Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to ztřeštěné, postavy se chovají praštěně, ale kdysi, když jsem byl ve věkové kategorii, pro kterou byl film určený, tak mě oslovil, přišel mi zábavný, tak proč bych ho měl nyní hodnotit záporně. To je stejné, jako když se dospělými odsune teleblbís do odpadu, přestože pro spoustu nemluvňat, na něž je to zaměřené, je to vrcholný výtvor kinematografie. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

No nebyla paní ředitelová roztomilá bachařská Gertruda? Byla! A jak jí šlo veřejné nabízení čokoládového dortu na veřejnosti, pche, malá Matilda nestačí na to všechno kulit oči. Geniální dítě se švihlými rodiči, tak ta okatá holčička to nemá zrovna lehké. Tak. Bylo to tak blbý, až se mohl člověk u toho pobavit. Malým géniům se tenhle film určitě bude líbit. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Hoplá, hupity, hop...všichni žáci, nechť se dostaví do auly! A to okamžitě!" Já se dostavím na psychiatrii. Jako malej skunk (jak by řekla Mgr. Trunchbullová), jsem měl Matildu poměrně rád. Holka, která je šikanovaná a svět zná jenom z knih, je prostě vděčným tématem pro děti, kteří žijí ve vlastním světě. Ovšem nějeké tu gumy už jsem projel a teď se nacházím v té části, života, kdy vám všechny ty věci přišli trapný a strašně zveličovaný. I Matilda. Najednou je z toho kýč velký jako Moravská vinice, hlavní představitelka vám připadá jako zfetovaná čtyřicítka a celkové vyznění filmu je úplně divný (závěr v podobě happy-endu je největší blbost v kariéře DeVita). Možná se někdy zasměju, jak jsem byl naivní (proto i ty dvě hvězdy), ale protože už jsem přeci jen někde jinde, nebudu nějak vzpomínat a rekapitulovat, takže to nechám, jak to leží běží. A děkuju bohu, že mám za češtináře člověka, který nehází děti z oken a ví, co je smysl pro humor. Narozdíl od Trunchbullové! ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře ani to hodnocení.. Ale 100lidí-100chutí.. Víte každý jednou vyrosteme a je pro nás pak velmi těžké chápat a vnímat svět jako děti.. Matilda je příběh outsidera, který vnímá realitu správně, ale bohužel její rodina jí nerozumí, protože žije jen hmotou-Egoisti. Ten kdo nic podobného v životě nezažil, tak tenhle film odsoudí a zkritizuje.. Ale taková je dnešní doba, cynická a povrchní.. Vřele tento film doporučuju všem, kteří mají ještě unvitř dítě a umí se radovat ze života. Matilda je úžasná! ♥ ()

Milhouse7 

všechny recenze uživatele

Extremnim zpusobem vykreslene prostredi dvou navzajem cizich svetu, deti s uzasnou kreativni predstavivosti, kde neexistuji zadne zabrany a na ty, kteri jim nerozumi. Pokud se vam tenhle snimek nelibil, patrite do te druhe skupiny, bud z vas nekdo to kreativni dite vytriskal uz kdysi davno, nebo se ho v sobe stydite priznat, ale pokud zahodite tyhle predsudky a vzijete se do teto role, ocitnete se v uzasne zabavnem snimku a zjistite jak je svet dospelych zoufaly a nudny. Extremni priklad: "ja jsem velky a ty jsi mala, ja mam pravdu a ty ne" smutne, absurdni? nemyslim si. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Vůz, který Harry (Danny DeVitto) prodal slečně Trunchbullové (Pam Ferris), je 1970 Buick Electra 225 sedan. (mi-ib)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca. (DJ Rocco iNc)
  • Herci Danny DeVito a Rhea Perlman, kteří na filmovém plátně ztvárnili rodiče malé Matildy (Mara Wilson), spolu žijí i ve skutečnosti, a to od roku 1982. (TheVerczaaa)

Reklama

Reklama