Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadějný důstojník Thomas Thorn doprovází na vojenskou základnu do Cordury v Texasu pět kandidátů na medaili za hrdinství. Nesnadná cesta pouští, na které se setkávají s vraždou, vzpourou a únosem, pomůže odhalit jejich pravé charaktery. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zaujímavá - keď predkladá, že aj hrdinovia majú svoje tienosté stránky - čo konieckoncov určite pozorujeme aj my všetci vo svojom okolí. Rovnako je zaujímavé, ako sa veliteľ jednotky vysporiadava s nie celkom spolupracujúcimi podriadenými. Škoda, že to ostatné je už nie je taká sláva a film trochu dopláca aj na dlhšiu stopáž. Charizmatický Gary je záruka kvality, ale predvádzal už aj lepšie výkony. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to spíše jako psychologické drama než dobrodružný film či western. Rozhodně se v něm stokrát více konverzuje než bojuje. Rádoby chrabrý vojáci navržení na medaili cti se zde ukazují ve zcela jiném světle, a tak Gary Cooper a Rita Hayworth prožijí opravdu nepříjemnou cestu. Znepokojující drama je v poslední fázi velice, velice kruté. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o rozloučení pro dvě velké hvězdy. Gary Cooper, zde již viditelně nemocný, umírá dva roky po natočení snímku a Rita Hayworth si pak zahrála už pouze v několika nepříliš známých nebo úspěšných filmech. Celý film má určitě zajímavý nápad, ale bohužel ho kazí délka. Dvě hodiny se zdály být příliš na to, jak málo se tam toho událo. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Gary tady hraje takovýho chlapa co vypadá celou dobu, že nemá koule. Film byl dost dlouhej a chvilkama jsem se přistihl, že už jsme se díval kdy skončí. Je to takový dost o prokreslování těch postav a to je prostě na dlouho no. Ale i tak to mělo něco do sebe. Hlavně ta ženská mě ze začátku strašně štvala. Měli jí dát roubík nebo tak něco. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Psychodrama o hrdinství a zbabělosti z vojenského prostředí v pouštích Texasu. Hlavním a téměř jediným pozitivem je velmi charismatický Gary Cooper v roli majora poznamenaného svým zbabělým činem, který vede skupinu vojáků určených k vyznamenání a sličnou zajatkyni k potrestání na příliš vzdálenou základnu. Na můj vkus se hrdinové měnili na zbabělce až příliš snadno, také pokřivené charaktery vojáků aby jeden pohledal. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=D6I-zkATA9I ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení Gary Cooper zařídil pro svou dceru "rande" s homosexuálním hercem Tab Hunterem. Nebylo to poprvé. Předtím pro ni také zařídil "rande" s homosexuální hercem Anthony Perkinsem, a to během natáčení filmu Friendly Persuasion (1956). (Mol)
  • Michael Callan v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Průměrná délka záběru je 10 vteřin. (Mol)

Reklama

Reklama