Reklama

Reklama

Tábor S 21-Vraždící mašinerie Rudých Khmerů

  • Francie S-21, la machine de mort Khmère rouge (více)
Francie / Kambodža, 2003, 101 min

Obsahy(1)

Francouzský dokument o věznici S-21 v Kambodži, za režimu Rudých Khmerů v letech 1975-79. Po dvaceti letech dokumentaristé konfrontují tváří v tvář bývalé vězně a dozorce v místech brutálního mučení a nesmyslných poprav. (Burdock)

Recenze (4)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pro slabší povahy asi až šokující dokument, který popisuje jednu z nejděsivějších genocid 20. století (bráno poměrem usmrcených na počet obyvatel), na které je zajímavé mj. to, že byla spáchána na vlastních lidech a neměla žádný aspoň pseudo-racionální důvod, kromě Pol Potovy demence. V dokumentu uvidíte málo známé archivní záběry a vyslechnety si vpravdě pekelné vzpomínky přeživších.... Je otřesné, že Čínu, Kambodžu a jim podobné salónní levičáci v Evropě vyzdvihovali jako předvoj lidstva. Výsledné hodnocení: 5* za dílo, které jasně ukazuje, co jsou komunisti zač. ()

wellar

všechny recenze uživatele

Dokument tohoto typu mi neda hodnotit...To su proste fakty v obraze a ak mam hodnotit tie zverstva, ktore su tu vyrozpravane tak 5 alebo 4 hviezdy by vyznelo hrozne. Tento dokument je zaujimavy tym, ze tvorcovia zariadili stretnutie obeti mucenia s ich mucitelmi . Spolu spominaju na obdobia pocas najhorsej tyranizacnej vlady v historii.... Ex-straznici a vojaci maju vycitky svedomia a snazia sa ospravedlnit, tym ze boli zmanipulovani a ovladani . ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama