Reklama

Reklama

Tennen kokekkó

  • Japonsko 天然コケッコー (více)

Recenze (5)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ZLÍNFEST Takhle nějak si představuji japonský film pro děti a mládež, kdyby ho točil Jasudžiro Ozu - dlouhé, statické a pečlivě komponované obrazy jsou - slovy jedné z divaček - vyloženě "uklidňující" a vypravění, oslovující diváka jako jednoho ze spolužáků, dostatečně "zainteresuje" i přes víc jak dvouhodinovou délku a koncept založený na oddalování "žánrového" potěšení (tak ať už se dají konečně dohromady!). Až se nechce věřit, že něco podobného vzniklo na základě komiksu... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšia vec od Jamašita, ktorá sa mi páčila. Hlavne prvá polovica. Odľahlá dedinka, nový spolužiak, prísľub začínajúcej lásky, nádherné prostredie. Potom sa začne štruktúrou a komplexnosťou film rozvíjať, čo trocha ubližuje takej tej snovej atmosfére prvej časti a hádže ho to do sociálnej roviny, ktorá je ale odľahčená množstvom prvkov( výlet do Tokia, bozk, lúčenie). Jamašita ako keby dospievajúcim rozumel viacej ako dospelým. Aj jeho predchádzajúci film Linda!Linda!Linda! ukazuje študákov a ich strasti a slasti v realistickej a značne odľahčenej rovine. V takej dedinke by sa mi žiadalo žiť. Nie je to žiadne veľdielo, ale boli to veľmi príjemne strávené 2 hodiny. Dráma žiadna, ale taký ten pocit smútku že niečo končí a niečo nové začína, bol všade prítomný. Takže hoci sme ducha nevideli, spomienky na toto miesto budú ešte chvíľu rezonovať. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Úsměvné lehké drama, s komediálními prvky, o kousku života v dospívání jedné vesnické dívky. Skvělé charaktery, hezky zahrané a působivě orámované kameramanem do pečlivých záběrů. Velmi hezké zobrazení takové té čisté mladistvé lásky, a ač se to táhne přes dvě hodiny, člověk nemá pocit, že by to bylo nějak zdlouhavé. Tohle je pohodlné a prosluněné, a má to mé doporučení pro všechny, co zvládnou japonskou filmotvorbu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Yamashita zvládá pomalé slice-of-life snímky takřka bezkonkurenčně. V zápletce se toho uděje tak málo a zároveň ale asi i tak moc. Jak jinak si totiž vysvětlit, že od filmu nejdou odtrhnout oči a 121 minut, které by pro drtivou většinu podobných filmů byly jasným polibkem smrti, utečou jak voda. Film stojí na špičkově zahraných a především stoprocentně přirozených postavách. Skvěle zachycená hřejivá atmosféra venkova nemá chybu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí, tichý a občas i zábavný snímek o pár dětech z jednoho zapadákova i o první lásce osmáků. Přestože se na to dívalo příjemně, více zaujmout nedokázal. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama