Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na muža s menom Monte Jarrad (Dan Duryea) je vypísaná odmena vo výške 1000 dolárov za lúpež a vraždu. Je o ňom známe, že cestuje so svojim bláznivým strýkom. Keď sa v malom mestečku objaví Melody Jones (Gary Cooper) so svojím kamarátom, nevinným pastierom kráv, podobnosť iniciálok ich mien a rozhodný i tajuplný Jonesov prístup každého presvedčí, že práve on je tým slávnym hľadaným lúpežníkom. Túto vieru vrelo podporuje aj dievča, ktoré ukrýva skutočného Jarrada, pretože dúfa, že ak sa podozrenie obráti na niekoho iného, jej milému sa podarí utiecť. Jonesovi sa dievča tiež páči, no jej plány rýchlo odhalí. Začína sa kolobeh prenasledovaní, lásky a dobrodružstiev, tak ako to už v klasických westernoch býva. (Incantator)

(více)

Recenze (14)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zpívající cowboy Melody Jones (Gary Cooper) přichází se svým věrným, avšak stále špatně naladěným přítelem Georgem Furym (William Demarest) do městečka Payne Ville. Přestože je Melody neškodný, mírumilovný člověk, který svoji pistoli vlastně ani neumí použít, všichni obyvatelé městečka se k němu chovají s nevysvětlitelnými obavami a respektem. Až od krásné Cherry de Longpre (Loretta Young) se dozví, že se ocitl v pořádném nebezpečí, neboť kvůli iniciálám vyvedeným na jeho sedlové brašně ho všichni považují za nebezpečného poštovního lupiče Monty Jarrada (Dan Duryea)... Westernová parodie, ve které si Gary Cooper utahuje ze všech dobových westernových klišé-hrdinů. A navíc demaskoval módní styl většiny westernových představitelů, kteří se soustředili především na svůj vnější zjev a nejvíce se starali o oblečení a nejrůznější zvláštnosti v chování, zatímco Cooper pro svůj výsledný dojem takových levných triků používat nemusel. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Hm, kdyby nebylo několika vtipných situací a té informace z teletextu, považoval bych to za normální, vážně myšlený film (žádnou parodii). Možná je to taky tím, že jsem zatím nikdy neviděl žádný předválečný western, takže tu práci Garyho Coopera a ostatních nedokáži plně ocenit. Nicméně i tak se mi film docela líbil, bohužel to však na víc než tři hvězdičky z mého pohledu není. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

LIKE I TOLD YOUR FRIEND, NEVER TURN YOUR BACK ON ANYTHING. ESPECIALLY A GIRL! Jedním slovem zklamání. Film v kterém hrají hned dva mojí miláčkové Gary a Dan mě navnadil a začátek vypadal, že to bude opravdu skvělá podívaná. Hned úvodní přepadení v podání Dana, totiž vypadá úchvatně a následná scéna, kde si Gary prozpěvuje stále dokola, zatím co se svým kumpánem líně jedou na koních před promítacím plátnem, mi připadala geniální. Pak ale poznáme, že Gary tady hraje natvrdlého synka, který ani neví za co se drží vidle. Film si líně plyne a scéna, která mě opět donutila zbystřit se objeví až na konci filmu. Je to ta, kde si to spolu rozdají Dan a Gary tváří v tvář. To bylo opravdu něco. Zbytek filmu mi přijde bez vášně a nápadu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký laciný western o záměně kovbojského nemehla a pistolníka se slaboulinkou režií, leč s Gary Cooperem v hlavní roli westernové "lamy", mi jako parodie ani komedie nepřišel. Spíše než smích jsem cítil trochu výsměch - nad naivitou děje, přehráváním herců, červenou knihovnou a divadelně laciným zpracováním. Ani hojné užívání zadní projekce filmu dvakrát nepřidalo. Naopak Cooper se ve své roli domnělého rychlostřelce vyžívá a tenhle chlapík tvrďáky hrát umí, i když mu scénář přisoudil obětavost a poctivost Mirka Dušína zpívajícího písně výkonem účastníka hvězdné pěchoty odpadlé z pěvecké soutěže... A právě díky dokonalému hereckému výkonu v kombinaci se stupidními scénami se filmu snad lze někdy i zasmát a tak můžu s klidným svědomím uronit jednu hvězdu.Trailer: http://www.rottentomatoes.com/m/along_came_jones/trailers/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový nepříliš výrazný western, který hodně sází na to, že má v hlavní roli Garyho Coopera, který je přece jen jedním z těch herců, na které se docela dobře kouká. Snímek sám o sobě není moc vyhrocený, je takový poklidně plynoucí až do závěru, který diváka nijak zásadně neohromí. Průměr, za mě lehký podprůměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Loretta Young byla během natáčení těhotná, čekala syna Christophera Lewise. Její doktor jí proto radil, aby se kvůli jízdě na koni nijak nestresovala. (Cheeker)
  • Filmovalo sa prevažne v Arizone a trochu v Kalifornii. (Šuplík)

Reklama

Reklama