Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

honajz 

všechny recenze uživatele

Znovu si potvrzuju, že korejské filmy nechápu, nelíbí se mi, přijdou mi vyprávěné značně chaoticky, a docela obdivuji místní prokorejskou kliku, že na něčem podobném může ulétávat. Námět mi mimochodem nepřišel až tak originální, to spíše Korejci viděli Taxi 1-4 a rozhodli se pro svůj svébytný remake. Nebavilo mě to, vtipné mi to nepřišlo, utahaný jak výlet v pravé poledne ve třicetistupňových vedrech a hospoda nikde. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Výborná a lehká komedie, bez zbytečných klišé s roztomilými charaktery postav. V průběhu filmu jsem tipovala, jak vše asi dopadne, ale netrefila jsem se a tím si u mě Going by the book definitivně zajistilo pět hvězd... Rozhodně doporučuju ke shlédnutí, protože film obsahuje nemálo skvělých momentů! ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Asi mne to nechtlo tolik za srdíčko, jak bych si přál. U asijských filmů jsem zvyklý na vcelku průměrné náměty, které to tahají neotřelým zpracováním. Tohle je trochu opak, námět super, ale zpracování ne tolik super. Zrovna tu bych si dokázal představit o fous komplexnější remake. :) Ale pořád to bylo hodně fajn a příjemně jsme se bavil. 7/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Going by the Book ( 바르게 살자, Bareuge Salja) Zápletka zajímavá, ovšem realizace je o dosti horší, na Korejce poměrně slabý snímek u kterého jsem se zasmál pouze dvakrát i když pořádně. Zvláštní parodie na neschopnost Korejské policie uhlídat sebe samu. Dvě vtipnější scény z filmu komedii určitě neudělají. 60 % ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco!! Když se podívám na komentáře dole, tak vidím, že nejen mě asi nejvíce pobavila scéna, kde hlavní hrdina dělá kliky :-D Korejci prostě vědí, jak inteligentně pobavit. Když jsem bez přečtení obsahu shlédla upoutávku, tak jsem váhala, ale pak jsem si přece jen film stáhla a to co následovalo.... no prostě se to musí vidět ;-) Hlavního představitele nemohli vybrat lépe - musím více projít Jeong Jae-yeon(ovu) tvorbu. ()

Galerie (18)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama