Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama, které v americko-britské koprodukci natočil režisér John Daly, se odehrává v okupovaném Maďarsku roku 1944. Hans a Ingrid Vassmanovi jsou dokonalý árijský pár. Mladí manželé, kteří právě čekají první dítě, pracují u Krauzenbergových v jejich nádherném domě na venkově. Hitlerovo „konečné řešení“ židovské otázky nabízí bohatým židovským rodinám možnost emigrovat a vyhnout se koncentračnímu táboru a jisté smrti - výměnou za veškerý majetek. Krauzenbergovi jsou židé a navíc opravdu hodně bohatí a v zoufalé snaze zachránit holý život uzavřou dohodu se samotným Himmlerem, který k nim má přijet na večeři, aby odjezd ze země proběhl hladce. Jenže nikdo netuší, že Vassmanovi jsou ve skutečnosti také Židé a navíc pracují v místním odboji. Utečou kvůli nenarozenému dítěti se svými zaměstnavateli do Palestiny, nebo se pokusí sprovodit ze světa nejďábelštějšího masového vraha v moderních dějinách? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

joywork 

všechny recenze uživatele

Ač tento film nepatří mezi "velké" a komplexně popisující utrpení Židů během 2 světové války, jedná se jen o jeden příběh na pozadí skutečných událostí, kdy si neobyčejně bohatí Židé mohli koupit svoji svobodu za veškerý svůj majetek, přesto se jedná o celkem napínavou podívanou s několika zvraty v ději. Film dokáže zaujmout a i trochu osvětlit události té doby, což není zase tak málo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Film do mozaiky námětu holocaustu s motivem bohatých Židů, kteří se mohli v Maďarsku vykoupit z transportu do koncentráků a zajistit si emigraci ( trochu to připomíná Modlitbu za Kateřinu Horowitzovou ). Hodnocení u mne jako fandy a znalce tématu sráží jednak nerealističnost ( nevěřím, že Himmler v roce 44 jednal s jakoukoliv židovskou famílií plus do toho Eichman ) a určitá nažehlenost, který z toho dělá spíš tv film. ()

Reklama

backi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, i keď s horkou príchuťou. Scéna ako sa vojak zastrelí pri vykopanom hrobe mi prišla trochu nezmyselná, samotný árijský pár sa chvíľami správal tak nepresvedčivo, že by ho museli odhaliť minimálne v polovici filmu. Na druhej strane úloha Krauzenberga sa mi páčila. Bohatí židia (aspoň niektorí) mali možnosť zachrániť si peniazmi a majetkom život - svoj i svojich blízkych - na tom sa mi nezdá v takých podmienkach nič nemorálneho. Táto smutná skutočnosť podtrhuje však osobnú tragiku tých, ktorí také šťastie nemali oveľa viac. 60%. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Co napsat k takovému filmu? Díváte se, po zádech vám běhá mráz, hrdlo se vám svírá úzkostí a nejraději byste na celý svět křičeli: "PROČ?!" V mysli se vám střídá záplava naděje s šílenou beznadějí a pak film skončí a vy nevíte, který z těch pocitů převládl a napadá vás, jestli vůbec ještě může existovat dobro, když se lidé mohli dopustit něčeho tak odporného. I za 1000 let se budou lidé dívat zpátky a pokládat si ty samé otázky. Ale ani za 1000 let na ně nebudou znát odpověď. Nejvýstižnějším komentářem jsou slova Rachel: "Nezapomeneme. Nikdy." ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Milujem dramy odohravajuce sa pocas nacistickej masinerie, ked zidia nemali na ruziach ustlane. Pribeh nebol nejako moc extra zaujimavy, ale jeho postupnym rozvazovanim za cenu prezit nacisticke peklo za hranice Nemecka smerom do Svajciarska malo nieco do seba. Aj ked to obcas na mna niekedy posobilo zbytocne ukecanymi a zdlhavymi dialogmi, ktore to len zbytocne rozsirovali do vacsich podrobnosti, comu to len uskodilo z mojho pohladu. Nebolo to stale, ale boli take chvile, ze mi to aj trosicka vadilo pri plynuti filmu smerom dopredu. Bolo vidiet, ze je to asi televizny film, kde nemecka agresia zas tak nebola vidiet v tomto filme. Film je skor urceny na jedno pozretie, pretoze uz by som sa k nemu asi nevratil, lebo zas to nebolo take okuzlujuce, ze by som z toho bol na sracky:) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama