Reklama

Reklama

Goongnyeo

Trailer

Obsahy(1)

V královském paláci zdánlivě začíná den jako každý jiný, dokud není ve svém pokoji objevena jedna ze služebných s oprátkou kolem krku. Všichni se snaží případ hned uzavřít jako jasnou sebevraždu, jen mladá doktorka, která dostane za úkol ohledat tělo, nachází stále další a další známky toho, že se jednalo o vraždu a na vlastní pěst začíná uvnitř paláce pátrat po viníkovi. Odhaluje tak kolotoč intrik a lží, který je, jak se zdá, za zdmi paláce na denním pořádku a pro mnoho lidí se tak stává prioritou její odstranění. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

maddy 

všechny recenze uživatele

Už som si myslel, že to s Kórejskym hororom ide úplne dole vodou, no predsa len svitla malá nádej. Tak ako aj v prípade Hansel and Gretel (2007) musí aj Shadows in the Palace (2007) mixovať v sebe viac žánrov a horor je zastúpený len v malej časti, predsa sa jedná o veľmi kvalitný strašidelný kúsok, tentokrát dokonca zasadený do histórie. Po Evil Twin som sa síce toho bál, moje obavy sa však nenaplnili. Možno by to išlo skrátiť, ale to je problém viacerých kórejskych filmov. Ku konci je to taktiež až trocha moc prekonbinované a v závele tých postáv sa dá stratiť, celkovo sa jedna o veľmi nadpriemernú mysterióznu detektívku. 4* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po velenudném Evil Twin jsem se dlouho dalšímu korejskému kostýmnímu mysterióznímu dramatu vyhýbal jako čert kříži. Navzdory vlasatici a nadpřirozenu má tento snímek blíže než k duchařině spíše k podívané typu Blood Rain. Zajímavé vyšetřování v areálu královského paláce, poutavá výprava, naturalistické scény mučení a popravy... O solidním řemeslném zpracování netřeba mluvit, to je v Koreji u takovýchto snímků standard. I když nenabízí nic drastického, nadpřirozená složka ve filmu svou funkci plní, takže s výsledkem jsem byl vcelku spokojen. 7/10 ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Když začnou intrikovat ženské, tak to stojí za to xD. Tohle je ale jinak dobrý snímek, který má především velmi dobrou atmosféru (už úvodní scéna se zvonem začla pěkně) a perfektní kostýmy. Ani mi vůbec nevadilo okořenění této historické detektivky prvky hororu, které filmu pomohlo, i když před koncem už to malinko bylo moc a celkové "vyřešení" problému mě tolik neuspokojilo, ale budiž bylo to i tak slušné. Každopádně jsem celou dobu zůstal slušně napnut a sledoval nedočkavě, co bude dál, což je dobře, u filmu nebyla žádná chvilka, kdybych se nudil. I když na podobné téma je ještě o něco lepší Blood Rain, tohle mě zabavilo fakt dobře, takže celkově za 75 %. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Historické krimi alebo historická detektívka odohrávajúca sa v útrobách kráľovského paláca. Atmosféra je nadštandartná a keď sa po pár desiatkách minút zorientujete, kto je kto, tak sa pre diváka odvíja kvalitná zápletka. Ak to náhodou má niekto rád, tak sa tu vyskytne aj pár morbídnych prvkov v podobe mrzačení, týrania a vrážd. Iba to množstvo intrík na druhú a vôbec komplikovaného deja si mohli autori odpustiť. Hororové prvky sa mi sa mi zdali tiež zbytočné. Inak, len tak na okraj, opäť sa potvrdzuje, že ženy vedia byť krutejšie ako muži. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Priznam sa ze nemam rad azijske ducharinky(uz mi idu krkom),ale tento film je skor krimi,historicky mysteriozny horor.Prave preto davam 5/5.Vo filme neide len o vysetrovanie vrazd,ale aj vykreslenie tamojsej kultury v palacoch.Taktiez aj intrigy,ktore su,boli a budu. Vrelo odporucam.....treba vydiet ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama