Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Miluju Carreyho v Masce, jeho pitvoření, ksichtíky a šílený humor. U Božského Bruce jsem se neskutečně nasmála. McGregor bez světelného meče a vousu v těsném tričko s blond přelivem? Ano! Výborně zahraný gay, působí přirozeně a je to snad jedna z jeho nejlepších rolí. Podvodník a nenapravitelný prison breaker Steve alias Carrey se o poznání více potvoří a přehrává. Teplouše mu jen tak neuvěříte, ale to v komedii přece není potřeba, namítnou druzí. Bohužel film se v poslední třetině zcela otočí a režiséři a zároveň scenáristé na nás útočí s dramatem tak srdceryvným, že jsem chvíli nevěděla, zda se smát a nebo břečet. Když už konečně drama o smrti a nemoci začne trochu fungovat, je okamžitě rozbito vtipným gagem a celá vážnost je tak pryč.//// Ve scéně, kdy Phillip běží přes celé vězení, aby mohl zamávat odjíždějícímu Steveovi, jsem cítila pořádnou dávku emocí umně zkombinovanou s vtipem. Do toho hraje dobře vybraná písnička, no zkrátka skvělá scéna. Jenže celý film se tříští, Steve prchá, nevíte už ani jak a kdy... Je zřetelné, že tvůrci postavě nadržují a ukazují ji v tom nejlepším světle. Je to komedie, nikdo by nebyl zvědavý na nějakého neschopného chudáka, který se pořád lituje atp. Skutečná předloha postavy má IQ kolem 160, není to tedy žádná lama. Jenže Carrey působí spíše jako šílený zamilovaný maniak, který se rád věnuje právu. Inteligence tam patrná moc není. Štvalo mě, že jsem se nedozvěděla, jaký byl ten jeho ekonomický Q3 plán.//// Perfektní volbou pro prvního Steveova přítele byl R. Santoro, ten předvedl své nádherné tělo - potažmo svůdný úsměv (o herectví se zde mluvit nedá) už v Lásce nebeské a už tam vypadal lehce přitepleně. Film se nevyhýbá sprosťárnám, homosexuální sex sice neukazuje vyloženě explicitně, ale úplně ho také neignoruje, hodně se taky fuckuje, takže prostě není divu, že Morris nemohl dlouho najít v USA distributora. Mimochodem kýčovitý plakát, který je snad úplně všude, lehce klame. Nejzábavnější sekvence, kdy Steve chodí se psíky po ulici, do barů a hotelů je fakt zábavná, ale trvá jen pár desítek vteřin. A na plakátů to vypadá, že Phillip kráčí spolu s ním.//// Padnoucí hudba, docela dost gagů, okouzlující McGregor a svižné tempo vytváří zážitek hodný více než 4%, vidím to na 70%. Ale chápu, že dost heterosexuálních kluků u toho trpělo, jak jsem je tak kolem pozorovala:). P.S. Phillip odplivující sperma mě totálně dostal a ještě ten úžasný mrak. Humor je to docela levný, ale to je ten film taky:P. Jo a používejte kondomy, AIDS je svině. Ale věřím, že to toto mravní poselství nebylo hlavní myšlenkou filmu. Brala jsem to jako zábavu a dle toho to také hodnotím. „...Or suck my dick, your choice! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a Ewan McGregor jsou herci jak víno. Každopádně takhle jsem je vidět asi nechtěl. I tak je ale tenhle film docela zajímavým zjištěním, že se nemusí točit filmy z vězení jen o drsných frajerech s béčkovými herci. Dokážou to i dva buzíci hned je z toho A-titul jak víno. Oskary nebudou? To bych se divil. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejneuvěřitelnější a nejnekorektnější úlet široko daleko o místě, kde oblaka ve tvaru falu brouzdají bezstarostně oblohou s vyhrávající DeVotchKou k tomu. Ewan McGregor i Jim Carrey si své role evidentně užívají, jen ten Jim už je poněkud starší. Ve výsledku je to přeci jen sled více či méně vtipných scének, který nedrží pohromadě a z něhož v hlavě zůstane jen pár záblesků a k dokonalosti vybroušená pointa. 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hravost a svižnost vyprávění spolu s dobrými hereckými výkony baví, ale v poslední čtvrtině už ty opětovné zatýkání, věznění a útěky nudí repetitivností a jako celek film působí mnohem delší než je. Do komična či kýčovité romantiky laděných gay scén je v něm především v první polovině přehršel a v podání Carreyho a McGregora působí bizarně, ale jde si na ně zvyknout. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden je spíš introvert a naivka, druhý naplno využívá své vysoké IQ a schopnost ošálit kdekoho. Spojujeme tu homosexuální lovestory s příběhem o mazaném podvodníkovi, který by, když to s fintami zrovna neklapne, pláchl snad i z Alcatrazu. Celé je to sprosté a takové opravdové. Debutantský snímek dvojice režisérů, kteří stojí za skvostnou Bláznivou, zatracenou láskou, jenže tak trochu tápe, pro co se rozhodnout. Ono docela funguje, když sledujeme podvodné eskapády jednoho z homosexuální dvojice, a následně se uvolníme u úsměvné romance o gayích, jenže v druhé polovině už to začne tak nějak rušit. Prostě jedna z linií měla dostat přednost a pořádný prostor, a ne jedna druhou zastiňovat. No, a Jim Carrey? Truman Show, Muž na Měsíci, Majestic, Věčný svit neposkvrněné mysli. Přelom tisíciletí byl pro něj snový. Dva Zlaté glóby, komerční trháky (třeba Božský Bruce vydělal skoro půl miliardy dolarů), pořádné dramatické role. V posledních letech ale tenhle gumový génius přešlapuje. Tady je znovu v solidní kondici, což každý určitě rád ocení. Pořádné role si pořád zaslouží, jenže k tomu jsou potřeba odvážní producenti. Ewan McGregor je jím lehce zastíněný, nicméně samozřejmě také fajn. Cukroušek.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Právníka, který v závěru filmu obhajuje Stevena (Jim Carrey), hraje skutečný Phillip Morris. (Baťka)
  • Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con". (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama