Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje vyšetřování vedené španělskými novináři deníku Diaro 16 o aktivitách antiteroristické skupiny GAL, která v letech 1983-1987 spáchala několik desítek atentátů směřujících proti ETA, při nichž zemřelo 27 osob a více než 50 bylo zraněno, většina omylem. (claudel)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Rozdiel medzi teroristami a vojakmi je častokrát len v tom, že vojaci sú platení vládou. GAL boli ilegálne úderné jednotky španielskej vlády. No, dalo sa to pozerať. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Určite silné téma na filmové spracovanie, ale v tomto prípade spracované veľmi nešťastne, ba priam nudne a chaoticky. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který dokládá, že si naše "západní" demokracie na demokracii jen hrají. Vysíláno na Film Plus, veřejnoprávní by se to možná bála pustit, protože film nahlíží velmi naturalisticky špičkám politiků do jejich způsobu myšlení a jednání - ve Španělsku, u nás, v Americe, kdekoliv. A doklad toho, že proti terorismu nelze používat ekvivalentních prostředků, protože jinak stojí teroristé na obou stranách proti sobě.Film, který jsem shlédl bez dechu a ohlédnutí za uplynulým časem, film o odvaze skutečných novinářů, kteří se nebojí riskovat vlastní krky. Výborné výkony José Garcíi i Natálie Verbekeové. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Západní demokracie určitě není dokonalá, protože nikdo ještě nevymyslel systém,který by člověka jako tvora mocichtivého a závistivého vychoval k vlastní zodpověnosti.Určitě je ale rozdíl mezi totalitou a západní demokracií.V totalitě by novináři nic nevyšetřovali. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Madride, San Sebastiane a na španielskej a francúzskej strane Baskicka. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama