Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý den, Hirono Hiro potká dívku, jež honí zloděje, který jí ukradl kabelku. Dívka se jmenuje Miyamura Miyako. Později zjistí, že Miyako chodí na stejnou školu, jako on. Začnou se přátelit. To se ale nelíbí Hirovu příteli z dětství, Shindou Keiovi, který je do Miyako zamilovaný. Souběžně s tímto příběhem se v anime vypráví ještě příběh druhý, jehož hlavní postavou je Asou Renji. Ten jednou potká na opuštěné vlakové stanici, kam si chodí číst, dívku Shindou Chihiro. Záhy se dozví, že Chihiro trpí zvláštním druhem amnézie, kdy se jí paměť uchovává pouze po dobu 13 hodin. Také zjistí Čihiřin životní sen - napsat román, který ale kvůli jejímu stavu není schopná uskutečnit. Renji se jí rozhodne pomoci. (ovcak)

(více)

Recenze (19)

Larky 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná romance z úchvatnou hudbou, sympatickými postavami a jakousi snahou o innovativnost (velmi odlehčená verze Bakemonogatari), která kupodivu slušně vychází a navíc není rušivá a dokáže člověka opravdu upoutat (viz. vynikající scéna v telefonní budce s postupně ubývajícími kredity na tel.kartě).ef je podobný seriál jako o rok mladší seriál True Tears, narozdíl od něj líp zvládá finále i práci s postavami.Osobně jsem spokojen, jen mě trochu zamrzel předvídatelný konec, ale to v rámci žánru asi tvůrcům nemůžu zazlívat.Čisté 4*. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborná série, neobvyklé vizuální zpracování, které je nádherně a vynalézavě udělané, perfektní písnička pro opening v eng i japonské verzi, dobrá hudba celkově. Sledujeme tu dva příběhy a zvláště linie Chihiro mě naprosto dostala. První díly se poklidně odehrávají, ale hezky se na to dívá a člověk se těší , co bude příště, pak přicházejí emočnější a vypjatější scény, zejména v posledních 3 dílech. Ale v žádném případě jsme se necítil, že mnou autoři manipulují, nebo mě citově vydírají a záměrně vše přizpůsobují touze domout diváka. Ano budete někdy potřebovat při sledování kapesník, protože je to nesmírně silná série, co se vyvolání pocitů týče, ale není nic trapného přiznat, že vás tohle dílo dojalo. Musím dodat, že je pokračující sérii Ef-Tale of melodies, která se zabývá jinými charaktery, která určitě bude stát za to, snad jim sem někdo přidá. A nezapomeňte splnění vašeho snu, začíná tím, že si přejete, aby byl naplněn. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Bouřlivé city a tragédie postav. I po tak dlouhé době ve mně tento seriál pořád rezonuje. Nevím, zda se mi zrovna trefil do nálady, když jsem ho sledoval, přesto však musím vysoce ocenit anime bez typických anime archetypů a fanservisu. Rozhodně nedoporučuji sledovat s rychloposuvem, jinak se v klipovém podání příběhu můžete ztratit. ;-) ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Určitě anime které si zahrává s vašimi city. Pokud bych měl ef přirovnat k nějakému podobnému (ikdyž úplně ne stejnému) anime tak bych řekl že je to něco na způsob elfen lied, s tím rozdílem že zde se neodehrávají brutální scény ale spíše romantické scény. Podle mě se málo anime zabývá oslovováním diváka tím, že mu brnká na nervy a hraje si s ním. Také se nedá zapomenou na grafiku, která je velmi pestrá a i barvy spolu ladí. Určitě kvalitní anime které u mě patří k těm nejlepším. 99/100% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s Mandelbrotem, ale na rozdíl od něj mám jednu zásadnější výhradu. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že snaha o uvěřitelnost či skutečnost chování a prožívání postav IMHO často ustupuje snaze dojmout diváka. Jenže, může mě dojmout něco, co mi nepřipadá skutečné? Chvílemi jsem měl pocit, že autoři hrají s divákem následující nefér hru... Divák, kterému se ef nelíbí, by si měl začít připadat provinile a říkat si:"Nejsem zlý člověk, když mě to nedojímá, ba otravuje mě to?" Přesto mě v poslední třetině příběh Čihiro přeci jen oslovil. Lepší *** pro mě, věřím ale, že obecně bude ef hodnoceno výrazně lépe (takže asi doporučuji?). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama