Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka plná kouzel a těžkých rozhodnutí vypráví o lásce lesní víly (D. Marková) k nevycválanému hraběcímu synovi Robertovi (R. Vojtek)... Kouzelné bytosti, sídlící v lese nedaleko donedávna opuštěného hrádku Kozlov, zažívají opravdu nepříjemné dny. Robert utekl z domova a se svými hlučnými přáteli nedaleký Kozlov obsadil. Vypečená partička bez dozoru vesele řádí v jeho okolí – pokouší se uživit, a tak přepadává pocestné… To ale velmi zlobí kouzelné bytosti – skřítky a víly v čele s královnou (L. Rybová), které pečují o zdejší les. A navíc se do Roberta zakouká divoženka Zafra. Je přece tak nepravděpodobné, že by tenhle výrostek dokázal její lásku ocenit a opětovat! Zvlášť když o její existenci nemá ani potuchy a sní o opravdové princezně… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, on si to ten tvůj Robert, Honza nebo Matěj uvědomí, vrátí se k tobě tiché, bezkonfliktní, milé a obětavé, vymete z kouta pavučiny, najde tě, strčí tě zaprášenou pod hadici a zjistí, že když jsi umytá, jsi vlastně poklad, který mu doma uklidí, navaří a...zazvonil zvonec a pohádky je konec. Akorát ve Světě pro ženy anebo v Blesku se po pár letech objeví "Milá Sally, proč na mě kašle, když já pro něj dělám vlastně všechno, peru, vařím, i tu nevěru jsem překousla...." Tak to je asi vyznění téhle pohádky plné dementních postav a hloupého scénáře. Tož jen ať si to děti užijou. Česká televize nejspíš zahájila akci "Jak odehnat děti od televize ven". Myslím, že tohle tažení má celkem naději na úspěch.:-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Starší hraběcí syn je zjevně zdegenerovaný idiot, ale přesto se za něj má provdat princezna Bianka. Nepátrejme raději po tom, z jakého důvodu král otec, který se v celé pohádce neobjeví, souhlasil s morganatickým sňatkem. Snad že svou mírně nablblou dcerku chtěl mít už z krku. Mladší hraběcí syn je taky pěkný blb, ale aspoň je docela akční. Proto sebere svých pět švestek a jde si s kamarády žít životem loupeživého rytíře. Jistě tušíte, že třem zhýčkaným mládencům začne v realitě hrozit záhy smrt hladem, i když jedné loupeže se skutečně dopustí. Mladší hraběcí syn, Robert, se v důsledku malé intriky zamiluje do divoženky Zafry, i když si to uvědomí vlastně omylem. Jaké z toho plyne poučení? Když se do vás zamiluje nějaká ženská, můžete být neschopný idiot, co padá z koně a stejně je vám vše odpuštěno a můžete prožít šťastný život - verze pro muže. Jaké z toho plyne poučení? Když odpustíte úplně všechno a dokážete riskovat, budete se strašně snažit a budete ochotná začínat od nuly, může s vámi váš partner prožít šťastný život - verze pro ženy. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Pohádka měla nakročeno k zajímavému a neotřelému příběhu. Scénáristé ale nemají odvahu na nějaký přesah a poselství jaké najdeme v pohádkách H. C. Andersena, C. Perraulta či bratří Grimů. Robertovi šlo hlavně o pomstu bratrovi. Potom, se seznámí s krásnou divoženkou, ta se mu zalíbí a když je to navíc princezna, jak si myslí, neváhá si jí vzít. Pak se ale dozví pravdu a má li volit mezi bohatou princeznou a krásnou divoženkou, vybere si pragmaticky. Zafru, která se pro něj vzdala všech kouzelných vlastností a nesmrtelnosti odvrhne. Zafra je zavržena i vlastní komunitou. Místo aby byl Robert potrestán samotou, za svou hamižnost a prospěchářství, Zafra se k němu vrátí a žijí šťastně až do smrti. Scénáristický paskvil. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Pohádce hodil klacky pod nohy hlavně kostrbatý a nelogický scénář s překotnými zvraty a podivnými řešeními situací. Seti píše o slátanině a to je dost výstižné! Rádoby slovní humor byl z 90 procent velmi trapný.Doporučuji děj příliš nevnímat a všímat si raději zajímavých exteriérů Českého ráje. Celkově je to hodně slabé dílko, které snad ani nemuselo vzniknout. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ pohádky, která není bůhvíjak výborná, ale zase to není úplný propadák. Spíše běžný televizní průměr. Ovšem alespoň se tvůrci vydali do krajin a nespoléhali se na zázemí studia. Navíc Dana Marková je další z menší řady hereček, do kterých jsem platonicky zamilován. Pro její úsměv a oči. Je nesmírně sympatická. Už od dob Zemský ráj to napohled. Romantická pohádka nakonec končí v romantickém lůně přírody. Občas to chce čas než si někdo uvědomí, koho vlastně měl nebo mohl mít, to známe i z běžného života. Pořád se něco děje a taky to není taková ta pohádka abstraktně umělecká. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Českém ráji, na hrádku Zvířetice, zřícenině Gutštejn, hradu Kost, v Chlumci nad Cidlinou a na hradě Valdštejn, který se nachází blízko města Turnova. (M.B)
  • Princezna Bianca (Kateřina Pospíšilová) asi svou řeč moc neovládá, jelikož chtěla italsky o jahodách říci, že jsou výborné a použila slovo bellissimo namísto slova buonissimo, které použít měla. Bellissimo se v souvislosti s jídlem nepoužívá. Navíc hned nas to zase použila francoužštinu a němčinu a pak se opět vrátila k italštině. (Mia...)

Reklama

Reklama