Reklama

Reklama

Audrey Hepburnová - křehká lady

(TV film)
  • USA Audrey Hepburn: The Fairest Lady

Obsahy(1)

Jmenovala se Edda Hepburn van Heemstra a byla baletkou. Osud ji však z rodné Belgie zavál přes Anglii až do USA, kde hned svou první divadelní kreací na Broadwayi získala nesmírnou popularitu. Následoval první americký film, první Oscar a první nesmazatelný zápis do dějin kinematografie. To už z belgické šlechtičny byla Audrey Hepburnová a onen film se jmenoval Prázdniny v Římě. Mladá nevšední kráska v něm excelovala po boku Gregoryho Pecka. Následovaly neméně úspěšné filmy jako Sabrina, Snídaně u Tiffanyho, Vojna a mír, My Fair Lady, Jak ukrást Venuši. Jak stárla, raději než filmu se Audrey věnovala charitě a zejména aktivitám UNICEF. I když onemocněla rakovinou, do poslední chvíle se věnovala trpícím dětem z rozvojových zemí. Zemřela před patnácti lety, v lednu 1993. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

guri 

všechny recenze uživatele

Audrey bola neuveritelna herecka. Taka ako ziadna ina pred nou ani po nej. A podobne neuveritelny bol aj jej zivot. Tento dokument obsahuje mnozstvo dolezitych udalosti, ludi a filmov v jej zivote, no vela faktov o nej ostava uplne nepovsimnutych. Je to vsak dane kratkou stopazou dokumentu. Pokial chcete podrobnejsie informacie, skuste zivotopis od Barryho Parisa. Ako napisal Mihalik: "Kdyz ctete Parisovu biografii o Audrey, je to neco neskutecnyho." ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když čtete Parisovu biografii o Audrey, je to něco neskutečnýho. Máte pocit, že tato dáma sedí vedle vás, dýchá vám za krk a celkově její "imaginární" přítomnost je pro čtenáře obrovský přínos. To vžití se do rodiny Hepburnů jsem čekal i v tomhle dokumentu. A dá se říct, že se jedná o zmiňovanou biografii vzatou hopem a jako bonus jsou použity monstrózní záběry (zum Beispiel: děkovný monolog za Oscara). Možná že člověk, který četl a ví, nebude tolik překvapený, ale já, jakožto člověk milující tuto dámu, jsem vděčný za jakoukoliv informaci o ní, takže nebudu zastírat fakt, že tento dokument byl strašně příjemným společníkem na nedělní odpoledne.... Moon River, přátelé! ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Jak řekl režisér Billy Wilder : " Po tolika servírkách ve filmu přichází konečně třída!" ... Audrey Hepburn mě nikdy nepřestane zajímat, přitahovat, fascinovat. Jsem vděčná za každý dokument,za každou knížku o jejím životě. Její skromnost s jakou se po celý svůj život prezentovala,její obětavost a vnímavost byla skutečná. Žádná přetvářka. Žádný falešný soucit. Audrey se opravdu zajímala, vnímala, pomáhala. Jako dítě zažila hladovění a byla svědkem několika poprav mladých lidí včetně jejich příbuzných. Na sklonku svého života dostala nabídku na svou nejdůležitější roli kde ale už nemusela nic hrát podle scénáře,v ní byla taková, jaká byla v reálném životě,lidská a obětavá. Audrey Hepburn mám navždy uloženou ve svém srdci. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů si ale nejsem jistá, jestli tady hodnotíme ten dokument nebo samotnou Audrey. Pokud bych měla hvězdičkovat Audrey, samozřejmě bych dala všechny co jsou k dispozici.. Ale k dokumentu samotnému - je hodně dobře udělaný, přiměřená mixáž fotek, filmových ochutnávek a reakcí více či méně vzdálených příbuzných nebo přátel. Vždycky mě ale fascinuje, jak se dá celý život člověka shrnout do ani ne hodinky.. Ráda jsem ho shlédla, dozvíte se v něm o Audrey všechno co o ní chcete vědět a nic, co byste ani vědět nechtěli. Byla to vážně vyjímečná herečka. I žena. A krásná.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +zpracování -není to chyba tohoto dokumentu, jen její předčastná smrt je smutná/// Opravdu zdařilí a kvalitní dokument mapující dopodrobna život a filmovou tvorbu Audrey Hepburnové. Její filmy jsem všechny neviděl, přesto si troufnu říct, že Audrey je pro mě jednou z nejzajímavějších a nejkrásnějších hereček své doby. Nenapadá mě žádná, kterou bych vyzdvyhl před ní. A to, že mi ji dokument představil jako příjemnou a hodnou ženu, které je vzácnejší rodina před kariérou, není namyšlená, měla težké dětsví a k tomu všemu je tak talentovaná...No nemůže být nic lepšího, než vědět že byla právě taková./// Celkem 89%/// ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama