Reklama

Reklama

Recenze (4)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti skvele namixovanym koktejlom uz vyskusanych prvkov. Ovsem, ak take psicko-macickovske kuchtenie straca nielen prichut povodnych ingrediencii, ale este aj vysledna chut je vlastne pachut, tak namiesto pozitku nastava bruchabolenie a zazivacie problemy. Bullet and Brain maju vela prvkov HK kriminaliek / gangsteriek, ovsem tam kde pri inych autoroch clovek od napatia ani nedycha, tu sa usmieva a kruti neveriacky hlavou viac ako je zdrave (a tvorcami pravdepodobne nechcene). Klise v stylovych hratkach, ktore ale efektnost (o efektivnosti ani nehovoriac) takmer permanentne postradaju. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Jsem okouzlena! Prohlásit tohle u filmu z dílny Wong Jinga (autor scénáře a producent) sice znamená koledovat si o obvinění z masochismu, ale tenhle film je skoro tak zábavný, jako je pitomý. Totiž: Z děje to vypadá, že režisér videl zásadní hongkongské kriminálky či gangsterky posledních let, a tak se rozhodl si z nich něco vypůjčit. V jednu chvíli hrdina zápolí jako v SPL, jindy mu zajistí entrée jako v Exiled. Bohužel zapomíná, že v původních filmech měly tyto scény nějaky smysl, když charakterizovaly postavu jako bojovníka nebo jí vyčlenily vůči ostatním. Další problém: Snímek je zahlcený nadbytečnými rekvizitami, které mají posloužit postavám. Jenže nestačí, aby měly hlavní postavy střelné zbraně, což by bylo vzhledem k jejich činnosti příhodné, ještě musí mít všechno možné (ten sprej je opravdu dokonalý :-) A nakonec to nejlepší: Děj samotný je snůškou těch největších klišé akčních filmů, kde se vyskytuje mladá dívka v ohrožení, pohledný policista, loajájní přátelé a banda zločinců. V prvních dvou třetinách se zaplétá děj tím nejprovařenějším způsobem, díky několika naprosto šíleným zvratům se sice zkomplikuje, ale na zásadní věci to vliv nemá. Kromě toho - podobný způsob, jakým se snaží zbavit jeden z padouchů dvou osob, kritizovala už Agatha Christie někdy před půl stoletím. Ale Wong Jing asi na anglickou detektivku nebude :-) PS: Ta hvězdička je samozřejmě za hitmany v podání Francise Ng a Anthony Wonga, ktěří by byli cool, i kdyby je někdo zabíral při čekání na autobus. ()

Oiolaire 

všechny recenze uživatele

Očekavejte ekvilibristikou čišící přestřelky, slušně zahrané postavy, a také poměrně překombinovaný děj. Celé to působí trochu prvoplánovitě, nicméně duo Ng - Chau-Sang si ty čtyři hvězdy, alespoň z mého pohledu, zaslouží. ()

Reklama

Reklama