Reklama

Reklama

Din of Celestial Birds

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 14 min

Recenze (16)

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha podať niečo podvedome, asociatívne neznamená automaticky umelecké terno. Prelínajúce sa čiernobiele obrazy v sprievode jemnej hudby sa pozerajú príjemne. Prostredníctvom pocitovo-racionálneho rozkľúčovania v nich možno zaregistrovať všelilenčo: od zrodu myšlienkových pochodov až po dominanciu samičieho princípu v prírode, prípadne - podľa stavu a naladenia i čokoľvek iné. Hravé, tajomné, profesionálne podané. Len celkový koncept je vzhľadom k opakujúcej sa forme na takýto typ filmu a na takýto typ vnímania subjektívne pridlhý. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

chvílema jsem si připadal jako když pozoruju Rorschachovo skvrny, pak zas, že záběry na pěstování trávníku očima zdrogovaného zahradníka, ale celkovej dojem mě uchvátil. Nemožno tu mluvit o jakémkoli podání toho, co je viděno, podobně, jako u testu páně Rorschacha, každý vnímá to co je mu předložen zcela jinak a individuálně ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

To není film, to je umělecké dílo, kterému bych na výstavě extravagantního umění dala klidně pět hvězd, ale jako filmu rozhodně ne ... Možná, kdyby tam byla lepší hudba ... ale tahle stála fakt zaprd ... ()

Okara

všechny recenze uživatele

Spirituální psychedelická záležitost, na kterou je potřeba správná chvíle s tím pravým rozpoložením. ? % ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

A já tomu nakonec ty 4 * hvězdy dám. Byl jsem rozhodnutý jen pro 3, protože mi film přišel jako velmi kvalitní projekce k nějaké muzice (asi drone ambient by mi k tomu sedl nejvíce), ale nic víc. Po pročtení nějakých informací o filmu, především o procesu jeho vzniku jsem se rozhodl na hodnocení přitlačit. Vcelku působivé dílko, ale chce to mít tu správnou náladu. Ke zhlédnutí tady : http://www.dinofcelestialbirds.com/ ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kombinace Begotten, tripové pasáže z 2001:Space Odyssey a Reggioho "dokumentů". V konečném důsledku celkem zklamání. Masochistické zastánce Begotten (mezi které se tak trochu počítám) zklame zbytečná čitelnost díla, ostatní lehký fakt zbytečnosti. Ale i tak buďme rádi za každou podobnou věc, co vznikne.... ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Snímek věnovaný Susan Sontagové a charakerizovaný autory jako výlet skrze evoluci lidského vědomí. A jde vskutku o jakousi filosofii beze slov, sémiotiku bez "textu"; výnamy vyplouvají z mihotavé hry světla a tmy, postupně se z abstraktních ploch za zvuků bubnů vylupují záblesky tvarů a bytostí s vyvrcholením v lidském těle. V půlce se hudební doprovod láme do ploch, v kterých zaznívá základ lidkého hlasu, nikoli melodie, opět jen mihotavý tón. A vše končí opět ve záři světla. Cele v duchu Sontagové nahrazování kritiky erotikou se tu odhaluje svůdná stránka univerza, s účinky opojnými, až transcendentálními. "Don't be afraid. Be comforted." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

černobílá studie vesmíru, makro i mikrosvěta většinou předvedená v negativu či upravená jinými filtračními metodami. Vyložená pociťovka, která může zaujmout, stejně jako otrávit a snaží se působit na podvědomí. Žádný příběh či poselství jsem tam nenašel i po druhém shlédnutí a proto s klidem duše můžu odložit, ale nezavrhuju a tak dávám slabší 2 hvězdičky. Tento videoart můžete zkouknout třeba tady http://vimeo.com/18985916 [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Merhige je chytrý, vzdělaný, s citem pro skutečnou filmařinu. A dost mě děsí. Je tenhle "kraťas" vzpomínkou na Begotten? A kdo vzpomíná? ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, nápadité, po zvukovej stránke dokonalé. S primeranejšou stopážou, hoci menej odvážne ako šokujúce posolstvo z roku 1991. Merhigemu to zožeriem vždy a ešte rád. ()

Swingie 

všechny recenze uživatele

Užasné! Ci po zvukovej, či po vizuálnej stránke. Som šokovaný /milo šokovaný/ a chcem tlieskať. Krásne spojenie obrazov, nemohol som od filmu odtrhnúť oči. Asi som sa na chvíľu zbláznil, ale to nevadí. ()

efialtes

všechny recenze uživatele

Tohle si ohodnotit netroufám(ovšemže to opět Merhigemu žeru),ale jsem za,aby se tohle dílko vyslalo do vesmíru a zamotalo trochu našim potencionálním intergalaktickým sousedům šišku. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Oproti Begotten o dost logičtější a jednoznačnější "děj", rozhodně nic pro epileptiky. Hudba opět přesná, skvěle doplňuje - ale nedubluje! - vjemy a dotváření celkového obrazu ()

Reklama

Reklama