Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

nunka 

všechny recenze uživatele

(Ne)veselý pohľad na homosexuálnu lásku a príbeh neskrotného väzňa, ktorý je skutočnou ikonou amerického súdnictva. To, že sa tí dvaja milujú som celkom zhltla. Gay look Ewana McGregora takisto (Jim Carrey zahrá všetko). Jediné a dosť zásadné, čo na mňa absolutne nezafungovalo je režijné podanie príbehu a neustále prelínanie humorných a reálne vážnych momentov. Akoby sa režisér nevedel rozhodnúť, čo vlastne chce divákom ponúknuť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odlehčená gay story. Carrey, jako notorický lhář-podvodník, tu celkem perlí. Škoda že už je okoukaný a tak nějak celkově seschlý. McGregor mě naopak štval, asi proto jak byl nechutně přiteplený. Zahrál ale co měl. Přiznávám se, že filmy s homosexuální tématikou obecně moc nemusím, ale tady hrálo do karet, že to byla (celkem i vtipná) tragikomedie s pěkným ústředním hudebním motivem. Tak. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejulítlejších romantických komedií, co jsem viděl, přičemž jsem si po celou dobu sledování tohoto snímku vážně kladl otázku, zda to není spíše parodie romantické komedie coby žánru, tak bizarní mi občas připadal námět a vyznění některých scén. I love You Phillip Morris je pravý opak toho, čemu většina rozumí pod slovem konvenční. Ano, tento film musí konvenčního, tedy vkusem či názory konzervativního diváka, asi dost bolet (i když dneska...kdo ví...). Režisérský tandem je příkladem klasických bořičů mýtů - tam, kde skončil v oblasti vážně míněné zkušební sondy Ang Lee ve své Zkrocené hoře, tam v oblasti znevažování sondují odvážně i Glenn Ficarra a John Requa. Přičemž trik na to mají prostý - do léty zakonzervovaného schématu klasického mainstreamového hollywoodského filmu je dosazeno několik inovovaných prvků (ten stěžejní, ústřední pár, tedy dvojice gayů), které ovšem svým zasazením do nezměněných vzorců filmového chování a očekávání zdůrazní všechna (jindy třeba ne tak akcentovaná) klišé. Tolik srdceryvných vyznání lásky, tolik emočně vypjatého loučení se na smrtelném loži, tolik odloučení a shledání...tomu snad konkuruje jediný televizní formát, a to Pošta pro Tebe... Ústřední herecká dvojice ovšem vše spolehlivě uhraje a proto tenhle snímek není tak křečovitý, jak by se dalo logicky očekávat. Postupem času se navíc přidá do inovovaného schématu ještě další žánr, konkrétně komedie o nevyléčitelném podvodníčkovi, která dává vzpomenout na výbornou Spielbergovu oddychovku Chyť mě, když to dokážeš. Jestli má tenhle příběh opravdu nějaký skutečný lidský předobraz, pak žít vedle něho muselo být opravdu očistcem.:-) Tenhle film skutečně mate a vlastně záměrně lže stejně jako jeho hlavní hrdina - divák natěšeně půjde na novou komedii s Jimem Carreym a Ewanem McGregorem ničeho zlého netuše a dostane se mu laviny podvratné zábavy, která si utahuje z jeho vlastní předpojatosti, konvenčnosti a předsudků. Bavit se filmem může být někdy dost složité... Podobné filmy: Chyť mě, když to dokážeš, Santa je úchyl! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Netuše do čeho jdu, myslel jsem, že je to nějaká komedie o kouření (dle názvu). I když ehm..ono to tam také párkrát padlo, ale nešlo o cigára jisté tabákové společnosti.. Uznávám Jima Carreye už jako herce, ale nemusím ho. Zprvu mne jeho taškařice a podvůdky bavily, ale pak už toho bylo nějak moc. Do toho homosexuální radovánky Ewanem MekŘehořem... Ok je to natočeno podle příběhu skutečného chlapíka, tím je to krapet zajímavější. Film jsem dokoukal, ale v globálu to nebyl šálek mého čaje. * * * ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I love you Phillip Morris jsem si pustil hlavně kvůli pověstným útěkům Stevena Russela z vězení. Ku mému překvapení tu je této látce věnováno jen minimum prostoru a snímek se spíše zaměřuje na milostný příběh, který mi už tak zajímavý nepřišel. Párkrát jsem se zasmál, párkrát ne, ve finále je to spíše úsměvný film o nelehkém životě. Škoda jen, že děj filmu nebyl situován spíš kolem toho utíkání z vězení, byla by to určitě větší zábava. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 2 miliony amerických dolarů, celosvětové pak činily 20,8 mil. (NIRO)
  • Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con". (šerminator)
  • Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“ (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama