Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává na samém začátku 20. století v Kansasu. Indiánský chlapec (Winter Fox Frank) je násilně odebrán rodině a odvezen do internátní školy, kde se má naučit bělošskému způsobu života a asimilovat se do společnosti. Po jeho útěku škola najme čerokíjského lovce odměn Sama Franklina (Wes Studi), aby ho našel a navrátil do školy. Franklin je bývalý indiánský zvěd americké armády, jenž se vzal svých indiánských kořenů a přijal bělošký způsob života, protože věří, že je to jediný způsob jak může indián přežít.
Tragická událost ale znovu spojí osudy Franklina a jeho úhlavního nepřítele, slavného bojovníka proti indiánům, šerifa Henryho McCoye (J. Kenneth Campbell), po níž McCoy začne pronásledovat nejen Franklina, ale i chlapce. (VanillaIce)

(více)

Recenze (2)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchý, hodně levný a hodně nudný film o strastiplné cestě jednoho indiánského klučiny zpět domů a o prozření jednoho indiána, který věří, že dokáže být bělejší než bílý muž. Jako hodně levný televizní film by to možná mohlo za něco stát, ale to by na tom musel pracovat někdo, kdo má s filmem alespoň trochu co dočinění, a přítomnost Wese Studiho to zrovna není. Filmík se snaží mít myšlenku a mentorující závěr, ale když u něho v půlce usnete a navíc zjišťujete, že je vám naprosto jedno, jak která postava skončí, o filmu to cosi svědčí. ~~~ Ochotnické divadlo zachycené na kameru. ()

VanillaIce 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu, že jsem to překládal, mám hodnocení možná trochu nadhodnocené, ale k věci... Problém indiánských internátních škol jakožto závěr "amerického holokaustu" je ve filmu pouze nastíněn. Trocha bití a mýdlo v puse rozhodně nezachycuje veškeré hrůzy, které popisují přeživší indiáni v různých dokumentech. Bílí přistěhovalci se skutečně hodně snažili a původní obyvatelstvo téměr zlikvidovali. Kanadě po více než 100 letech došlo, co se dělo, když se formálně omluvila, vládě USA nikoli... ()

Reklama

Galerie (26)

Reklama

Reklama