Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gavin je rozvodový právník a jednomu klientovi vypráví příběh svých známých, manželů Barbary a Olivera Roseových. Ti se spolu seznámili při aukci, kdy se přetahovali o stejný předmět. Oliver studoval na právech, Barbara tělocvik. Po čase se vzali, narodily se jim dvě děti. Oliver budoval svou praxi a Barbara se věnovala domácnosti. Barbaře se už rok líbil jeden dům a chtěla by ho koupit. Když majitelka zemřela, její dcera ho Roseovým prodala. Po šesti letech se stal Oliver společníkem firmy a Barbara se starala o krásný dům, který dokonale upravila a zařídila. Začala uvažovat o vlastním podnikání – vyráběla by paštiku, kterou jí všichni chválí. Oliver s tím souhlasil a sehnal Susan, paní na péči o dům, když bude Barbara zaneprázdněna. Barbara chtěla, aby jí Oliver přečetl smlouvy, ale on na to zapomněl. Stal se z něj samolibý chlap, hlavně když začal pracovat pro budoucího senátora... Jednou se Oliverovi udělalo velmi špatně, vypadalo to na infarkt, ale v nemocnici zjistili vysoké podráždění zažívacího traktu. Barbara za ním do nemocnice nepřijela, a když Oliver přijel domů, nebyla ani tam. Přišla později a pohádali se spolu. V noci mu Barbara řekla, že za ním do nemocnice jela, ale cestou si představila, že je mrtvý a cítila se šťastná, protože by byla volná. Řekla mu také, že chce požádat o rozvod, protože ho nesnáší. Sešli se pak u jejího právníka, kde se Barbara vzdala svých alimentů a podílu na Oliverově firmě. Chtěla ale, aby jí zůstal dům s veškerým vybavením. Oliver nesouhlasil. Poradil se s Gavinem a ten mu našel zákon, podle kterého může dál bydlet ve svém domě a Barbara ho nemůže vyhnat. Oliver Barbaře nabídl mimosoudní vyrovnání, pokud se vzdá domu. Ta odmítla, a tak rozdělili dům na část její, Oliverovu a neutrální. Jednou v noci Oliver omylem přejel Barbařinu kočku. Když to Barbara zjistila, zablokovala Oliverovi dveře v sauně, když byl uvnitř. Od té chvíle si začali dělat spoustu drsných naschválů, které vyústily až ve velkou tragédii... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"All that I am and all that I have, I owe to you". Věta, kterou při sepisováni závěti pro jistotu vynechejte, neboť může být použita proti vám.. Konflikt Lancasterů a Yorků je proti tomuto rozvodovému teroru nevinnou rozmíškou zakončenou podáním ruky. Inteligentní scénář M.J.Leesona (dle novely Warrena Adlera) vyzdvihuje černou komedii, kde Douglas umí nápaditě dochutit rybu, do absolutních výšin daného žánru. Ne nadarmo se říká, že manželství je jako obléhaná pevnost. Kdo je venku, chce se dostat dovnitř a kdo je uvnitř, ten chce ven.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela bizarní, kam až může zajím manželská nenávist. Tento film nám to postupně ukazuje. Zpočátku idylický pár se nakonec úplně promění a začne opravdové peklo. Ani jeden z nich si nebere servítky a jejich nevraživost nezná hranic. Jejich dům se promění ve válečnou zónu ani jeden z nich nezůstane bez úhony. Trochu mi to připomnělo Pan a paní Smithovi. Michael Douglas spolu s Kathleen Turner předvádí oba úžasné výkony. Moc nevím, co k tomu dál dodat. "Jen se vymočím na rybu." :D ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Nejdříve velká láska, poté přichází vystřízlivění a to, zda spolu partneři dokáží žít dál. Mezi tím je ještě svatba. Pak ale přicházejí první konflikty a hádky. Asi každý si tím projde. Ale tohle, to je mazec. To je opravdová válka, černá komedie jak má být. Ty naschvály co si vzájemně provádějí, naprostá bomba. Rozhodně to je přitažené za vlasy, ale dovedla bych si představit, že by se někde něco takového mohlo odehrávat. Dneska je už možné opravdu všechno. Herecké výkony jsou opravdu výborné. A konec filmu? Opravdový vrchol černého humoru. Po shlédnutí filmu hodně z vás myšlenky na svatbu asi rychle opustí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Válka Roseových je opravdu kvalitní klasika a tak mě trochu mrzí, že s hodnocením zůstávám tak trochu při zemi. Vlastně nemám žádné větší výhrady, vyloženě jsem se taky nenudil a tak poněkud slabší celkový dojem, než zde má většina uživatelů, můžu svést tak maximálně na dabing, na čtyři nebo pět reklamních bloků (sám ani přesně nevím) nebo na momentální absenci nálady na daný žánr. Takže mě berte trochu s rezervou. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to strašně nebavilo a vyloženě mě rozčilovalo, jak dlouho tomu filmu trvá, než se tam konečně začne něco dít. To, co pak následuje, mě sice částečně uspokojilo, ale stejně mi na tom filmu pár věcí vadilo. Jednak mě moc nebere už samotné obsazení - herectví Michaela Douglase mě nikdy moc neoslovilo, a ani Kathleen Turner mě moc nebavila - její postava mi navíc byla extrémně nesympatická (podobně jako postava Joanny Kramer z filmu Kramerová versus Kramer v podání Meryl Streep - nemůžu si pomoct, ale obě ženské postavy v těchto filmech na mě působí jak dokonalé píčy). Za druhé mi přišlo, že je ten film hodně předvídatelný - dokázal jsem dopředu vytušit vývoj některých scén i samotné závěrečné vyústění. No a konečně se mi též i zdálo, že ten film hodně zastaral a je dnes poznamený pro mě osobně nepříjemným ušmudlaným osmdesátkovým lookem - kamera mi na tomto filmu vadila asi nejvíc. Válka Roseových - pro mě osobně v první řadě překvapení, že Danny DeVito není jen herec, ale i režisér; a za druhé dojem, že kdybych si ten film nechal ujít, zas tak o moc bych nepřišel. Co ve mně zůstává druhý den po jeho zhlédnutí, je hlavně dojem intenzivní averze k té příšerné ženské - nechápu, jak z toho filmu může někdo vyvozovat, že by se člověk měl do smrti vyhýbat manželství. Já v tom naopak vidím varování, aby si člověk uvážlivěji volil partnera pro život, což je v dnešní době, kdy se rozvádí každé druhé manželství, výsostně aktuální téma. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (20)

  • Exteriér domu Roseových se natáčel v Los Angeles na Fremont Place West 119. (M.B)
  • V nemecky hovoriacich krajinách sa ujal výraz "Rosenkrieg" ako označenie neľútostného súperenia o majetok a používajú ho dokonca i tí, ktorí film nikdy nevideli. (gogo76)

Související novinky

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

Reklama

Reklama