Reklama

Reklama

Sakura v rozpuku

(festivalový název)
  • Japonsko Kamiya Etsuko no seishun (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Poetická filmová závěť slavného režiséra. Půvabná Ecuko znovu vidí rozkvétat sakuru pred venkovským domem. Poslední válečné jaro byla i ona v rozpuku, ale takovéhle námluvy si nepredstavovala. Dílo čisté jako krystal s plaše odvrácenou ozuovskou kamerou. (Eiga-sai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film, kde hraje jen pět herců, je jasně vystavěný na dialozích a musím uznat, že některé byly opravdu dobré. Jenomže to nestačilo k tomu, abych se nenudila. Je jasné, co film chce ukázat (vztahy, rok 1945...), ale není to zase natolik zajímavé a dechberoucí, abych odcházela z kina spokojena. Vlastně jsem odcházela trochu zklamána koncem, protože já prostě konce, které "pokračují do ztracena" nemám ráda. A dost možná to byl prázdný film; tahle myšlenka tomu ubírá také na kráse. Pro mě slabší 3*. (nebo těch herců může být sedm - pošťák a pak hlas šéfa, ale kdo se s tím má až takhle počítat...) ()

Marllone 

všechny recenze uživatele

"Svačinová krabička... ta je ale hranatá, co?" Sakura v rozpuku nepůsobí jako film, ale spíše jako divadelní hra. Pět postav, dvě lokace, děj postavený na dialogu a situačním humoru. Ve filmových kulisách však tento film získává nádhernou poetičnost, spjatou s prostorem kde je natočen. Tento typ pomalého a tichého filmu se nemusí líbit každému, na mě ale svým minimalismem působí až hypnoticky a já si vyloženě vychutnávám každou vteřinu. Jakkoliv se může zdát snímek s tak mrským příběhem a pomalým tempem zdlouhavý, ty dvě hodiny uběhly až překvapivě rychle, a nechybělo málo a uronil bych i slzu, protože téma samoty je zde vyloženo s takovou sugestivností, až u srdce zabolí. Poznámka: ve filmu hraje herců 6! nezapomínejme na pošťáka na konci ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé dílo, spíše divadelní hra než film jelikož se vlastně vše odehrává v jednom domě kde se konverzuje a hudba není přítomna. I přestože jde o prostinký děj a úvod je velmi rozvláčný, nakonec mne způsob zpracování díky dialogům a hereckým výkonům dokázal oslovit i pobavit, divák si sám musí hledat skrytou hloubku všech situací jelikož probíhající válka mění mnohé situace i city... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama