Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Keď som uvidela tento film tesne po jeho uvedení,moje srdiečko po dlhom čase šťastne zaplesalo.Konečne totiž opäť zažilo niečo nezabudnuteľné a krásne,čo ho naplnilo dojatím a celým množstvom ďaľších úžasných pocitov.Myslím,že asi dve hodiny som nebola schopná s nikým hovoriť,celá moja bytosť sa sústredila výlučne na vlastné pocity z uplynulého filmového zážitku.Keby mi bol predtým niekto povedal,že jedneho dna ma film s Willom Smithom rozplače,asi by som ho hned z fleku vysmiala.No stalo sa.To,čo v tomto filme predviedol, ho v mojich očiach katapultovalo na úroveň skvelých dramatických hercov,ktorí sú môjmu srdcu najbližší.Milujem filmy s hlbokou myšlienkou,dokonale prepracované,no nie prekombinované scenáre a režisérov,ktorí ku svojej práci pristupujú s citom a maximálnym odovzdaním.Tento film je dokonalou ukážkou všetkých mojich naj.Nádhera! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi o jak velký kalkul s cílem dobýt filmové ceny jde, mnohem bolestivější je pro mě skutečnost, že Will je schopný vlézt i pod křídla trotlovsky jednoduchého scénáře, který musel Muccino zašmodrchávat až ve střižně. Nejvtipnější pro mě ale je, jak si Sedm životů sám podráží nohy tím, že vás nutí neustále přemýšlet, o co vlastně jde. Sám jsem totiž pointu prokouknul ještě před koncem první hodiny a zbytek se tím pádem nestal emocionální bombou do hlavy s ohromnou katarzí, ale spíš nechtěně směšným završením Willova pokusu o útok na zlatého plešouna. Schválně, kam zamíří příště. Minule se obětoval, aby spasil lidstvo nakažené zákeřným virem, teď se doslova rozdal na všechny strany. Už chybí jen první krok na Marsu... Btw. upozadění ostatních šesti lidí mě neskutečně iritovalo. Hlavně proto, že romantika s Rosario je až na pár chvil sterilní a nudná, o zbytku postav se přitom nic pořádného nedozvíte a vše se vyřeší tak nějak bezproblémově. Ale ty čokoládové oči... Geez. 5/10 ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pár scén a celková atmosféra snímku mají něco do sebe a tu snahu o vykoupení korunují příjemně smutnou náladou, ale moc často tvůrci přehnaně tlačí na pilu a film se stává skoro až směšnou parodií na vážné téma. Když si Will Smith a Rosario Dawson vesele (ale přitom hrozně smutně) prozpěvují a nešťastně skotačí se psem, je to nejen nemístně trapné, ale taky k uzoufání nudné! A jelikož jsem si Štěstí na dosah zařadil do pomyslné top stovky, Sedm životů pro mne było obrovským zklamáním. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $69,951,824Tržby Celosvetovo $168,167,691Tržby za predaj DVD v USA $28,858,195 //počet predaných kusov 1,923,022Bravúrne dielo!"(toto malo byť nominované na Oscara 2008 za najlepší film!) __Keď som videl "nič hovoriacu" ukážku k tomuto filmu pomyslel som si, že to bude ďalší(po Som legenda a Hancock) Smithov nevýrazný prešľap, k tomu aj tržby z Ameriky napovedali že to žiadna sláva asi nebude. ALE opak je pravdou a spolupráca režiséra Gabriele Muccino a Will Smith(za tu charizmu čo tu z neho žiary by si veru zaslúžil minimálne nomináciu na Oscara) po vydarenom filme Šťastie na dosah priniesla ich súhra vo filme Sedem životov svoje ovocie, tam kde už ich predošlá snímka strácala dych tu to naberá len na intenzite, silnej citovej intenzite aká vo väčšine podobných filmov v konečnom výsledku chýba. Príbeh je zostavený tak že zo začiatku je človek mierne zmätení z vecí, čo nám dej ponúkne ale z pribúdajúcim časom sa príbeh začína krásne formovať do neskutočnej výpovede o vykúpení duše. Vo výsledku ide o dosť originálne prevedenie príbehu, kde všetko vrátane súhry hercov ladí k absolútnej dokonalosti, aj keď nemusí byť z rozohraného deja hneď všetko jasné. Pre tých čo majú radi silné príbehy sa musia pripraviť na to že tu bude dosť veľká emociálna dávka, takže si pripravte kapesník budete ho určite potrebovať. /videl v kine: 100%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Will Smith měl hodně slušně rozjetou kariéru. Převážná většina lidí ho vždycky měla ráda v akční poloze, kde dokázal vždycky neskutečně nakládat, ovšem já dovolím tvrdit, že jeho dramatická poloha mu sedí snad ještě více. Srovnání s Pursuit of Happyness se přímo nabízí, bodejť by ne, když těch společných proměnných je tolik a stejně jako u předchozí spolupráce s tímto režisérem je hlavní náměť prvoplánový a záleží jen na divákovi, zda-li se tomuto sympatickému útoku na city podřídí či nikoliv. Film sice začíná velice pozvolna a nedává zprvu žádné odpovědi, když cca v půlce malinko ztratí dech, ovšem ti kdo jej viděli a užili si jej, můžou potvrdit, že to stojí za to. A tím spíše, pokud o hlavní myšlence příběhu neví vůbec nic...9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Postava Erza je vegán, rovnako ako jeho filmový predstaviteľ Woody Harrelson v reálnom živote. Podobne je na tom Rosario Dawson (Emily Posa), ktorá je vegetariánka. Jej filmový pes Duke je tiež vegetarián. (whack)
  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama