Reklama

Reklama

Ruský válečný film s tématem dnes velmi vděčným - válka v Čečensku. Milovníci ruské klasiky si přijdou na své a pokud se vám líbily tituly jako Válka a 9.rota, určitě si tento film nenechte ujít. Je v něm vše, co milovník tohoto žánru vyžaduje. Válečné scény, sniperské scény (tentokrát v podání čečenských bojovnic), zrada, odvaha a utrpení! A taky fakt, že ne vždy ruský medvěd nad čečenským vlkem zvítězí. (karadzicz)

(více)

Recenze (4)

Chaospunx 

všechny recenze uživatele

RuSSáčtí geroji vpjereď "Urá za ródinu, za Stalina...." V dnešní době, kdy se RuSSáčtí "gerojové" předvádí na Ukrajině, je tento film jen fraška, plná patosu a RuSSáckého "gerojismu". (Ne že by za normálních okolností byl film jiný). Doufám, že na Ukrajině tyhle barbarské fašistické hordy dopadnou stejně jako v tomto "filmu". Slava Ukrajini! ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Z hlediska filmařského řemesla je film v pořádku, ale už dlouhou dobu jsem neviděl film, který by byl takto otevřenou propagandou jedné ze stran účastnící se nějakého konfliktu. O to hůř, že konfliktu, který je aktuální. Děj filmu je předvidatelný a v jeho průběhu se divák setká se všemi klišé, které může v žánru válečného filmu najít. Film na mne působí jako výroba na zakázku Ruského ministerstva obrany s účelem vyrobit reklamu a zase jednou rozplatkat růského občana při návštěvě kina. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Rusove umeji mnohem lepsi filmy o valce nez je tento...to co vidite na plakate vyse, je skutecna posledni scena filmu...takze asi tak. ()

Zajímavosti (1)

  • Původní název filmu měl být „6. rota“. Protože ale v době natáčení přišla do kin 9. rota (2005), byl projekt přejmenován na stávající Proryv. Producenty pronásledovala smůla i nadále – ve stejném roce byl natočen také v Rusku další film o stejné bitvě: Grozovyje vorota. (chamonix)

Reklama

Reklama