Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 220)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neupírám Sirotkovi řemeslnou zručnost, je to dobře obsazený, zahraný a zrežírovaný hororový thriller, který je zároveň bohužel taky k uzoufání předvídatelný, klišoidní a je pro něj typické chování postav svědčící minimálně o absolutní ztrátě pudu sebezáchovy, spíš ale o předčasné demenci. Nemám rád filmy, kde jsem neustále dva kroky před režisérem. Thriller má vyvolat napětí, horor pro změnu strach. Obojí se nedostavilo, zkrátka na mě tenhle snímek nefungoval. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidně drsný thriller o manipulaci, který se nebojí překračovat hranice neškodné americké žánrovky (nekompromisně odpravovat postavy, které by normálně přežily), s výbornou dětskou představitelkou a správně úchylnou šokující pointou. A body má i za to, že si v něm má oblíbenkyně Vera Farmiga konečně připsala pořádnou roli. Něco ale musím strhnout za klasický stupidní konec s dokola vstávajícím domněle mrtvým vrahem. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jistě by bylo hezké si představit, že scénárista má mimořádný vhled do problematiky adopcí či vyniká mimořádnou empatií. Já osobně jsem přesvědčen, že se objednal na konzultaci k psychologovi přes adopce a vykydal každou jeho poznámku do scénáře. Možná ale i přečetl nějaký ten článek. Že mu chybí empatie dokazuje absurdním chováním postav, které směřuje jen a pouze k tomu, aby se mohlo stupňovat násilí, nanášet otázky na postavu Esther a pak na ty otázky dávat děsivé odpovědi. Rodiče, kteří mají být dva mimořádně inteligentní lidé, nejsou schopni si dát dohromady dvě a dvě. SPOILERY. Neptají se po motivu první vraždy, nespojují si události do celku, neprovedou jediné rozumné opatření, nezajímá je, že někde venku běhá brutální vrah, který třebas ani není Esther. Děti dokonale umí zahrát pohodové, milující sourozenečky, Esther dokonale skrývá svou krutou povahu, aby jí dala průchod v pro ni nevhodných okamžicích. Její minulost je nekonzistentní. Esther přes podezření nikdo nehlídá. Nikdo se nesnaží účinně omezit její pohyb. Nikdo před ní neutíká. Kdepak, všechno musí směřovat k povinné závěrečné konfrontaci. Bydlení v jakémsi zapadáku na vršku je další nezbytnost. Uf, ušetřte mě. Silná *. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý thriller s vygradovanou atmosférou – pomalu vidíte, jak stoupá tíživý pocit, temná atmosféra a beznaděj. Nejvíce mě film ovšem bavil zhruba od té doby, kdy se dva zoufalí rodiče setkávají s Esther, do chvíle, kdy toto zlatíčko dostává facku v nemocnici. Mimo to mě to vlastně nebavilo; ano, závěrečná „bitka“ mi byla úplně putna. Každopádně hodnotím kladně, protože určitou atmosféru to má. Nic nadpřirozeného ovšem nečekejte, jen pořádnou vyšinutost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I´m not your fucking Mommy!“ Co se týká budování napětí, povstal Collet-Serra z roztaveného parafínu, ale mě prostě iritují filmy, v nichž si postavy z možných rozhodnutí vybírají za účelem dějového konstruktu zásadně ty nejhorší.. A mimochodem, kdyby si vzali jezevčíka z útulku, nic z toho by se nestalo.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Jazyk, kterým mluví recepční v ústavu Saarne, je estonština. (Chatterer)
  • Ve Francii vyšel film pod názvem Esther. (Chatterer)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama