Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh jednoho z největších španělských filmových překvapení roku 2008 se odehrává téměř před sedmi dekádami v Galicii a jejím hlavním městě Orense. Právě zde Elena každý den zamyká dveře svého bytu, aby se ujistila, že nikdo neodhalí tajemství skryté uvnitř jeho zdí. Už léta zde totiž ukrývá svého manžela Ricarda, který se stal proti vlastní vůli svědkem brutálních politických perzekucí a za to mu nyní hrozí smrt. Tito dva ale nejsou jedinými obyvateli bytu. Ještě jsou zde jejich syn a dcera Lorenzo a Elenita. A také tito dva, byť ještě ve věku dospívání, musejí vést své malé životní boje, a to se stejnou vážností jako dospělí. I na ně totiž doléhá tlak nemilosrdné doby vlády generála Franka. A tak zatímco Lorenzo musí snášet ve škole tlak ze strany svého učitele, kněze, který je tajně zamilovaný do chlapcovy matky, Elenita se marně brání lásce k mladému komunistovi. Všechny tyto střípky se pak skládají do barvité a křehké vitráže dramatických osudů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

markotter 

všechny recenze uživatele

Nepřečíst nedávno Guernicu, tak by mi mnoho věcí unikalo. Zajímavé téma, ale nedostalo se mi příliš pod kůži. Celou dobu jsem čekal nějaké vyvrcholení - tísnivá atmosféra a postupné utahování sítí okolo rodiny k tomu vybízelo, ale když přišlo, bylo to krátké a ne příliš působivé. Od Španělů jsem zvyklý na lepší filmy. ()

Reklama

pevico 

všechny recenze uživatele

Tradičně výborný film, jak jsme ostatně také u Španělů zvyklí..zpočátku se nezdál, že bude takový, ale naštěstí se včas rozjel..člověk mu možná přijde na chuť až s druhým podíváním, protože Raúl Arévalo působí, že příliš přehrává..ale když jsem si uvědomil, že je to vlastně jen nastrčená a vlezlá svině, musí působit přesně tak, jak se tváří, ikdyž není vůbec příjemný. Film získal mnohá ocenění (18) mimojiné za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář a herečku v hlavní roli. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama