Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka Severu proti Jihu skončila a Reb Hollister (Gary Cooper), bývalý plukovník jižanské armády, se stal pro vítěze psancem. Jednoho dne však tento zkušený voják dostává nečekanou nabídku: federální šerif Weatherby (Leif Erickson) ho žádá, aby pomohl nastolit zákon v Texasu, terorizovaném bandou bratrů Marlowových. Nejstarší z nich kdysi v Georgii vyvraždil Hollisterovu rodinu, a tak má Reb o důvod víc, aby se s desperáty utkal. Situaci ovšem značně komplikuje Weatherbyova půvabná snoubenka Tonia (Ruth Roman), která se do Reba zamilovala a postavila tak oba muže proti sobě… (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jasně, Cooper je Cooper, jen škoda, že v 50. roce mu nenabídli nějaký lepší scénář, protože tenhle moc rozumu nepobral. V rámci žánru za 3. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film ze staré školy, v Technicoloru, se silným motivem odplaty s pachutí někdejší nespravedlnosti. Musím se ale přiznat, že jsem trochu tápal od okamžiku, kdy si Reb "vyměnil" totožnost s Martinem, kdo je vlastně kdo. Protože jakákoliv žánrová odchylka není u westernu zrovna moc vítaná, a náměty se tak dost často podobají sobě navzájem, zaujme i zdánlivý detail, jakým je poměrně kuriózní odlákání pozornosti protivníka při přestřelce pomocí kočky. Víc ale neprozradím. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

I CAN'T DIE, NOT UNTIL HE'S DEAD!!! Co si budeme nalhávat tenhle film vytahuje nahoru vynikající Gary Cooper. Kdyby zde nehrál šel bych o hvězdu dolů, protože on je hvězda. Co jsem na filmu nepochopil byl Bryant Marlow. Jak takoví neschopný budižkničemu může být vůdcem, takové smečky krvelačných banditů? To i ta slečna co s nimi byla měla větší koule. A navíc Bryant nakonec skočí na ten starej trik s přišlápnutím kočičího ocasu. Vrchol. Závěrečná matematická přestřelka v haciendě, kde zvítězila přímá úměra: čím méně nábojů, tím menší pravděpodobnost úmrtí, je skvělé zakončení vcelku dost akčního westernu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cisto priemerny western, kde Gary Cooper hraje psanca po skonceni US obcianskej vojny 1861 - 1865. Kulisy su len ciry priemer, to iste i maketa westernoveho mestecka ... slusny priemer len za to, ze sa neriesi klise typu kradez koni, v prestrelkach plni ulohu aj fauna /macka/ : 61 % ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama