Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

atmen 

všechny recenze uživatele

Poslední čas na lásku jde zlehka ve stopách mého nejoblíbenějšího filmu Před úsvitem. V něm nahlížíme na postupně se rodící vztah jako jeho tišší svědci nebo-li voyeři z povdálí, zde je D. Hoffman a E. Thompson ve svém milostném sbližování příliš hrrr. Během pár chvil se k sobě chovájí jakoby se znali celý život a i samtoný příběh jede v zaběhnutých schématech svého žánru (setkání, zamilování, krásné společné chvíle, nesmyslné nedorozumění, trápení, vysvětlení a štastný konec). Na druhou stranu musím přiznat, že tomu činí se ctí a vám není trápné, co se právě děje. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

„NEODCHÁZEJ!.......DOBŘE........MUSÍME SI POSPÍŠIT........PROČ?........PROTOŽE Z TEBE CHCI VYTANCOVAT DUŠI!“ Krásný komorní snímek.....takové „Před úsvitem“ pro odrostlejší s kouzelným a atmosférickým Londýnem jako kulisou. Je to o smutku a zklamání, ale také o naději a souznění a o tom, že láska může přijít v jakémkoliv věku a může být stejně bláznivá a kouzelná a silná......stačí zahodit strach a dát jí šanci. I když děj je předvídatelný, je podaný s takovou jemnou a citlivou grácií, že tomu člověk propadne a s úsměvem se nechává unášet na vlnách plných krásných dialogů a hudby. „TAK JAK TO DLE VÁS BUDE FUNGOVAT PANE SHINE?......NEMÁM ANI SEBEMENŠÍ TUŠENÍ......ALE BUDE, TO TI SLIBUJI!“ ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Harvey (Dustin Hoffman) je starnouci skladatel reklamnich znelek, jehoz v praci nikdo nepostrada. Na sve kratke ceste do Londyna, kde se ucastni svatby sve dcery narazi na zajimavou Kate, ktera pracuje na letisti. Slovo da slovo a romance je na svete. Harvey prehodnocuje svuj zivotni styl a soji pred zivotnim rozhodnutim. Romantika nejen pro starsi. 75% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Vždycky potěší, když shlédnete film, který se vám líbí mnohem víc, než jste od něj čekali :-) Harvey Shine v podání opět skvělého Dustina Hoffman si ve zralém věku uvědomí, jaké jsou jeho priority. Stačí, když mu v tom pomůže Kate Walker v podání opět skvělě Emmy Thompson. Klasická romantika, kdy k sobě ti dva fakt padnou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama