Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 456)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Blonďatá bankéřka na svoje bedra bere úděl celé krizí zmítané západní civilizace a zoufale se ji/sebe snaží ze zadlužení vykoupit. Jenže jak se brzy ukazuje, prokletí je spíše morálního/duchovního charakteru, tedy takové, které zřejmě žádné peníze na světě nezastaví. Je třeba si všimnout, že hrdinka ve snaze bojovat má přesto stále pocit, že další finance situaci vyřeší - nejprve platí drobnými za věštbu, posléze mnohem vyšší sumou za seanci. Respektive, všechno to ve finále sanuje přítel, jakýsi chodící záchranný balíček. Nepomůže ani zbavit se veškerých symbolů konzumu - vytrhnout ze zdi dvdpřehrávač a prodat šperky. A elegantně přehodit průser na jiné? Cha! To by tak hrálo. Knoflík se nás drží pořád. V nespravedlivém gestu odplaty jsou pak zdecimované chudině zacpána ústa niklákem a svědomí tak může klidně spát. Jenže ono nestačí převléct se do nového kabátku (tentokrát bleděmodrého) a tvářit se, že je všechno v pořádku. Trest nemilosrdně dopadne tak jako tak. ____ Jo a jinak je to skvěle natočená, zábavná lekačka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Jsem to já jak zamlada," hučí do nás Raimi už od úvodnej scény. Vitaj, Sam. Chýbal si nám. Je fajn, že si po rokoch natočil film, v ktorom jasne identifikujeme tradičné "raimiovské" vizuálne a režijné nápady. Tá hladko skĺbená kombinácia nechutností ("francuzák bez protézy", zvracanie červov, nákovou vytlačené očné buľvy), špičkových ľakačiek a celkového nadhľadu a zábavnosti, to sme v tomto žánri nevideli minimálne od roku 1992 (kedy vznikla Armáda temnôt a Braindead). Náramne som vďačný aj za scenár, ktorý síce nie je nijako objavný, tobôž prevratný, ale jeho kompaktnosť a zručnosť v definovaní motivácií postáv je takisto v dnešných hororoch nevídaná a neslýchaná. Len škoda, že film v záverečnej polhodine trochu stráca tempo i hustotu nápadov. Cigánsky démon kričiaci peknou češtinou "Přišel tvůj čas!" pobaví, aj zlostný capko, ale gule úvodnej hodiny to nedosahuje. Napriek tomu ide celkovo o vynikajúcu záležitosť, viac než masovému publiku určenú evildeadovským fanúšikom. Tí budú v siedmom... pekle. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsem byl naprosto unešenej ze skvělé atmosféry, která se, s blížícím se koncem, postupně vytrácela (co se taky může jiného stát, když je vám už jasné, jak to celé dopadne, že..). Podle některých komentářů má Drag Me to Hell spostu nevyužitého potenciálu a mně nezbývá, než souhlasit... Po bravůrním rozjezdu se z toho dalo ''vymačkat'' víc.. I tak je to u mě s přihmouřeným okem za 80%. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že nejstrašidelnějším momentem správného hororu by měl být poletující "zlej" kapesník, pak jste objevili svůj film. Zbytek vyplňuje už jen náležitě nechutná stařenka, která po většinu filmu zvrací nebo slintá a to nejlépe do pusy Alison Lohman. Tato babka má také nadlidskou sílu a figuruje ve většině lekaček, které jsou ale založeny na snech a představách, což mně přijde jen uměle vycucaný na efekt. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Raimiho vytříbený černý humor vás posadí na prdel. Ať už se ve filmu zvrací červi nebo dokonce kočky (!), vždy na vás pomrkává určitá nadsázka a sebeparodie. V tom je jeho největší kouzlo. Strašidelné scény úžasně střídají ty humorné a vy nevíte, co je vám sympatičtější. Nejlepším důkazem toho je souboj na férovku mezi Christine a starou cikánkou v autě v podzemních garážích. Samozřejmě vítězí horor. Při scéně, kdy se Lamia zjeví jako zlověstný stín, budete zaraženi do sedadel a neodvážíte se pohnout. Lekáčky fungují na jedničku a vy si při všem tom napětí ještě stačíte uvědomit: „Same, chyběl jsi nám.“ I přes ta všechna pozitiva mám pocit, že do úplné dokonalosti mu ještě něco chybí. Možná je to začátkem poslední třetiny, kde ztrácí snímek malinko dech. Možná jsem čekal malinko vyhrocenější finále. Nebo jsem možná čekal trochu více krve. Lítající oční bulvy mi to ale víceméně vynahradily. Porovnání se Smrtelným zlem 2 je sice na místě, ale atmosféricky se jedná o úplně něco jiného. Z kina jsem ale každopádně odcházel plný nadšení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Film začíná logem studia Universal z 80. let, kdy Sam Raimi začínal s hororovým žánrem filmovou sérií The Evil Dead (od r. 1981). (HellFire)
  • Když se Shaun San Dena (Adriana Barraza) zmíní o svém zesnulém manželovi Sanderovi, jedná se o odkaz na staršího sourozence Sama Raimiho Sandera Raimiho, který zemřel při plavecké nehodě v patnácti letech na výletě v Izraeli, a na jeho nejstaršího synovce Sandera Rubina. (TomikZlesa)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno