Reklama

Reklama

Prokletý

  • USA The Skeptic (více)
Trailer

Smrt tety známého právníka Bryana Becketa (Tim Daly) provází velmi zvláští okolnosti. Její synovec se nastěhuje do zděděného viktoriánského sídla, kde údajně straší. V domě skutečně dochází k podivným incidentům, které zarytý skeptik zpočátku ignoruje. Pak se terčem strašení stává sám Bryan a v jeho tvrdé slupce se pomalu začínají objevovat trhliny. Hlasy a přízraky v noční temnotě, indicie strašlivého tajemství – to vše přiměje dosud chladně uvažujícího Bryana pustit se do pátrání po děsivé pravdě, která ho může zničit. Ta mu ovšem jako prchavý stín stále uniká a celá se mu zjeví až v samém závěru filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Horory vážně nemám ráda, krváky mi nevadí, ale vážně nesnáším duchařiny a lekavé horory. V tomhle filmu jsem se lekla jen jednou. Což beru jako plus, ale když se na to podívám z druhé stránky, tak je to vlastně špatně. U hororu by se divák měl bát, měl by se lekat a měl by mít husí kůži, já jsem se lekla jen jednou a zbytek filmu jsem se nudila. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

......démoni sú medzi nami....otázka znie akí démoni....Film, ktorý svojím spracovaním je na úrovni priemerného Tv filmu s duchárskou zápletkou, pričom autori neustále nechávajú pootvorené dvierka dvom variantám....a to vedeckej ( všetko bude mať logické vysvetlenie ) a nadprirodzenej ( za všetko môže démon ). ()

Reklama

dewil21 

všechny recenze uživatele

Bryan má důvod k radosti, umřela mu tetička a nechala mu parádní barák. Teda aspoň si to myslí, nechala ho někomu jinýmu, ale to je scénářistům docela putna. Zdědit barák v době manželský krize je vážně k nezaplacení a tak Bryan balí kufry a stěhuje se. Že v domě umřela jeho teta a strýc ho nebere, je totiž právník, je naprosto racionální, věří jen důkazům a je ateista. I divák s IQ 80 již tuší, že mu to vydrží maximálně přes noc. Pak už jen s údivem sleduje, jak se z racionálního člověka stává paranoidní a afektovaný psychouš, kterému okolí dává okázale najevo, že by měl vyhledat profesionální pomoc, víc chrápat a míň chlastat. Obrácení zarytě nevěřícího Tomáše na víru asi mělo vyvolat u diváků podobnou reakci, žel jedna ponožka na schodech není ani děsivá ani nadpřirozená (kdo žije s chlapem, případně je chlap, tak ví o čem mluvím). A protože v tento moment ztrácí soudnější diváci o snímek zájem, přichází na scénu exotická Zoe a sugestivními pohyby prováděnými v domě se snaží naznačit, že tady fakt něco není v pořádku a že tu umřel ještě někdo. Což ovšem není žádné tajemství, kromě Bryana to ví i jeho žena, jeho psychiatr, kněz a vlastně všichni. Nebohý Bryan to neví proto, že než se stal puntičkářem, bejval stejnej bordelář jako všechny dětičky a za trest nesměl na piknik... Naštěstí má snímek happy end, takže piknik přece jen bude. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jsem se nebál. To bál, protože ta napjatá atmosféra panuje celý film. Jak už bylo řečeno, dům, ve kterém straší nepřináší do světa mysteriózních filmů nic nového. Jednou to stačilo. Hrozně se to vkleklo a nakonec to bez účinku vyšumělo! Bylo to jako povídka z Věřte - Nevěřte! Ano, milí přátelé, tento film si vymysleli naši ne přílíš originální scénáristi! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to vlastně ani není - jen další sebejistý skeptik, velký dům a něco, co v něm straší. Není to ale ani nic sračkoidního. V rámci daných možností v tom film šlape docela dobře. Líbila se mi a zaujala mě jeho nejednoznačnost - je to duchařina o skeptikovi, který se dostane do domu, v němž straší, nebo to je psychologické drama o muži, který se nedokáže vyrovnat se vzpomínkami na mládí a traumatem z dětství? Kdo ví. V každém případě je to docela milý a příjemný film na jedno (i více) zkouknutí, který se nesnaží být něčím více, než ve skutečnosti je a nekazí tím celkový konečný dojem. Tim Daly je docela v pohodě, můj oblíbený Tom Arnold mohl toho prostoru dostat více, dům je skvělý. Možná bych měl pár výtek k trošku suchému závěru. I když i ten nakonec vlastně má něco do sebe. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o poslední film Roberta Proskyho, který ztvárnil otce Wymonda. Herec zemřel krátce po dokončení snímku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v roce 2008 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York včetně města New York. (Terva)

Reklama

Reklama