad tým zamyslím...nieje toto taký malý predkrm pred Evil Dead 4 ? (8/10) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

PROSÍM, věnujte mi malou pozornost… chtěla bych uspořádat malou sbírku na novou zubní protézu pro Sylvii Ganushovou, očividně na ni neměla a já bych ji chtěla tímto zbavit nepříjemného komplexu, který ji tížil… když už nemůže mít dokonalý pohled, zajistíme ji alespoň zářivý úsměv… co dodat k tomu filmu? SPOILER!! Náznak hororu u mě skončil ve chvíli, kdy babice narazila svou hlavou o palubku, vylítla ji již zmiňovaná protéza a s prázdnou hubou „obtěžovala“ obličej řidičky! Nechutná stránka filmu (viz. pohřeb) mi pohled nevylepšil a po obětování svého vlastního mazlíčka mi ta blonďatá nána!! nedala na výběr, než doufat, že ji do pekla stáhnou :-) to jsem ale netušila, že to nebude poslední zvířecí herec.. na scénu se dostal i kozel, který mi s duchem v těle nevím proč připomínal reklamu na nejmenované pivo, ale v té je o něco krásnější :-) co následovalo už můj zrak ale nevydýchal.. s krásné a hubené slečny se stal sůůprhíírou a během chvíle vykopala jámu, do které by se vešel celý fotbalový tým.. a proč.. no na nic… přišel HAPPY end a i když jsem myslela, že název filmu je opět jen reklamní trik, ono ne.. stáhli ji do pekla.. johou.. a já vím, že nechci dělat v bance :-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky excelentní, herecky zdatně zahrané a technicky minimálně nadprůměrné. Raimi si nebere servítky a jde vcelku o zábavnou, leč jednoduchou věc. Jemnost Alison Lohman se krásně tříští s nelíbivými kulisami, zakaboněným nebem a brutální Lornou Raver. Akorát toho zeleného slizu tam ne mne byl otrochu moc. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nadšení sršící ze všech možných recenzí tohoto filmu není nakažlivé. Dostal jsem jen příjemnou podívanou. Popisovaných devadesát minut neobvyklých a nových nápadů jsem hledal marně, děj je velmi jednoduchý a zklamal mě hlavně konec, který nepřinesl žádný pořádný zvrat, jen šokuje svojí očekávatelností. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Eintopf srandy&strachu, no nie všetky polievky, v ktorých plávajú navzájom nezlučiteľné zložky musia dopadnúť tak biedne ako to, čo svojho času vytvorili psíček s mačičkou. Navyše - časy sa menia a tak milá cica tu skončila na spôsob prísady do guľáša. Hej, digitálne triky pôsobili ako čosi navyše (ani nestrašili, ani nebavili), rozvinutie klasického konceptu: "Osudu aj tak neujdeš" neprekvapilo, no a ruština v ústach skupiny Cigánov pri truhle, či čeština v ústach média tiež neodkazovali k tým najechtovejším démonickým kultúram. Všetky tieto prehrešky však boli zanedbateľné vďaka množstvu iných, zručne použitých odkazových duchársko/mysticko/psychologických prvkov. Druhým dôvodom, prečo nehádžem do priemeru je skutočnosť preľnutia filmovej reality so skutočným svetom po ukončení projekcie vo veľmi príbuzných detailoch, čo sa mi v takejto kadencii stalo naposledy po kino návšteve filmu Na pokraji šialenstva (r. John Carpenter) v r. 1996. Bolo to rovnako napínavo zábavné ako film samotný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně vyvolávání Lamie (Art Kimbro) u kulatého stolu si v původním znění můžeme poslechnout, jak podle Američanů zní romština. Ve skutečnosti jde o zkomolenou češtinu. Zazní tu např. věta "Přišel tvůj čas". (Alfréda)
  • Když se Shaun San Dena (Adriana Barraza) zmíní o svém zesnulém manželovi Sanderovi, jedná se o odkaz na staršího sourozence Sama Raimiho Sandera Raimiho, který zemřel při plavecké nehodě v patnácti letech na výletě v Izraeli, a na jeho nejstaršího synovce Sandera Rubina. (TomikZlesa)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama